Είναι το κρύο το κλειδί για την ευτυχία;

Είναι το κρύο το κλειδί για την ευτυχία;

Είναι το κρύο το κλειδί για την ευτυχία;

Γνωρίζουμε πόσο ευτυχισμένοι είναι εκείνοι… οι Σκανδιναβοί!

Δεν υπάρχει έρευνα που να μην το δείχνει αυτό τα τελευταία χρόνια. Μήπως τελικά ο κρύος καιρός και οι χαμηλές θερμοκρασίες τους ευνοούν;

Eπιμέλεια: Μαρία Καλοπούλου

 

Ακριβώς τη στιγμή που νομίζει κανείς ότι οι μείον 15 βαθμοί είναι ένα μειονέκτημα, ότι αυτό είναι που μας ρίχνει σε μελαγχολία, έρχονται μία πρόσφατη έρευνα και επιστημονικές μελέτες που αποδεικνύουν ότι το κρύο μας κάνει πιο ευτυχισμένους!

Τώρα, πριν πάτε για μπάνιο (όπως οι Φιλανδοί για παράδειγμα) στο πλησιέστερο ανοιχτό κολυμβητήριο, ας διευκρινίσουμε τα πράγματα: Σύμφωνα με την έρευνα του Πανεπιστημίου Oska και τις παρατηρήσεις του ερευνητή του Yoshiro Tsutsui, ο καιρός, το κλίμα και η κοινωνία, αγγίζουν… τον μέγιστο βαθμό ευτυχίας στους 13,9°C.

Το επόμενο πράγμα; Περαιτέρω έρευνα δείχνει ότι το κρύο μπορεί πραγματικά να μας βοηθήσει να χάσουμε βάρος!

Γνωρίζουμε πόσο ευτυχισμένοι είναι εκείνοι… οι Σκανδιναβοί!

 

Είναι το κρύο το κλειδί για την ευτυχία;

Έτσι, ο πρωτοπόρος Ray Cronise (πρώην επιστήμονας στη NASA, οποίος μελετά τη σχέση του κρύου και την απώλεια λίπους) ισχυρίζεται ότι δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το φορέσουμε σορτς και ένα t-shirt και να πάμε για τρέξιμο στο χιόνι. Με αυτό τον τρόπο το σώμα μας ανεβάζει θερμοκρασία και το μυαλό μας δουλεύει καλύτερα.

«Όλα τα ζώα προσαρμόζουν το στρες απέναντι στο κρύο και καταναλώνουν ανάλογα τις θερμίδες», λέει ο Cronise. «Καταναλώνουμε γλυκά και τρόφιμα με ζάχαρη που μας προκαλούν ευχαρίστηση, και τα οποία καίει ο οργανισμός μας για να ανεβάσει τη φυσιολογική του θερμοκρασία, καίγοντας το λίπος, όταν ο καιρός είναι πιο κρύος».

  Δύο αδελφές ξύρισαν το κεφάλι τους για να στηρίξουν τη μαμά τους στον αγώνα κατά του καρκίνου

Το ίδιο ισχυρίζεται και ο Kevin Plancher, ειδικός γιατρός από τη Νέα Υόρκη:

«Επειδή το σώμα μας πρέπει να εργαστεί σκληρότερα στο κρύο, η παραγωγή ενδορφινών (οι ορμόνες της ευτυχίας) ενισχύεται ακόμη περισσότερο, οδηγώντας το μυαλό σε μια πιο ευτυχισμένη κατάσταση».

Τι λέτε λοιπόν, για την επόμενη φορά που ο καιρός θα είναι κρύος; Μήπως να το απολαύσουμε αντί να γκρινιάζουμε;

 

womanidol.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *