5 «χρυσοί» κανόνες που πρέπει να ακολουθείς σε κάθε δίαιτα

5 «χρυσοί» κανόνες που πρέπει να ακολουθείς σε κάθε δίαιτα

5 «χρυσοί» κανόνες που πρέπει να ακολουθείς σε κάθε δίαιτα

 

Κάθε δίαιτα έχει τους δικούς της κανόνες, όμως αν θέλεις πραγματικά να χάσεις κιλά και να μην τα ξαναπάρεις, τότε σίγουρα πρέπει να ακολουθήσεις τους 5«χρυσοί» κανόνες της διατροφής ανεξάρτητα από τη δίαιτά σου:

1.Πάντα να τρως πρωινό:

Ό,τι κι αν προτείνει η δίαιτά σου, πάντα πρέπει να τρως ένα καλό πρωινό. Ακόμα και σε μικρή ποσότητα ένα γεύμα το πρωί πρέπει να περιλαμβάνει πρωτεΐνη και φυτικές ίνες, διαφορετικά δεν θα μπορέσεις να ξυπνήσεις τον… μεταβολισμό σου!

 

2.Να κάνεις αλλαγές… αλλιώς δεν θα δεις αλλαγή.

Μην περιμένεις να αλλάξει το σώμα σου ή να χάσεις τα κιλά που θέλεις, απλά κόβοντας το βραδινό ή τις σοκολάτες. Μπορεί να βοηθάει, αλλά πρέπει να φροντίσεις να ακολουθείς καθημερινά ένα υγιεινό τρόπο ζωής για να αποκτήσεις το σώμα που επιθυμείς.

 

3.Μην τρως μεγάλες ποσότητες… ακόμα κι αν είναι διαιτητική τροφή:

Επειδή έχει λίγες θερμίδες ή είναι υγιεινό δεν σημαίνει ότι μπορείς να φας όσο θέλεις. Προσοχή στους ξηρούς καρπούς, τις γλυκοπατάτες, το αβοκάντο και το καστανό ρύζι που περιέχουν θρεπτικά συστατικά αλλά και αρκετές θερμίδες.

 

4.Να καις περισσότερες θερμίδες από όσες καταναλώνεις:

Η δίαιτα βασίζεται σε απλά μαθηματικά. Για να χάσεις μισό κιλό την εβδομάδα πρέπει είτε να κόψεις 500 θερμίδες είτε να κάψεις 500 θερμίδες.

 

5.Μην κάνεις τα ίδια λάθη:

Μην περιμένεις να χάσεις κιλά για να αρχίσεις να τρως πάλι λιχουδιές. Σημασία έχει να ακολουθήσεις μια διατροφή που θα σε χορταίνει και θα σου επιτρέπει να τρως ό,τι θέλεις χωρίς να παχαίνεις.

  Θα τις λατρέψεις: 8 τροφές που έχουν λιγότερο από 50 θερμίδες!

 

5 «χρυσοί» κανόνες που πρέπει να ακολουθείς σε κάθε δίαιτα

joytv.gr

 

Η σελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα.
Συμβουλεύεστε πάντα το γιατρό σας για θέματα υγείας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *