Λιπαρά μαλλιά: Τι προκαλεί λιπαρότητα και πώς να την αντιμετωπίσετε

Λιπαρά μαλλιά

Λιπαρά μαλλιά

Τι προκαλεί λιπαρότητα και πώς να την αντιμετωπίσετε

 

Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε

Πολλοί παράγοντες μπορούν να επηρεάσουν την παραγωγή σμήγματος στο τριχωτό της κεφαλής σας. Παρακάτω θα βρείτε τις πιο κοινές αιτίες που οδηγούν στην αύξηση της λιπαρότητας στα μαλλιά σας, καθώς και τρόπους για να την αντιμετωπίσετε.

 

Συχνό λούσιμο

Το συχνό λούσιμο των μαλλιών σας μπορεί να απογυμνώσει το τριχωτό της κεφαλής από τα φυσικά έλαια του και με τη σειρά τους οι σμηγματογόνοι αδένες προκαλούν μια αμυντική αντίδραση που τους κάνει να παράγουν περισσότερο λάδι σε μικρότερο χρονικό διάστημα. Τα πολύ σκληρά σαμπουάν μπορούν, επίσης, να απομακρύνουν τα φυσικά έλαια από τα μαλλιά σας, καθώς περιέχουν θειικά άλατα που επηρεάζουν το μικρόβιο του τριχωτού της κεφαλής σας, οπότε αν έχετε λιπαρά μαλλιά, προτιμήστε σαμπουάν χωρίς θειικά άλατα.

 

Άγχος

Το άγχος είναι ένας από τους μεγαλύτερους παράγοντες που προκαλούν διάφορα δερματικά προβλήματα, όπως η ακμή, το θαμπό δέρμα και η πρόωρη γήρανση στο λιπαρό τριχωτό της κεφαλής. Τα θυλάκια λαδιού στο τριχωτό της κεφαλής είναι αρκετά παρόμοια με αυτά του λαιμού, της πλάτης και του στήθους σας. Έτσι, το άγχος μπορεί να αυξήσει την παραγωγή λαδιού στο τριχωτό της κεφαλής σας.

 

Τύπος μαλλιών και τριχωτού της κεφαλής

Τα ίσια και ελαφρώς σπαστά μαλλιά είναι πιο επιρρεπή σε λιπαρότητα, καθώς το λάδι είναι ευκολότερο να ταξιδέψει από τη ρίζα στις άκρες των ίσων και σπαστών μαλλιών από ό,τι στα σγουρά. Από την άλλη, η ποσότητα σμήγματος που παράγει το τριχωτό της κεφαλής σας ποικίλλει από άτομο σε άτομο.

  Συγκλονιστικό : 40χρονη νύφη άφησε μια θέση κενή για το νεκρό γιο της – Όταν είδε ποιος εμφανίστηκε στο γάμο «πάγωσε»

 

Πώς να αντιμετωπίσετε τη λιπαρότητα

Το λιγότερο συχνό λούσιμο των μαλλιών σας θα μειώσει αποτελεσματικά την ποσότητα σμήγματος που παράγεται μακροπρόθεσμα. Θα υπάρξει μια περίοδος κατά την οποία το τριχωτό της κεφαλής σας θα μοιάζει αρκετά λιπαρό, αλλά οι ειδικοί λένε ότι αυτό το διάστημα θα μπορούσε να είναι περίπου ένας μήνας.

Επιπλέον, οι μεταξωτές μαξιλαροθήκες επιτρέπουν στα μαλλιά σας να γλιστράνε πιο εύκολα, αποτρέποντας την τριβή τους -η οποία μεταφράζεται σε λιγότερο τράβηγμα, σπάσιμο και μπλέξιμο. Υφάσματα όπως σατέν βοηθούν στη διατήρηση των φυσικών ελαίων των μαλλιών.

Τέλος, χρησιμοποιήστε φυσικά προϊόντα όπως το tea tree το οποίο απομακρύνει τη λιπαρότητα από τα μαλλιά ή επιχειρήστε να τα ξεπλύνετε με μηλόξυδο, το οποίο θα αποκαταστήσει τα επίπεδα pH και θα βοηθήσει στη διαχείριση της παραγωγής λαδιού.

 

newsbeast

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *