Τα θετικά του καφέ και τι σου προσφέρει το αγαπημένο σου ρόφημα

Τα θετικά του καφέ

Τα θετικά του καφέ και τι σου προσφέρει το αγαπημένο σου ρόφημα

 

Γνωρίζεις ποια είναι τα θετικά του καφέ ; Τι σου προσφέρει το αγαπημένο σου ρόφημα εκτός από το ξύπνημα και την απόλαυση της καφεΐνης;

 

Θετικά του καφέ και καφεΐνη

Τι σου προσφέρει το αγαπημένο σου ρόφημα

Δεν μπορείτε να φανταστείτε πρωινό χωρίς τη μυρωδιά του καφέ; Η καφεΐνη είναι ο πιστός σας σύντροφος στη χαρά, στη λύπη, στα ξενύχτια, στο στρες! Τώρα έχετε τα επιχειρήματα για να απολαμβάνετε κάθε γουλιά.

Ήταν σύμμαχος σε αρκετές φάσεις της ζωής σας. Από την εισαγωγή στο πανεπιστήμιο μέχρι το hangover που έπρεπε να ξεπεράσετε. Για να μην νιώθετε λοιπόν τύψεις για αυτόν τον αθώο σας εθισμό και για να συνεχίσετε να απολαμβάνετε τον καφέ σας καθημερινά, παρακάτω σας δίνουμε τους λόγους που επιβεβαιώνουν ότι πρέπει να ξυπνάτε κάθε πρωί με την προσμονή του αγαπημένου σας ροφήματος.

Πάμε να δούμε τα θετικά του καφέ και τι καλό κάνει στον οργανισμό μας.

 

Γράφει η Κυριακή Δριτσάκου.

Τα θετικά του καφέ και τι σου προσφέρει το αγαπημένο σου ρόφημα

ΑΡΩΜΑ ΗΡΕΜΙΑΣ

Και μόνο η μυρωδιά του καφέ σας κάνει να νιώθετε αμέσως πιο ήρεμη. Η μυρωδιά του καφέ αλλάζει τη σύνθεση μιας πρωτεΐνης στον εγκέφαλο, η οποία σχετίζεται με το στρες, και πιο συγκεκριμένα με το άγχος που οφείλεται στην έλλειψη ύπνου.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο αισθανόμαστε πολύ καλύτερα το πρωί έπειτα από ένα φλιτζάνι καφέ και έτσι μπορούμε να πούμε και μια «καλημέρα». Τι πιο τέλειο από έναν καφέ για να ξεκινήσουμε τη μέρα μας; Από τα πιο σημαντικά θετικά του καφέ.

  Οι 12 καλύτερες εναλλακτικές λύσεις που αντικαθιστούν τον καφέ

 

ΑΝΤΙΟ ΤΟΞΙΝΕΣ

Σύμφωνα με μελέτες, ο καφές παρέχει περισσότερα αντιοξειδωτικά από οποιοδήποτε άλλο προϊόν. Μπορεί τα φρούτα και τα λαχανικά να διαθέτουν κι αυτά … τόνους αντιοξειδωτικών, το ανθρώπινο σώμα όμως φαίνεται πως απορροφά μεγαλύτερη ποσότητα από τον καφέ.

ΑΡΩΜΑ ΗΡΕΜΙΑΣ

 

ΚΑΦΕΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΝΟΣΟΥ ΠΑΡΚΙΝΣΟΝ

Κανείς δεν θα ήθελε σε μεγαλύτερη ηλικία να αναπτύξει κάποια νευροεκφυλιστική ασθένεια. Το Πάρκινσον, συγκεκριμένα, συνδέεται με την έλλειψη ντοπαμίνης. Η καφεΐνη αυξάνει τα επίπεδα ντοπαμίνης στον εγκέφαλο, οπότε με κάθε γουλιά μειώνετε τις πιθανότητες εμφάνισης της νόσου.

 

ΓΕΡΗ ΚΑΡΔΙΑ

Η κατανάλωση καφέ σε μέτριες ποσότητες μπορεί να μας προστατέψει από καρδιακή ανεπάρκεια. Μέτρια ποσότητα μπορούν να θεωρηθούν οι δύο κούπες καφέ ημερησίως.

 

DON’T WORRY BE HAPPY

Τέσσερα φλιτζάνια καφέ την ημέρα μειώνουν την πιθανότητα εμφάνισης κατάθλιψης κατά 10% και τις αυτοκτονικές τάσεις κατά 50%. Σύμφωνα με έρευνες, όντως ο καφές είναι ένας σύμμαχος κατά της κατάθλιψης και είναι από τα πιο σημαντικά θετικά του καφέ.

 

Ο ΚΑΦΕΣ ΕΝΙΣΧΥΕΙ ΤΟΝ ΜΕΤΑΒΟΛΙΣΜΟ

Ο καφές περιέχει καφεΐνη, ένα διεγερτικό που αυξάνει τον ρυθμό του μεταβολισμού. Ταυτόχρονα, αυξάνεται η οξείδωση του λίπους, κάτι που σημαίνει καλύτερες καύσεις λίπους κατά τη διάρκεια της άσκησης. Η κατανάλωση ενός, μέχρι δύο καφέδες μία ώρα πριν από την άσκηση, βοηθάει ώστε να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα.

Τα θετικά του καφέ

 

 

ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ

Ένα φλιτζάνι καφέ πριν από την προπόνηση μπορεί να δώσει ώθηση στην αθλητική απόδοση, ειδικά σε αθλήματα αντοχής, όπως ο μαραθώνιος και το ποδήλατο. Ξέχασε τα ειδικά ροφήματα που προτείνουν οι περισσότεροι πριν την γυμναστική. Ένα καφεδάκι και έφυγες για προπόνηση.

  26χρονος άντρας είπε να βοηθήσει για πρώτη φορά με το νοικοκυριό και κατέληξε με σπασμένο πόδι

 

ΜΥΑΛΟ ΞΥΡΑΦΙ

Ο καφές βοηθά τον εγκέφαλο να εργαστεί πιο αποδοτικά. Όταν κάποιος έχει έλλειψη ύπνου και πιει καφέ, ξυπνά τις λειτουργίες του οργανισμού του που συνδέονται με την νοημοσύνη. Επιπλέον ο καφές βελτιώνει τη μνήμη χάρη στην επίδραση της καφεΐνης σε μερικούς νευροδιαβιβαστές του εγκεφάλου.

 

eisaimonadiki

 

Η σελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα.
Συμβουλεύεστε πάντα το γιατρό σας για θέματα υγείας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *