Έξυπνα κόλπα για ένα δροσερό καλοκαίρι

Έξυπνα κόλπα για ένα δροσερό καλοκαίρι

9 έξυπνα κόλπα για ένα δροσερό καλοκαίρι

 

Πώς να μη στάζει το παγωτό ξυλάκι και άλλες χρήσιμες συμβουλές

9 έξυπνα τρικ για ένα ευχάριστο το καλοκαίρι. Αυτοσχέδια κλιματιστικά, πώς να μη στάζει το παγωτό, κρυψώνα για τα πολύτιμα αντικείμενά μας στην παραλία κ.α.

01 Για να μην στάζει το παγωτό ξυλάκι

Καλοκαίρι χωρίς παγωτό είναι σαν Χριστούγεννα χωρίς Άγιο Βασίλη: δεν υπάρχει. Το κακό είναι ότι όταν τρώμε το γρανίτα ή και ό,τι άλλο παγωτό μας σε ξυλάκι, αυτό στάζει, κολλάει, λερώνει και γενικά είναι χάλια. Όμως η λύση είναι ένα απλό, χάρτινο φορμάκι για cupcake. Το περνάτε από το κάτω μέρος στο ξυλάκι και λειτουργεί σαν πιατάκι που μαζεύει τις σταγόνες από το λιωμένο παγωτό. Απλό.

02 Φτιάξε το δικό σου κλιματιστικό

Το air condition καίει πολύ ρεύμα και κοστίζει. Κάνε το δικό σου μικρό κλιματιστικό για να γλυτώσεις τα έξοδα: Πάρε ένα cooler από φελιζόλ, αυτά που έχουμε για να κρατάμε δροσερά τα αναψυκτικά. Γέμισέ το με παγάκι. Στην επάνω πλευρά, στο καπάκι κόψε με το κοπίδι τρεις εγκοπές. Στη δεξιά και την αριστερή θα ενσωματώσεις δύο μικρούς εξαεριστήρες τοίχου.

Στη μεσαία εγκοπή θα προσαρμόσεις έναν μικρό ανεμιστήρα (κατά προτίμηση με προστατευτικό για τα πτερύγιά του). Όταν τα θέσεις σε λειτουργία θα δεις ότι ο ζεστός αέρα που θα τραβιέται από το δωμάτιο θα απορροφάται μέσα στο cooler και θα ξαναβγαίνει από τον ανεμιστήρα δροσερός.

* Αν σας φαίνεται δύσκολη αυτή η διαδικασία, τότε δοκιμάστε την παλιά, καλή μέθοδο που έκαναν οι γιαγιάδες στις μεγάλες ζέστες. Κρεμούσαν βρεγμένες πετσέτες στα ανοιχτά παράθυρα. Καθώς έμπαινε ο ζεστός αέρας στο δωμάτιο, περνούσε μέσα από τις πετσέτες και έβγαινε δροσερός.

  💚💙💚💙Τελευταία καλησπέρα του Αυγούστου και του καλοκαιριού...giortazo.gr
03 Ο ανεμιστήρας οροφής γυρίζει στη σωστή κατεύθυνση;

Πρώτα βεβαιωνόμαστε ότι τα πτερύγια του ανεμιστήρα δεν έχουν μαζεμένη σκόνη. Και μετά ελέγχουμε (στη χαμηλή ταχύτητα) τη φορά περιστροφής των πτερυγίων. Αν κινούνται αριστερόστροφα, ο ανεμιστήρας είναι σε χειμερινή λειτουργία επειδή αυτή η φορά περιστροφής κυκλοφορεί τον θερμό αέρα που ανεβαίνει προς το επάνω μέρος του δωματίου.

Για καλοκαιρινή χρήση, αλλάζουμε από τον ειδικό ρυθμιστή τη φορά, έτσι ώστε τα πτερύγια να κινούνται προς τα δεξιά. Η λειτουργία του ανεμιστήρα οροφής σε υψηλή ταχύτητα δεξιόστροφα, δημιουργεί μια καθοδική στήλη αέρα που μας χαρίζει δροσιά έως και 5̊ βαθμούς C πιο κάτω. Είναι μια δροσιά που θυμίζει καλοκαιρινό αεράκι στο νησί.

04 Το καρπούζι – βρυσάκι

Παίρνουμε ένα ωραίο, μεγάλο, στητό καρπούζι. Ανοίγουμε στο επάνω μέρος ένα καπάκι και αφαιρούμε όλο το εσωτερικό του καρπουζιού (το φυλάμε στο ψυγείο). Στη μία πλευρά του καρπουζιού, χαμηλά, καρφώνουμε ένα βρυσάκι (πουλιούνται στο εμπόριο, στα είδη κάμπινγκ).

Γεμίζουμε το καρπούζι με μισό από τον χυμό του και μισό με όποιο άλλο ποτό θέλουμε για να γίνει ένα ωραίο κοκτέιλ. Ξαναβάζουμε το καπάκι του καρπουζιού στη θέση του – και όποιος θέλει σερβίρει το ποτό του από το βρυσάκι. Το πάρτι μπορεί να αρχίσει.

 

9 έξυπνα κόλπα για ένα δροσερό καλοκαίρι

05 Γρήγορο πάγωμα ποτών

Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα από χλιαρά ή ζεστά ποτά το καλοκαίρι. Μία εύκολη μέθοδος για γρήγορο πάγωμα των ποτών είναι να τυλίξουμε τα μπουκάλια κρασιού, μπύρας, νερού ή οτιδήποτε με βρεγμένο χαρτί κουζίνας. Κατόπιν τα βάζουμε στην κατάψυξη για 10 με 15 λεπτά και τα cool drinks είναι έτοιμα!

  Εικόνες του καλοκαιριού για καλό μήνα!!!
06 Έξυπνο καμουφλάζ για χρήματα και κλειδιά στην παραλία

Ένα απλό, αδιάφορο, συνηθισμένο μπουκάλι αντηλιακού ή λοσιόν – αδιαφανές. Όταν χρησιμοποιήσετε μέχρι τέλους το περιεχόμενό του, κόψτε ένα άνοιγμα στο σημείο κάτω από το καπάκι του μέσα από το οποίο θα χωρούν να περάσουν τα κλειδιά σας, τα χρήματα ή η πιστωτική σας κάρτα και μετά κουμπώστε ξανά το καπάκι από επάνω.

Είναι η τέλεια κρυψώνα για τα πολύτιμα αντικείμενά σας όταν είστε στην παραλία. Δύσκολα θα σκεφτεί κάποιος βιαστικός κλέφτης να αρπάξει το μπουκάλι του αντηλιακού – αλλά και πάλι ποτέ δεν ξέρεις. Καλό είναι να έχετε τα μάτια σας ανοιχτά έτσι κι αλλιώς.

07 Οδοντόκρεμα για το τσίμπημα των κουνουπιών

Δεν υπάρχει πιο ενοχλητικό πράγμα από το ανελέητο ξύσιμο και τη φαγούρα στα τσιμπήματα των κουνουπιών. Υπάρχουν φυσικά οι λύσεις από το φαρμακείο με τα αντικουνουπικά προϊόντα αλλά υπάρχει και μία γρήγορη, άμεση λύση για τη φαγούρα. Ακουμπήστε απλώς επάνω στο τσίμπημα ελάχιστη οδοντόκρεμα… και αμέσως θα ηρεμήσετε.

08 Κρεμμύδι στη σχάρα για να την καθαρίσουμε

Τα κρεμμύδια στη σχάρα, εκτός από εξαίρετο συνοδευτικό στο κρέας είναι και μία ιδανική μέθοδος καθαρισμού της. Παίρνουμε τον μισό βολβό ενός ξερού κρεμμυδιού και ενώ καίει η σχάρα, το κινούμε επάνω κάτω με τη λαβίδα, ώστε να καθαρίσουν όλα τα υπολείμματα από τις ράγες της σχάρας.

09 Αλόε βέρα για τα εγκαύματα από τον ήλιο

Εννοείται, δεν πάμε πουθενά χωρίς το αντηλιακό μας. Αν όμως τύχει και καούμε από τον ήλιο, καλό είναι να έχουμε στο σπίτι μία άμεση, δραστική και αποτελεσματική λύση: Έχουμε ήδη πάρει από το φαρμακείο χυμό αλόε βέρα, τον έχουμε βάλει σε ένα δισκάκι για παγάκια και τον διατηρούμε στην κατάψυξη. Επιστρέφοντας σπίτι τσουρουφλισμένοι από τον ήλιο, η δροσιά που χαρίζει ένα παγάκι αλόε βέρα στο δέρμα είναι ανακουφιστική και υπέροχη.

  Τα ελαττώματα των μαμάδων ανάλογα με το ζώδιό τους

 

Μαρίζα Μάντζιου

look.athensvoice

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *