Χάσε κιλά από την πρώτη μέρα της δίαιτας με 5 tricks

Χάσε κιλά από την πρώτη μέρα της δίαιτας

Χάσε κιλά από την πρώτη μέρα της δίαιτας

5 tricks

 

Θέλεις να χάσεις κιλά ακολουθώντας μια υγιεινή διατροφή; Υπάρχουν 5 τρόφιμα που μπορούν να ξυπνήσουν τον μεταβολισμό σου και να σε βοηθήσουν να χάσεις κιλά από την πρώτη κιόλας μέρα που θα ξεκινήσεις δίαιτα.

 

1.Μοσχάρι φιλέτο: Το μοσχάρι περιέχει το συζευγμένο οξύ λινολεϊκό οξύ (CLA) το οποίο σύμφωνα με έρευνες βοηθά στην καταπολέμηση της παχυσαρκείας.

2.Λεπτές φλούδες καρύδας χωρίς ζάχαρη: Είναι γλυκές και περιέχουν συστατικά που βοηθούν τον οργανισμό μας να τις κάψει και όχι να αποθηκευτούν σαν λίπος.

3.Σπανάκι: Σύμφωνα με έρευνες οι γυναίκες που καταναλώνουν σπανάκι χάνουν έως και 43% περισσότερα κιλά από τις υπόλοιπες χάρη στα θυλακοειδή που περιέχει!

4.Κριθάρι:Μπορεί το κριθάρι ολικής άλεσης να περιέχει περισσότερες φυτικές ίνες όμως το κριθάρι που ετοιμάζεται γρήγορα χωνεύεται αργά από τον οργανισμό μας με αποτέλεσμα να είμαστε χορτάτοι για περισσότερη ώρα.

5.Κεράσια: Ένα νόστιμο φρούτο που θα σε βοηθήσει να κοιμηθείς πιο εύκολα κι έτσι να μην έχεις προβλήματα έλλειψης ύπνου που οδηγούν σε αλόγιστη κατανάλωση φαγητού.

 

Χάσε κιλά από την πρώτη μέρα της δίαιτας με 5 tricks

Οι διαιτητικές συνταγές που ξυπνούν τον μεταβολισμό και σε βοηθούν να χάσεις γρήγορα κιλά:

Πρωινό: Από το προηγούμενο βράδυ ανακάτεψε σε ένα μπολ ¾ κούπας γιαούρτι και 1/3 κούπας κριθάρι (που δεν έχεις βράσει). Σκέπασε και άφησε όλο το βράδυ στο ψυγείο. Το πρωί σέρβιρε μαζί με μια κουταλιά φλούδες καρύδας και μισή κούπα κεράσια.

 

Μεσημεριανό: Μοσχάρι με σαλάτα

Προθερμαίνεις τον φούρνο και βάζεις το φιλέτο σε λαδόκολλα. Ρίχνεις λίγο αλάτι και πιπέρι και ψήνεις σε μέτρια θερμοκρασία για 8 λεπτά. Βγάζεις το φιλέτο από τα φούρνο και το τυλίγεις σε αλουμινόχαρτο. Αφήνεις για 10 λεπτά να ΄ξεκουραστεί’.

  Η καραντινάτη δίαιτα του Δημήτρη Σκαρμούτσου - Ξεφούσκωσε περιορίζοντας το τρόφιμο που τρώμε όλοι

Σε ένα μπολ βάζεις 2 κούπες σπανάκι, ¼ κούπας μαγειρεμένο κριθάρι, ¼ κούπας ψιλοκομμένες ντομάτες και ανακατεύεις μαζί με μια κουταλιά ξύδι βαλσάμικο, 2 κουταλίτσες ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.

 

Σνακ: Μπάρες με κεράσι

Αναμειγνύουμε 3 κουταλιές μέλι με ¾ κούπας κριθάρι, ¼ κούπας ψιλοκομμένα κεράσια, 4 κουταλιές βούτυρο αμυγδάλου και μισή κουταλίτσα κανέλα. Φτιάχνουμε 8 ρολά και τα βάζουμε σε λαδόκολλα. Αφήνουμε 20 λεπτά στο ψυγείο και σερβίρουμε.

 

Βραδινό: Μοσχάρι με σπανάκι

Ψιλοκόβουμε 2 κουταλιές σπανάκι, 4 κουταλίτσες κόλιανδρο και 2 σκελίδες σκόρδο. Αναμειγνύουμε με τον χυμό από 1 λάιμ. Ρίχνουμε στο φιλέτο αλάτι, πιπέρι και μισό κουταλάκι ελαιόλαδο. Το ψήνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο για 7 λεπτά από κάθε πλευρά και αφήνουμε να ‘ξεκουραστεί’ για 5 λεπτά.

Σερβίρουμε με τη σάλτσα από σπανάκι και 1/3 κούπας μαγειρεμένο κριθάρι μαζί με λίγο ελαιόλαδο και κόλιανδρο.

 

Γλυκό: Σοκολάτα με κεράσια

Σπάμε σε μικρά κομμάτια 30 γραμμάρια μαύρης σοκολάτας και λιώνουμε στα μικροκύματα (για 15 δευτερόλεπτα περίπου). Ρίχνουμε μέσα στη λιωμένη σοκολάτα ολόκληρα κεράσια (αν θέλουμε έχουμε βγάλει τα κουκούτσια) και σερβίρουμε σε πιατέλα. Πασπαλίζουμε με λίγες φλούδες καρύδας!

 

joytv

 

Η σελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα.
Συμβουλεύεστε πάντα το γιατρό σας για θέματα υγείας.
Η χρήση όσων αναφέρονται είναι αποκλειστικά και μόνον δική σας ευθύνη

-Αν νιώσετε δυσφορία μετά την πρώτη ημέρα της δίαιτας,
να διακόψετε τη δίαιτα αμέσως και συμβουλευτείτε το γιατρό σας αν χειροτερέψει.
-Και μην ξεχνάτε πώς πριν ξεκινήσετε οποιαδήποτε δίαιτα θα πρέπει να συμβουλευτείτε το γιατρό σας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *