Ξεκίνησε το τρέξιμο και κατάφερε να χάσει 59 κιλά!

Ξεκίνησε το τρέξιμο και κατάφερε να χάσει 59 κιλά!

Ξεκίνησε το τρέξιμο και κατάφερε να χάσει 59 κιλά!

 

H Stacey Oldt είναι τώρα 51 ετών και εργάζεται σαν λογοθεραπεύτρια στο Σινσινάτι του Οχάιο και κατάφερε με το τρέξιμο να χάσει 59 ολόκληρα κιλά και από τα 122 να φτάσει τα 63 μέσα σε τριάμισι χρόνια.

Η ίδια δεν μπορεί να πιστέψει ότι τα έχει καταφέρει και μάλιστα ούτε η ίδια δεν έχει συνειδητοποιήσει πόσο έχει αλλάξει η ζωή της.

Ακολουθεί η συνέντευξη που παραχώρησε στο runnersworld.com, μέσα από την οποία αποκαλύπτει τα… μυστικά της!

-Πόσο καιρό ασχολείσαι με το τρέξιμο;

Τρέχω εδώ και τριάμισι χρόνια.

-Τι σε παρακίνησε να το ξεκινήσεις;

Hμουν υπέρβαρη και άρχισα να προσπαθώ να χάσω το περιττά κιλά με δίαιτα και περπάτημα. Όταν το περπάτημα δεν αποτελούσε πλέον πρόκληση, αποφάσισα να δοκιμάσω το τρέξιμο ώστε να μπορέσω να απαλλαγώ από το επιπλέον βάρος.

-Πόσο συχνά τρέχεις;

Συνήθως τρέχω 4-5 φορές την εβδομάδα.

-Ποιο είναι το σύνηθες πρόγραμμα;

Συνήθως καλύπτω 4-7 μίλια την εβδομάδα και μερικές φορές βάζω στο πρόγραμμα ασκήσεις ταχύτητας ή προπόνηση σε λόφο. Επίσης τα Σαββατοκύριακα τρέχω μια μεγάλη απόσταση.

-Συμμετέχεις σε αγώνες; Πόσο συχνά;

Eχω συμμετάσχει σε αγώνες 5 χλμ, 10 χλμ. και 15 χλμ. αλλά και σε ημιμαραθώνιους. Προτιμώ πάντως τους τελευταίους. Τώρα προετοιμάζομαι για τον πρώτο μου μαραθώνιο, επίσης έχω κάνει προπόνηση ορεινού τρεξίματος.

-Ασχολείσαι και με άλλες δραστηριότητες;

Εχω προσθέσει ασκήσεις ενδυνάμωσης στο πρόγραμμά μου, επίσης περιστασιακά κάνω κολύμπι και βόλτες με το ποδήλατο.

-Ποιο κομμάτι τoυ τρεξίματος σε ικανοποιεί περισσότερο;

Η αίσθηση της ολοκλήρωσης που μου δίνει και η πίεση να πετύχω κάτι πέρα από τις δυνάμεις μου. Είναι ιδιαίτερο συναίσθημα να βλέπεις το σώμα σου αλλά και το πνεύμα σου να αλλάζουν μέσα από το άθλημα. Όταν ήμουν πάνω από 100 κιλά ήταν γελοίο να μου προτείνει ο άνδρας μου να τρέξω μαζί του. Πλέον εγώ τρέχω και εκείνος είναι που δεν ακολουθεί.

 

  Σκύλος έκανε ζημιά και το έπαιζε πεθαμένος

Ξεκίνησε το τρέξιμο και κατάφερε να χάσει 59 κιλά!

-Περιέγραψε συνοπτικά το «ταξίδι» της απώλειας βάρους

Όταν ξεκίνησα την προσπάθεια ήμουν 122 κιλά. Αρχισα με περπάτημα 2 φορές την  ημέρα και προσπαθούσα να προσέχω τι τρώω. Όταν φάνηκαν τα πρώτα αποτελέσματα στην ζυγαριά, έγινα πιο αυστηρή με το πρόγραμμα διατροφής και έκοψα τελείως το fast food, τα γλυκά, τις πίτσες. Για έναν χρόνο δεν παρέκλινα καθόλου από το πρόγραμμα και ποτέ δεν πήρα χάπια για την απώλεια βάρους.

Πλέον προσπαθώ να τρώω τροφές μη επεξεργασμένες όπως φρούτα, λαχανικά, άπαχο κρέας, άπαχο τυρί και δημητριακά ολικής άλεσης. Που και που κάνω κάποια παρασπονδία, κυρίως όταν κάνω μεγάλες διαδρομές και το σώμα χρειάζεται περισσότερο φαγητό.

Τώρα ζυγίζω 63 κιλά και έχω στόχο να χάσω άλλα 10, οπότε πρέπει να συνεχίσω την δουλειά.

-Ποιο είναι το μυστικό της επιτυχίας σου;

Eμαθα πως η δίαιτα βοηθά κατά 80% στο να χάσεις περιττά κιλά και να διατηρήσεις στην συνέχεια ένα φυσιολογικό βάρος. Δεν γίνεται να  κόψεις εντελώς το φαγητό όσο και αν το προσπαθήσεις.

-Πως διατηρείς το κίνητρό σoυ;

Eγγράφομαι σε αγώνες. Είναι κάτι διασκεδαστικό και βοηθά να έχεις συνεχώς ένα κίνητρο. Το τρέξιμο έχει γίνει πλέον τρόπος ζωής για μένα, επίσης συμμετέχω σε μια ομάδα που την βλέπω σαν οικογένεια και με βοηθά να βελτιώσω τον εαυτό μου.

-Ποιοι είναι οι στόχοι σου;

O μακροπρόθεσμος στόχος μου είναι να ολοκληρώσω έναν μαραθώνιο με χρόνο λιγότερο από 3 ώρες!

-Yπάρχει κάτι άλλο που θα ήθελες να μοιραστείς;

Oταν ξεκίνησα ήμουν εντελώς μόνη. Δεν ήξερα τίποτα για το τρέξιμο και δεν είχα στήριξη από πουθενά. Θεωρούσα πως  όσοι έτρεχαν το έκαναν συνεχόμενα, ωστόσο αυτό με δυσκόλευε αρκετά. Στην συνέχεια ένας φίλος μου μίλησε για το τρέξιμο με διαλείμματα και αυτό με βοήθησε να τρέξω στον πρώτο μου ημιμαραθώνιο με επιτυχία.

Στην συνέχεια απέκτησα εμμονή με το να τρέξω σε αγώνα δίχως να κάνω διάλειμμα περπατώντας, ωστόσο αυτό οδήγησε σε τραυματισμούς και έντονο άγχος. Τελικά κατέληξα πως δεν υπάρχει κάτι το ντροπιαστικό όταν περπατάς και αυτό με βοήθησε στο να ξαναβρώ την ικανοποίηση που μου έδινε αρχικά το σπορ.

Όταν τελικά κατάφερα να τρέξω ολόκληρο τον ημιμαραθώνιο δίχως να περπατήσω ούτε λεπτό, ήμουν πραγματικά περήφανη για μένα.

 

  5 Λόγοι να ξεκινήσεις σήμερα κιόλας το τρέξιμο!

runnfun

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *