Άλλαξε και διακόσμησε το σπίτι σου εξερευνώντας το χρώμα της «μέντας»

Άλλαξε και διακόσμησε το σπίτι σου εξερευνώντας το χρώμα της «μέντας»

Άλλαξε και διακόσμησε το σπίτι σου εξερευνώντας το χρώμα της «μέντας»

Είναι φρέσκια, δροσερή, φωτεινή. Είναι η αδυναμία μας τα τελευταία 2 χρόνια περίπου και συνεχίζει να κερδίζει έδαφος. Είναι η λατρεμένη μέντα η οποία ανάλογα με την απόχρωση μπορεί να συνδυαστεί με όλα τα αρχιτεκτονικά στυλ και κινήματα. Συνδυάζεται επίσης υπέροχα με σχεδόν όλα τα χρώματα.

Δημιουργεί αίσθηση χαλάρωσης και όταν συνδυαστεί σωστά με άλλα χρώματα και μεταλλικές αποχρώσεις μπορεί να μετατρέψει το καθιστικό μας σε έναν διαχρονικά μοντέρνο χώρο. Είναι μια πολύ καλή επιλογή για μικρούς αλλά και μεγάλους χώρους.

Πριν ερωτευτείτε λοιπόν αυτό το μοναδικό χρώμα πάμε να το δούμε σε διάφορες χρήσεις και συνδυασμούς ώστε να αποφασίσετε πιο εύκολα πως θα το χρησιμοποιήσετε στον δικό σας καθιστικό χώρο.

 

Άλλαξε και διακόσμησε το σπίτι σου εξερευνώντας το χρώμα της «μέντας»

Δάπεδο

Δάπεδο

Όταν η ερώτηση είναι από που να ξεκινήσεις ώστε να διακοσμήσεις ένα δωμάτιο, το πιο σίγουρο είναι ότι η απάντηση θα έχει να κάνει με το πάτωμα. Οπότε όταν αναρωτηθούμε έναν εύκολο τρόπο να βάλουμε το χρώμα της μέντας σαν ιδέα μέσα στο σπίτι μας, γιατί να μην ξεκινήσουμε με ένα χαλί σε μια απόχρωση που μας χαροποιεί.

Τοίχοι

Άλλαξε και διακόσμησε το σπίτι σου

Διαλέγοντας την σωστή απόχρωση της μέντας για τους τοίχους του καθιστικού μας, εύκολα θα δώσουμε την αίσθηση της καθαρότητας αλλά και της μοναδικότητας. Συνδυάζοντας με χρώματα πιο φυσικά στα έπιπλα όπως μπεζ και καφέ θα πετύχουμε ένα αποτέλεσμα διαχρονικό και κομψό.

Ταπετσαρία

Ταπετσαρία

Εκτός από το να βάψεις τους τοίχους σου, μια άλλη ακόμα πιο έντονη ιδέα είναι το να τοποθετήσεις ταπετσαρία με βάση το αγαπημένο πράσινο χρώμα σε όλο το καθιστικό. Παίρνοντας από τις αποχρώσεις τις ταπετσαρίας και χρησιμοποιώντας τις ίδιες για τα έπιπλα, τις κουρτίνες και τον διάκοσμο το αποτέλεσμα σίγουρα θα είναι μοναδικό, κεφάτο και με πολλές νότες από παλιές δεκαετίες. Το συνιστώ!

  Τα 15 καλύτερα φυτά εσωτερικού χώρου και ποια τα καταλληλότερα για κάθε δωμάτιο του σπιτιού σας
Μην ξεχνάμε τις κουρτίνες

Άλλαξε και διακόσμησε το σπίτι σου

Εύκολα μπορείς να κάνεις τις κουρτίνες σου το κεντρικό κομμάτι του καθιστικού σου διαλέγοντας και πάλι την κατάλληλη απόχρωση. Σίγουρα εάν επιλέξεις ένα βελούδο σε φιστικί απόχρωση κατευθείαν θα δώσεις έναν retro αέρα, τον οποίο με τα κατάλληλα διακοσμητικά θα απογειώσεις.

Διακοσμητικά

Διακοσμητικά

Όταν συζητάμε για το πόσο αγαπάμε ένα χρώμα αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι πρέπει να γεμίσουμε το σπίτι μας με αποχρώσεις αυτού του χρώματος. Ειδικά εάν δεν είμαστε σε φάση για μεγάλες αλλαγές μπορούμε να επιλέξουμε διακοσμητικά η και πίνακες, σε αυτήν την απόχρωση.

Σίγουρα εάν έχουμε μια φυσική βάση, όπως έναν λευκό τοίχο και ένα ξύλινο έπιπλο, το να τοποθετήσουμε ένα παλιό πικ-απ στην λατρεμένη απόχρωση το βοηθάει να αναδειχθεί.

Ψάχνοντας online θα βρείτε πολλές και οικονομικές ιδέες ,σκεφτείτε καλά πριν προχωρήσετε σε οποιαδήποτε απόφαση, ώστε να κάνετε αυτό που σας ταιριάζει απόλυτα. Άλλωστε εσείς ζείτε στο σπίτι σας.

Καλή επιτυχία!

 

daisy.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *