Αυτός Είναι Ο Γάτος-Θεραπείας Που Δίνει Αγκαλιές Και Αγάπη Σε Πολύ Άρρωστα Παιδάκια

 

Αυτός Είναι Ο Γάτος-Θεραπείας Που Δίνει Αγκαλιές Και Αγάπη Σε Πολύ Άρρωστα Παιδάκια

Αυτός Είναι Ο Γάτος-Θεραπείας Που Δίνει Αγκαλιές Και Αγάπη Σε Πολύ Άρρωστα Παιδάκια

 

Ο πανέμορφος γκρι γατούλης με το όνομα Zane Grey είναι ένα γάτος- θεραπείας.

Ζει στο Τέξας μαζί με τη “μαμά” του, η οποία τον λατρεύει. Είναι μέλος από το Σεπτέμβριο του 2018 των ζώων θεραπείας του οργανισμού Therapy Animals of San Antonio, Bringing People and Animals Together for Healing.

Τι κάνουν τα ζώα θεραπείας;

Επισκέπτονται νοσοκομεία, οίκους ευγηρίας και άλλα μέρη που ζουν άρρωστα παιδάκια, κυρίως με καρκίνο ή άλλες ευπαθείς ομάδες, κυρίως μεγάλοι σε ηλικία και «βοηθούν» στη θεραπεία αυτών με το να δίνουν αγάπη, να δίνουν χαρά και ζεστασιά. Να διώχνουν μακριά το στρες και το άγχος του θανάτου.

Να γίνονται οι θεραπείες πιο εύκολα και σε πολλές περιπτώσεις να βοηθιέται ο οργανισμός και να ανταποκρίνεται καλύτερα όταν ένας τέτοιος φίλος βρίσκεται δίπλα σου. Έτοιμος να σου δώσει τα πάντα και χωρίς να θέλει τίποτα.

 

Αυτός Είναι Ο Γάτος-Θεραπείας Που Δίνει Αγκαλιές Και Αγάπη Σε Πολύ Άρρωστα Παιδάκια

Ο Zane Grey είναι από τα πιο γλυκά και τρυφερά πλάσματα του κόσμου.

Ένας γάτος-θησαυρός. Εγκαταλείφθηκε όταν ήταν μόλις 8 ημερών και του δόθηκε το όνομα Orlock, κάτι που φυσικά άλλαξε η γυναίκα που τον υιοθέτησε σε Zane Grey. Είναι ένας ιδιαίτερος γάτος που έχει εκπαιδευτεί σε γάτος- θεραπείας.

Εκτός από τα μοναδικά εσωτερικά χαρακτηριστικά του, ένα εξωτερικό, που τον κάνει επίσης μοναδικό είναι και η ουρά του που προς το τέλος της είναι στραβωμένη, κάτι που είναι εκ γενετής.

Ο Zane Grey επισκέπτεται κυρίως νοσοκομεία με παιδάκια με καρκίνο. Παιδάκια που έχουν δύσκολες και συχνά επώδυνες θεραπείες μπροστά τους. Παιδάκια που φοβούνται και ζουν πολύ καιρό στρεσαρισμένα μέσα στα νοσοκομεία.

  Εξαφανίστε τις Άσπρες Τρίχες και επαναφέρετε τα Μαλλιά σας στο Φυσικό τους Χρώμα, με αυτήν την Καταπληκτική Συνταγή

Ο υπέροχος αυτός γατούλης πηγαίνει και τους κάνει επίσκεψη. Κάθεται δίπλα τους. Τα ζεσταίνει με τη μοναδική γούνα του. Τον παίρνουν αγκαλιά. Κάθεται πάνω τους. Γουργουρίζει. Τα χαϊδεύει. Τον αγκαλιάζουν.

Παίζουν μαζί του, κοιμούνται μαζί του. Μιλάνε μαζί του. Και κάνουν ένα φίλο μέσα στο νοσοκομείο. Έναν τετράποδο φίλο που θα αναζητήσουν ξανά και ξανά. Και που θα τα κάνει να χαμογελάσουν και πάλι. Δείτε τις φωτογραφίες. Σε όλες χαμογελούν.

Ακόμα και αν πονάνε, το χαμόγελο εμφανίζεται και πάλι στα χείλη τους. Ο Zane Grey είναι πραγματικός θησαυρός. Ένας θησαυρός που κάποτε παράτησαν, μόλις γεννήθηκε.

 

Αυτός Είναι Ο Γάτος-Θεραπείας Που Δίνει Αγκαλιές Και Αγάπη Σε Πολύ Άρρωστα Παιδάκια

Σύμφωνα με τη Mayo Clinic στην Αμερική, η θεραπεία με τη βοήθεια των ζώων (Animal Assisted Therapy) είναι ένα αναπτυσσόμενο πεδίο που χρησιμοποιεί σκύλους ή άλλα ζώα για να βοηθήσει τους ανθρώπους να αναρρώσουν ή να αντιμετωπίσουν καλύτερα προβλήματα υγείας, όπως οι καρδιακές παθήσεις, οι καρκίνοι και οι διαταραχές της ψυχικής υγείας.

Μία από τις βασικές προϋποθέσεις για να γίνει ένα ζώο σκύλος- θεραπευτής είναι να είναι ανθρωποκεντρικό και να απολαμβάνει τα χάδια και τις αγκαλιές. Η θεραπεία με τη βοήθεια των ζώων έχει αποδείξει ιατρικά την αξία της από τον προηγούμενο αιώνα στο εξωτερικό.

Η Ελλάδα, όπως σε όλα, είναι ακόμα πίσω.

 

fanpage.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *