Τρόποι για να Τρώτε πιο Υγιεινά με Ελάχιστη Προσπάθεια

Τρόποι για να Τρώτε πιο Υγιεινά

Τρέφεστε Υγιεινά; 8 Τρόποι για να Τρώτε πιο Υγιεινά με Ελάχιστη Προσπάθεια

 

Σε έναν κόσμο που τρέχει, δεν είναι εύκολο να τρώτε πιο υγιεινά, ειδικά όταν δεν έχετε χρόνο ή ενέργεια για να μαγειρέψετε. Όμως πρέπει να μείνετε μακριά από το πρόχειρο φαγητό και να απολαύσετε ένα υγιεινό γεύμα που θα παρέχει τα μέγιστα οφέλη στο σώμα σας. Για να τα καταφέρετε υπάρχουν 8 Τρόποι για να Τρώτε πιο Υγιεινά με Ελάχιστη Προσπάθεια.

 

Χρησιμοποιήστε λευκά φασόλια στο επόμενο smoothie σας.

Χρησιμοποιήστε λευκά φασόλια
© VIPDesignUSA / Depositphotos

 

Τα φασόλια και το “smoothie” είναι 2 λέξεις που σπάνια θα βάζατε στην ίδια πρόταση. Η απόλαυση σε smoothies είναι ο τέλειος τρόπος για να ισορροπήσετε το γεύμα σας με πολλά μακροθρεπτικά συστατικά. Τα λευκά φασόλια είναι μια τεράστια πηγή πρωτεΐνης, οπότε την επόμενη φορά που θα ανακατεύετε διάφορα φρούτα, μην ξεχάσετε μερικά από αυτά τα «μαγικά φασόλια» για να ενισχύσετε το σώμα σας απλό τρόπο.

 

Ανακατέψτε το φυστικοβούτυρο με διάφορους σπόρους.

Τρόποι για να Τρώτε πιο Υγιεινά
© llauroj / Depositphotos, © charlotteLake / Depositphotos

 

Η επιλογή πρωινού που θα σας γεμίζει και θα σας κρατά ικανοποιημένους με υγιεινό τρόπο μπορεί να είναι δύσκολο, αλλά υπάρχει τρόπος. Πάρτε το κανονικό βάζο φυστικοβούτυρου και ανακατέψτε το με διάφορα είδη σπόρων. Το επόμενο σνακ τοστ με φυστικοβούτυρο θα είναι εξίσου νόστιμο όπως πάντα, αλλά γεμάτο με θρεπτικά στοιχεία, βιταμίνες και πρωτεΐνες.

 

Εκχυλίστε το τσάι από βότανα με ένα καπάκι πάνω του.

Εκχυλίστε το τσάι από βότανα
© catastrophe_OL / Shutterstock, © steveheap / Depositphotos

 

Η κάλυψη του τσαγιού σας ενώ είναι το εκχυλίζετε είναι πολύ σημαντικό λόγω των αιθέριων ελαίων που περιέχει το τσάι βοτάνων. Εάν αφήσετε την τσαγιέρα χωρίς το καπάκι, τότε τα αιθέρια έλαια θα εξατμιστούν στον αέρα. Όταν συμβεί αυτό, χάνετε πολλές ευεργετικές ιδιότητες των βοτάνων.

  Το κόλπο με παγωμένο λεμόνι για την καταπολέμηση όγκων

 

Απολαύστε σπόρους καρπουζιού.

Τρόποι για να Τρώτε πιο Υγιεινά

Είναι πάντα απολαυστικό ένα μεγάλο κομμάτι κατευθείαν από το καρπούζι, αλλά ένα από τα σπουδαιότερα πράγματα είναι ότι μπορεί να γεμίσετε το σώμα σας με πρωτεΐνη ταυτόχρονα. Οι σπόροι καρπουζιού περιέχουν πάνω από 30 γρ. πρωτεΐνης σε ένα φλιτζάνι και είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες. Μπορείτε να τους φάτε αμέσως ή να τους προσθέσετε αργότερα στα αγαπημένα σας smoothies.

 

Μαγειρέψτε ολόκληρα τα καρότα.

Μαγειρέψτε ολόκληρα τα καρότα
© The_Fairhead / Shutterstock, © marcobir / Shutterstock

 

Τα καρότα είναι γεμάτα με βήτα καροτίνη, φυτικές ίνες, βιταμίνη Κ1, κάλιο και αντιοξειδωτικά. Είναι τραγανό, νόστιμο και εξαιρετικά θρεπτικό. Επιπλέον, τα αντιοξειδωτικά καροτίνης έχουν συνδεθεί με μειωμένο κίνδυνο καρκίνου. Όταν μαγειρεύονται ολόκληρα, τα καρότα έχουν 25% περισσότερη falcarinol, μια ένωση καταπολέμησης του καρκίνου, από τα καρότα που έχουν προηγουμένως τεμαχιστεί.

 

Τρόποι για να Τρώτε πιο Υγιεινά με Ελάχιστη Προσπάθεια

Μαγειρέψτε τα δημητριακά σας με πράσινο τσάι.

Τρόποι για να Τρώτε πιο Υγιεινά
© roger-scardigno / Depositphotos, © liudmilachernetska@gmail.com / Depositphotos

 

Το ρύζι και άλλα δημητριακά είναι καλά όταν μαγειρεύονται σε νερό, αλλά υπάρχει ένας απλός και καινοτόμος τρόπος για να προσθέσετε πλούσια γεύση και να τα κάνετε ακόμα πιο υγιεινά. Το μαγείρεμα με πράσινο τσάι θα τους προσφέρει πολλά αντιοξειδωτικά, θα βελτιώσει την πνευματική εγρήγορση, θα ανακουφίσει τα πεπτικά συμπτώματα και θα προωθήσει την απώλεια βάρους. Εξαιτίας αυτού, μπορεί να είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να μαγειρέψετε τα δημητριακά σας.

 

Κόψτε το σκόρδο και αφήστε το να ξεκουραστεί.

Κόψτε το σκόρδο
© Art_Photo / Shutterstock, © arosoft / Depositphotos

 

Το σκόρδο είναι ένα βασικό προϊόν για κάθε κουζίνα. Χρησιμεύει ως γευστικός παράγοντας που ζωντανεύει το φαγητό. Το σκόρδο είναι επίσης εξαιρετικό χάρη στο γεγονός ότι μας προστατεύει από διάφορους ιούς και κρυολογήματα. Την επόμενη φορά που κόβετε λίγο σκόρδο για ένα πιάτο, αφήστε το να ξεκουραστεί για 5 λεπτά. Αυτό θα μεγιστοποιήσει τις ισχυρές φαρμακευτικές ιδιότητες του, όπως ενώσεις κατά του καρκίνου, αντιοξειδωτικά και βιταμίνη C.

  Με ποιες τροφές πρέπει να ξεκινά η ημέρα

 

Αγοράστε κονσέρβες ντομάτες αντί φρέσκες.

Τρόποι για να Τρώτε πιο Υγιεινά
© Zoriana Zaitseva / Shutterstock, © zoeytoja / Depositphotos

 

Όλοι θέλουμε να δούμε τα πιάτα μας γεμάτα βιταμίνες και χρήσιμα ιχνοστοιχεία και οι ντομάτες είναι μια απίστευτη πηγή όλων αυτών. Αλλά τι είδους ντομάτα είναι η πιο υγιεινή επιλογή; Επιλέξτε τις μεταποιημένες ντομάτες ως την κορυφαία επιλογή σας στο μανάβικο. Πρώτον, μαζεύονται ώριμες, κόκκινες και γεμάτες θρεπτικά. Η συμπυκνωμένη μορφή τους είναι η πλουσιότερη γνωστή πηγή λυκοπενίου. Εν τω μεταξύ, οι φρέσκιες ντομάτες μαζεύονται πράσινες και μερικές αερίζονται με άλλα φρούτα για την προώθηση της ωρίμανσης.

 

toftiaxa

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *