3 τρόποι για να (αποφασίσεις να) ξεκινήσεις δίαιτα

3 τρόποι για να (αποφασίσεις να) ξεκινήσεις δίαιτα

3 τρόποι για να (αποφασίσεις να) ξεκινήσεις δίαιτα

 

Γιατί είναι τόσο δύσκολο να ξεκινήσει κανείς δίαιτα; Το πρόγραμμα διατροφής που σου υπαγορεύει τι να φας και το όχι, ο υπολογισμός των θερμίδων και της ποσότητας αλλά και η εξάντληση που νιώθεις είναι μερικοί από τους παράγοντες που κάνουν το ‘από Δευτέρα δίαιτα’ να φαίνεται αστείο.

Σύμφωνα με μια αμερικανική έρευνα που έγινε από τον οργανισμό Orlando Health, οι άνθρωποι που σκέφτονται να ξεκινήσουν μια δίαιτα προβληματίζονται για 3 εμπόδια που θα συναντήσουν: η γυμναστική, η επιλογή των υγιεινών τροφών και ο διαρκής προγραμματισμός ενός υγιεινού τρόπου ζωής.

Πως μπορούμε, λοιπόν, με 3 εύκολους τρόπους να τα παρακάμψουμε όλα αυτά και να καταφέρουμε επιτέλους να αποφασίσουμε ότι από αύριο θα κάνουμε δίαιτα;

 

3 τρόποι για να (αποφασίσεις να) ξεκινήσεις δίαιτα

1.Πόσο πολύ πεινάς;

Την επόμενη φορά που θα βρεθείς μπροστά από το ψυγείο για να πάρεις μια σοκολάτα, ένα μπισκότο ή μια μπάρα δημητριακών σκέψου καλά πόσο πολύ πεινάς. Εάν απλά επιθυμείς κάτι γλυκό ή αλμυρό ενώ έχεις φάει, τότε ίσως είσαι αγχωμένη ή απλά βαριέσαι. Προσπάθησε, λοιπόν, να βρεις κάτι να απασχολήσει το μυαλό σου για να ξεχάσεις το φαγητό.

 

2.Προσοχή με τους περιορισμούς:

Καλό είναι να μην επιλέξεις μια εξαντλητική δίαιτα ή μια διατροφή που απαγορεύει πολλές τροφές, γιατί γρήγορα θα κουραστείς. Προσπάθησε να ακολουθήσεις μια ισορροπημένη διατροφή που θα σε χορταίνει χωρίς να στερείσαι.

 

3.Κράτα ημερολόγιο:

Σύμφωνα με έρευνες, οι άνθρωποι που κρατούν ένα ημερολόγιο με τις τροφές που καταναλώνουν καθημερινά, χάνουν πιο εύκολα και πιο πολλά κιλά. Για αυτό προσπάθησε να καταγράφεις τις θερμίδες και τις καθημερινές διατροφικές σου επιλογές ώστε να μην καταναλώνεις ποτέ περισσότερες θερμίδες από όσες πρέπει.

  Γιατί πεινάω συνέχεια;

 

joytv.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *