ΘΑΛΑΣΣΑ:ΤΑ ΕΥΕΡΓΕΤΙΚΑ ΑΓΑΘΑ ΣΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΟΜΟΡΦΙΑ !!

ΘΑΛΑΣΣΑ:ΤΑ ΕΥΕΡΓΕΤΙΚΑ ΑΓΑΘΑ ΣΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΟΜΟΡΦΙΑ

ΘΑΛΑΣΣΑ:ΤΑ ΕΥΕΡΓΕΤΙΚΑ ΑΓΑΘΑ ΣΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΟΜΟΡΦΙΑ

 

Η θάλασσα εκτός από παιχνίδι διασκέδαση ξεκούραση και άθληση ασκεί ιδιαίτερα θεραπευτικά αποτελέσματα στον οργανισμό.

Τα οφέλη της είναι πολλά αυτό που πρέπει να προσέχετε είναι να μπείτε στο νερό σταδιακά, ώστε να εναρμονίσετε τη θερμοκρασία του σώματός σας με αυτήν του νερού.

Τα οφέλη που αποκομίζετε είναι:

1. Οι εισπνοές γίνονται πιο Βαθιές.

2. Το δέρμα αποκτά χρώμα.

3. Οι σφυγμοί σας επιταχύνονται.

 

ΘΑΛΑΣΣΑ:ΤΑ ΕΥΕΡΓΕΤΙΚΑ ΑΓΑΘΑ ΣΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΟΜΟΡΦΙΑ

Η είσοδος και η έξοδος από το νερό ισοδυναμεί, σύμφωνα με τους επιστήμονες με ένα είδος καρδιαγγειακής γυμναστικής με ιδιαίτερη σημασία για την καλή υγεία του κυκλοφορικού συστήματος.

Ευνοείται, επίσης, η κυκλοφορία και η αποβολή των συσσωρευμένων τοξινών από τον οργανισμό. Κατ’ αυτόν τον τρόπο, βελτιώνεται ο φλεβικός τόνος και φυσικά η κυτταρίτιδα (η οποία, παρεπιπτόντως δεν αφορά μόνο τις γυναίκες).

Και όχι μόνο…Στο νερό, οι μύες καταφέρνουν να εργάζονται δίχως το Βάρος του σώματος, οπότε είναι η ιδανική περίπτωση για να ασκηθείτε και να τονωθείτε χωρίς να καταβάλλετε ιδιαίτερο κόπο.

Το μπάνιο στη θάλασσα βελτιώνει επίσης :

1. Τις φλεγμονές που πιθανόν να έχουν δημιουργηθεί σε τένοντες μύες, νεύρα και στις αναπνευστικές οδούς.

2. Τις φλεβικές ασθένειες.

3. Πολλές δερματικές διαταραχές. Τώρα πάλι, αν υποφέρετε από αρθρίτιδα ή άλλες ρευματικές παθήσεις, αφεθείτε στην αμμοθεραπεία η οποία εκμεταλλεύεται τη θερμότητα της άμμου.

Το θαλασσινό νερό επίσης μεταδίδει μεταλλικά στοιχεία και στα μαλλιά σας, χαρίζοντάς τους περισσότερο όγκο. Γι’ αυτό μετά από μια μέρα στη θάλασσα, μη Βιαστείτε να τα λούσετε με γλυκό νερό.
Ο ήλιος, δε, προκαλεί αγγειοδιαστολή, με αποτέλεσμα να διαχέεται περισσότερο αίμα στην περιοχή του τριχωτού της κεφαλής, γι’ αυτό άλλωστε και το καλοκαίρι παρατηρούμε ότι τα μαλλιά μας μακραίνουν γρηγορότερα.

  Μην πετάτε τις φλούδες από τις πατάτες – Δείτε γιατί!

Ενώ, λοιπόν, μέχρι σήμερα όλοι μας ψάχναμε τα ελιξίρια ομορφιάς και νεότητας στην επιστήμη και στην ακριβή περιποίηση, μάθετε ότι τα μικρά θαύματα που μπορούν να αλλάξουν τη ζωή μας υπάρχουν σε αφθονία στο θαλασσινό νερό, το οποίο είναι πλούσιο σε νάτριο, μαγνήσιο, θείο, φώσφορο και ιώδιο, στοιχεία που ανανεώνουν και ζωντανεύουν σώμα και πνεύμα.

Την επόμενη φορά, λοιπόν, που θα βρεθείτε στην παραλία νοιαστείτε όχι μόνο για το πώς θα μαυρίσετε αλλά και πως θα εκμεταλλευθείτε τις θαυματουργικές ιδιότητες της θάλασσας.

 

mpoufakos.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *