Χάσε εύκολα κιλά κάνοντας αυτές τις μικρές αλλαγές στη κουζίνα σου

Χάσε εύκολα κιλά

Χάσε εύκολα κιλά

Χάσε εύκολα κιλά με λίγες απλές αλλαγές που θα κάνεις στη κουζίνα σου. Αυτά τα tips θα σε βοηθήσουν ακόμα και στην οργάνωση της κουζίνας.

 

Χάσε εύκολα κιλά χωρίς κόπο

υτά τα tips θα σε βοηθήσουν ακόμα και στην οργάνωση της κουζίνας

Χάσε πιο εύκολα κιλά και γλύτωσε τις περιττές θερμίδες, κάνοντας μικρές αλλαγές στην κουζίνα σου. Δεν θα πιστεύεις ότι αυτές οι πολύ απλές συμβουλές μπορούν να αλλάξουν μια για πάντα τη διατροφή και τον τρόπο σκέψης σου.

Γράφει η Κυριακή Δριτσάκου.

 

Tips and Tricks:

Βάλε στον πάγκο σου μια ζυγαριά για να μετράς τις ποσότητες που τρως και να έχεις τον πλήρη έλεγχο των γευμάτων σου.

Kρύψε στο πίσω μέρος των ντουλαπιών τα γλυκά και τις λιχουδιές, ώστε να μην τα βλέπεις κάθε φορά που μπαίνεις στην κουζίνα. Ή πολύ απλά μπορείς να μην έχεις γλυκά κλπ, στα ντουλάπια σου για να μην μπαίνεις σε πειρασμό.

Πρόλαβε την πείνα σου. Τι σημαίνει αυτό; Προετοίμασε από πριν το γεύμα σου, ώστε να το βρεις έτοιμο πριν πεινάσεις.  Φτιάξε μια χορταστική σαλάτα και βάλε τη στο ψυγείο.  Γέμισε και τα ντουλάπια με υγιεινά σνακ.  Έτσι, όταν θέλεις να τσιμπήσεις κάτι, θα καταφεύγεις στις έτοιμες και υγιεινές επιλογές σου.

Χάσε εύκολα κιλά

Πλύνε και κόψε τα λαχανικά σου και αποθήκευσέ τα σε τάπερ, σε εμφανές σημείο στο ψυγείο. Με αυτόν τον τρόπο θα ετοιμάζεις πολύ πιο εύκολα τις σαλάτες σου.

Ετοίμασε από την προηγούμενη ημέρα τα φαγητά της επόμενης ημέρας σε μερίδες, ακόμα και τα σνακ που μπορείς να φας. Έτσι, όταν θα έχεις κάποια λιγούρα, θα ξέρεις τι να φας και δεν θα βγαίνεις εκτός προγράμματος.

Μείωσε τις μερίδες που τρως. Ένα έξυπνο τρικ είναι να βάζεις το φαγητό σου στο πιάτο του φρούτου.

  Η κατάλληλη δίαιτα για όλους - Χάσε 5 κιλά σε 3 ημέρες απλά με... πατάτες!

Aν έχει περισσέψει φαγητό από την προηγούμενη, κάνε νέους συνδυασμούς. Έτσι θα έχεις επιλογές και δεν θα παραγγέλνεις τόσο εύκολα.

Μπορείς να εξοικονομήσεις καθημερινά εκατοντάδες περιττές θερμίδες επιλέγοντας αντί για πλήρη προϊόντα τις πιο light εκδοχές τους, στην ίδια ποσότητα βέβαια.

Όταν τρως έξω και παραγγέλνεις χάμπουργκερ, τηγανητές πατάτες, σουβλάκι ή πίτσα, να προτιμάς τις ειδικές παιδικές μερίδες, οι οποίες είναι μικρότερες και έχουν αρκετά λιγότερες θερμίδες από τις αντίστοιχες των ενηλίκων.

Μείωσε τις μερίδες που τρως

Η ποικιλία παχαίνει. Όταν σε ένα γεύμα υπάρχουν πολλά διαφορετικά τρόφιμα, αυτό μπορεί να αυξήσει τις πιθανότητες να φας περισσότερο απ’ όσο χρειάζεσαι και να πάρεις αρκετές επιπλέον θερμίδες. Αντίθετα, όταν στο τραπέζι σου υπάρχουν λιγότερες επιλογές ή μόνο μία, τότε είναι πιθανότερο να φας λιγότερο.

 

Μην τρως ποτέ λιγότερες από 1200 θερμίδες ημερησίως.

Αν όντως πρέπει να χάσεις κιλά, ελάττωσε τις θερμίδες από τα περιττά (π.χ. γλυκά, ζαχαρούχα αναψυκτικά, τυποποιημένα σνακ, πρόχειρα φαγητά) κι όχι τα χρήσιμα.

Αντικαθιστώντας τα τηγανιτά με βραστά ή ψητά, τα παχιά κρέατα με πιο άπαχα, τα πλήρη γαλακτομικά με ημιαποβουτυρωμένα, τα γλυκά με φρούτα, τα ζαχαρούχα αναψυκτικά με light και ένα μέρος των ετοιματζίδικων φαγητών με σπιτικά ελαττώνουμε την πρόσληψη θερμίδων μέχρι και 25% ημερησίως.

Πίνε νερό. Aν αρχίσεις να πίνεις 3 ποτήρια περισσότερα από όσα πίνεις την ημέρα θα καταφέρεις να μειώσεις την κατανάλωση θερμίδων μέχρι και κατά 200 θερμίδες. Ποιος είναι ο βασικός λόγος που συμβαίνει αυτό; Ο λόγος που το νερό σας βοηθάει να καίτε θερμίδες είναι ότι ο ανθρώπινος οργανισμός κάθε φορά που του δίνει κανείς κάτι να φάει ή να πιεί κάνει προσπάθεια για να το επεξεργαστεί.

  Με αυτές τι απλές κινήσεις θα έχεις πάντα καθαρή κουζίνα!

Αυτό συμβαίνει ακριβώς και με το νερό παρόλο που είναι κάτι που δεν έχει θερμίδες από μόνο του. Έτσι ενεργοποιείς τον οργανισμό σου και τον μεταβολισμό σου και καις περισσότερες θερμίδες, ακόμη και 200 τη μέρα.

 

Χάσε εύκολα κιλά με αυτές τις πολύ χρήσιμες συμβουλές. Ποια σου φάνηκε πιο ενδιαφέρουσα;

 

eisaimonadiki.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *