Φυτά που καίνε το λίπος

Φυτά που καίνε το λίπος

Φυτά που καίνε το λίπος

 

Δυστυχώς, απέναντι στην παχυσαρκία δεν είμαστε όλοι ίσοι.

Άλλοι μπορεί να τρώνε μόνο μια απλή σαλάτα με ξίδι και να μην χάνουν ούτε γραμμάριο, και άλλοι να τρέφονται με κρουασάν βουτύρου και εκλέρ σοκολάτας χωρίς να αλλάζουν ποτέ νούμερο στο παντελόνι!

Aπό τη Νικολέτα Γιαννοπούλου

 

Ευτυχώς η φύση, που μπορεί -όπως είπαμε- να είναι άδικη στον τρόπο που μοιράζει τα λιποκύτταρα, έχει φροντίσει να κρύψει μερικά μυστικά (προς αποκατάσταση των αδικημένων). Η γκουαράνα, τα ελαιόπρινο, και το γνωστό σε όλους μας λεμόνι είναι τρεις δυνατοί φυσικοί σύμμαχοι στον αγώνα της καύσης των λιπών.

 

Φυτά που καίνε το λίπος

Γκουαράνα

Η γκουαράνα, ένα φυτό που προέρχεται από τη βραζιλιάνικη μυθολογία είναι σήμερα το πιο πλούσιο φυτό σε καφεϊνη που έχει ποτέ καταχωρηθεί σε κατάλογο. Έχει ενεργειακές ιδιότητες, οι οποίες βοηθούν να καταπολεμήσουμε την κούραση που προκαλείται από μια δίαιτα αδυνατίσματος και καθώς η καφεϊνη είναι ένας ενεργοποιητής του μεταβολισμού, η γκουαράνα αυξάνει την ενεργειακή κατανάλωση του οργανισμού, ο οποίος λειτουργεί εις βάρος των αποθηκών του λίπους. Αυτός ο αφανισμός των λιπών πραγματοποιείται μέσω της απελευθέρωσης της αδρεναλίνης υπό την εξάρτηση της καφεϊνης.

 

Ελαιόπρινον

Το ελαιόπρινον δεν είναι άλλο από το γνωστό τσάι Παραγουάης. Μπορείτε να το βρείτε και με την ονομασία «βότανο του Αγίου Βαρθολομαίου» ή ελαιόπρινον το παραγουαϊανό. Είναι μια βελανιδιά της Παραγουάης, δένδρο σύμβολο δύναμης και ζωντάνιας που φυτρώνει εύκολα στη Βραζιλία και την Αργεντινή.

Το εκχύλισμα των φύλλων του δίνει ένα ρόφημα, το οποίο καταναλωνόταν ανέκαθεν από τους Ινδιάνους, πριν ακόμη από τον καφέ, γιατί τους ενδυνάμωνε στην εργασία τους. Επειδή καλλιεργείτο από τους Ιησουίτες του 16ου αιώνα, ονομάστηκε επίσης τσάι των Ιησουιτών.

  Έτσι θα χάσεις άμεσα κιλά: Δες τη δίαιτα express!

Οι ιδιότητες του ελαιόπρινου εδρεύουν στα φύλλα του και είναι ανάλογες με εκείνες της καφεϊνης, προκαλούν δηλαδή τη γενική διέγερση του οργανισμού και το κάψιμο των λιπών, χωρίς να έχουν βλαβερές επιδράσεις που συνδέονται με τη νευρικότητα και τις διαταραχές του ύπνου. Έχει λοιπόν μη αμελητέες διουρητικές, πεπτικές και αντικυτταριδικές επιδράσεις.

 

«Πικρό πορτοκάλι»

Το «πικρό πορτοκάλι», επίσης, το γνωστό σε όλους μας λεμόνι, ήρθε στη Γαλλία την εποχή των Σταυροφόρων. Οι Κινέζοι, όμως, οι Σύριοι, οι Αιγύπτιοι και οι Ανατολικοαφρικανοί, γνώριζαν από πολύ παλιότερα όχι μόνο τα μυστικά της σάρκας του αλλά και της φλούδας του. Η φλούδα του περιέχει μια ενεργή ουσία, τη συνεφρίνη, η οποία μπορεί να δράσει αποφασιστικά επάνω στα λιποκύτταρα.

Τι κάνει λοιπόν μια απλή φυσική ξινή λεμονάδα; Σταθεροποιείται σαν μανδύας επάνω στα κύτταρά και εμποδίζει την αποθήκευση των λιπών.

Εμπλουτίστε λοιπόν τη διατροφή σας με τα παραπάνω ροφήματα, και γρήγορα η ζυγαριά και η μεζούρα θα σας ανταμείψουν!

 

womanidol.com

 

Η σελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα.
Συμβουλεύεστε πάντα το γιατρό σας για θέματα υγείας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *