Απλοί τρόποι για να χάσετε το κοιλιακό λίπoς

Απλοί τρόποι για να χάσετε το κοιλιακό λίπoς

Ποιοι είναι οι απλοί τρόποι για να χάσετε το κοιλιακό λίπoς

Η μείωση του κοιλιακού λίπους όχι μόνο βελτιώνει την εμφάνιση κάποιου, αλλά μπορεί επίσης να ενισχύσει τα οφέλη στην υγεία του.

Μια μεγάλη ποσότητα λίπους στην κοιλιακή περιοχή μπορεί να οδηγήσει στην ανάπτυξη σοβαρών ασθενειών όπως ο διαβήτης, η υψηλή αρτηριακή πίεση και οι καρδιακές παθήσεις. Δυστυχώς, μερικές φορές δεν είναι τόσο εύκολο να το ξεφορτωθούμε.

Και αν έχετε καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να επιτύχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα, αλλά το λίπος της κοιλιάς δεν έχει φύγει, τότε ίσως υπάρχουν ορισμένες κρυφά αίτια τα οποία δεν γνωρίζετε καν.

Θέλουμε να σας βοηθήσουμε στον αγώνα κατά του λίπους της κοιλιάς. Σας προσκαλούμε να μάθετε μια λίστα πιθανών λόγων που σας εμποδίζουν να επιτύχετε μεγάλη απώλεια βάρους.

 

Απλοί τρόποι για να χάσετε το κοιλιακό λίπoς

1. Δεν γνωρίζετε τον τύπο λίπους στην κοιλιά σας

Δεν γνωρίζετε τον τύπο λίπους στην κοιλιά σας

Εάν δυσκολεύεστε να μειώσετε το λίπος της κοιλιάς, τότε ένας από τους λόγους μπορεί να είναι ότι έχετε επιλέξει τη λάθος μέθοδο απώλειας βάρους από την κοιλιά σας.

Υπάρχουν 5 τύποι κοιλιακής παχυσαρκίας που προκαλούνται από διαφορετικούς λόγους και καθένας από αυτούς απαιτεί μια συγκεκριμένη δίαιτα και άσκηση. Επομένως, είναι σημαντικό να προσδιορίσετε τον τύπο της κοιλιάς σας και να σχεδιάσετε την απώλεια βάρους σας σύμφωνα με αυτό.

 

2. Η εμμονή με το βάρος

Απλοί τρόποι να χάσετε κοιλιακό λίπoς

Θα πρέπει να σπάσετε τη συνήθεια του συνεχούς ζυγίσματος και να προσπαθείσετε να αντισταθείτε στην επιθυμία σας να ζυγιστείτε κάθε φορά που τη βλέπετε. Η εμμονή με το βάρος μπορεί να επιβραδύνει τη διαδικασία απώλειας βάρους. Κάθε φορά που ο αριθμός που εμφανίζεται στις ζυγαριές διαφέρει από το αναμενόμενο αποτέλεσμα, κατακρίνετε τον εαυτό σας.

  Με αυτή τη δίαιτα έχασε 17 κιλά ο Γιώργος Θεοφάνους

Σας αποθαρρύνει, σας ασκεί πίεση, προκαλεί αρνητικές σκέψεις και χαλά τη διάθεσή σας. Και όλα αυτά μπορεί να σας οδηγήσουν στο να σταματήσετε την δίαιτά σας και να ανακουφιστείτε από το στρες τρώγοντας περισσότερο. Επομένως, είναι προτιμότερο να ζυγίζεστε μόνο μία φορά την εβδομάδα και να λαμβάνετε τα νούμερα σαν πληροφορία, όχι σαν κριτική.

 

Απλοί τρόποι για να χάσετε το κοιλιακό λίπoς

3. Κάνετε λάθος διατροφή

Κάνετε λάθος διατροφή

Το σώμα μας χρειάζεται πολλά ιχνοστοιχεία, βιταμίνες, υδατάνθρακες, ακόμη και λίπη. Εάν εξαιρέσετε ορισμένα από αυτά τα ευεργετικά συστατικά, τότε η διατροφή σας μπορεί να προκαλέσει περισσότερο βλάβη παρά να αποφέρει οφέλη.

Η κατανάλωση μόνο λαχανικών και φρούτων, καθώς και fast food και η μεγάλη ποσότητα ζάχαρης και αλατιού καθιστά δύσκολη την απώλεια βάρους. Επομένως, είναι σημαντικό να παρακολουθείτε τη διατροφή σας και να λαμβάνετε υπόψη ότι πρέπει να περιέχει μαγνήσιο, βιταμίνες, υγιή λίπη και άλλα στοιχεία.

 

4. Να κάνετε γυμναστική χωρίς ποικιλία

κάνετε γυμναστική χωρίς ποικιλία

Η σωματική άσκηση είναι ένας πολύ καλός τρόπος για τη μείωση του λίπους. Αλλά είναι σημαντικό να μην ξεχνάμε ότι πρέπει να έχει ποικιλία. Κάθε τύπος άσκησης επηρεάζει το σώμα με έναν συγκεκριμένο τρόπο. Επομένως, δεν πρέπει να προτιμάτε μόνο το cardio ή το stretching. Προσθέστε άσκηση υψηλής έντασης και δύναμης, κολύμπι και ακόμη και πολεμικές τέχνες.

Και μην νομίζετε ότι η προπόνηση είναι δυνατή μόνο σε γuμναστήριο με όργανα γuμναστικής. Μπορείτε να κάνετε ασκήσεις στο σπίτι και στο δρόμο. Απλά προσπαθήστε να μην υπερφορτώσετε. Κάνετε ασκήσεις τακτικά, με πλήρη αφοσίωση, αλλά μην υπερφορτώνετε τον εαυτό σας.

 

5. Αγχώνεστε

Το άγχος επηρεάζει αρνητικά όλο το σώμα και ιδιαίτερατο βάρος. Επηρεάζει τη διατροφή σας και τη συναισθηματική και φυσική κατάσταση κατά τη διάρκεια των προπονήσεων μαζί με την ποιότητά τους. Επιπλέον, τα υψηλά επίπεδα της ορμόνης του στρες (κορτιζόλη) ενισχύουν το σχηματισμό λίπους.

  Ποια τροφή αν τη φας για πρωινό σου κόβει τις λιγούρες της ημέρας;

Χρησιμοποιήστε οποιαδήποτε ευκαιρία για να μειώσετε το άγχος: προσπαθήστε να χαλαρώσετε περισσότερο, μην εργάζεστε πάνω από το κανονικό,ξεκινήστε ένα χόμπι ή βγείτε με φίλους. Όταν νιώθετε χαλαροί, έχετε περισσότερα κίνητρα και περισσότερες πιθανότητες στη μείωση του λίπους της κοιλιάς.

 

6. Υψηλό επίπεδο ανδρογόνων

Ο τελευταίος αλλά ένας από τους πιο σοβαρούς λόγους είναι το σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών (PCOS). Αυτό σημαίνει υψηλό επίπεδο ανδρικών ορμονών στο γυναικείο σώμα. Επηρεάζει πολλές από τις λειτουργίες του οργανισμού, όπως διαταραχές της εμμήνου ρύσεως, προβλήματα εγκυμοσύνης και κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη.

Επιπλέον, το PCOS επηρεάζει την αύξηση βάρους. Για να μάθετε το επίπεδο ανδρογόνων σας, μπορείτε να συμβουλευτείτε έναν γιατρό και να κάνετε μια ανάλυση αίματος

 

enimerotiko.gr

 

Η σελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα.
Συμβουλεύεστε πάντα το γιατρό σας για θέματα υγείας.

Αφήστε μια απάντηση