Εσύ γνωρίζεις ποια δίαιτα σου ταιριάζει; Μπορείς να το ανακαλύψεις τώρα

Εσύ γνωρίζεις ποια δίαιτα σου ταιριάζει;

Εσύ πόσο καλά γνωρίζεις ποια δίαιτα σου ταιριάζει; Μήπως ο οργανισμός σου δεν μπορεί να δεχτεί όλες τις δίαιτες που κυκλοφορούν;

 

Γνωρίζεις ποια δίαιτα σου ταιριάζει;

Η μεγαλύτερη αλήθεια για τις δίαιτες είναι ότι δεν κάνουν όλες για όλους

Η μεγαλύτερη αλήθεια για τις δίαιτες είναι ότι δεν κάνουν όλες για όλους. Ανακαλύψτε αυτή που σας ταιριάζει.

Κάθε γυναίκα που προσπαθεί να χάσει κιλά, εκτός από την προσπάθεια να κόψει τροφές από το διαιτολόγιό της, διαβάζει διάφορες μαγικές δίαιτες και έρχεται αντιμέτωπη με ανταγωνιστικές και συχνά αντικρουόμενες μεταξύ τους μεθόδους. Εύλογα λοιπόν τίθεται το ερώτημα, εφόσον μία δίαιτα θεωρείται πετυχημένη, γιατί υπάρχουν τόσες;

Η απάντηση είναι απλή. Το κλειδί για να αδυνατίσει κανείς δεν κρύβεται σε μία συγκεκριμένη δίαιτα, ούτε μόνο στις προσωπικές ιδιαιτερότητες του ατόμου που προσπαθεί να χάσει βάρος, αλλά στο συνδυασμό αυτών των δύο. Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Κάθε μία από αυτές τις δίαιτες είχε αποτέλεσμα για ορισμένους ανθρώπους.

 

Εσύ γνωρίζεις ποια δίαιτα σου ταιριάζει;

Εσύ γνωρίζεις ποια δίαιτα σου ταιριάζει; Μπορείς να το ανακαλύψεις τώρα

Για τις δίαιτες ισχύει μία βασική αλήθεια. Δεν κάνουν όλες για όλους. Αυτό ισχύει και για άλλες ιατρικές περιπτώσεις. Κάνοντας τις σωστές ερωτήσεις, οι γιατροί μπορούν να βρουν τη σωστή θεραπεία που θα έχει αποτέλεσμα για κάθε άτομο. Το ίδιο φαίνεται πως ισχύει και για την απώλεια βάρους. Αν κάνεις τις σωστές ερωτήσεις, μπορείς να βρεις την απάντηση που θα σε βοηθήσει να χάσεις τα επιπλέον κιλά.

Οι διατροφικές σου προτιμήσεις αποτελούν κύριο παράγοντα για την ικανοποίηση της πείνας και για την επιτυχία μιας δίαιτας. Αυτό που γνωρίζουμε ως «διατροφικές προτιμήσεις» είναι, στην πραγματικότητα, μια περίπλοκη ποικιλία παραγόντων, τόσο γενετικών όσο και επίκτητων, σωματικών, πολιτισμικών και συναισθηματικών.

  Τα πασίγνωστα τρόφιμα που μας παχαίνουν ξανά και γρήγορα

Υπάρχουν τρεις βασικοί τύποι δίαιτας, φτωχή σε λιπαράφτωχή σε θερμίδες, και φτωχή σε υδατάνθρακες. Όποια κι αν επιλέξεις, να θυμάσαι ότι η κύρια ένδειξη μιας επιτυχημένης δίαιτας είναι η μακροβιότητά της. Όσο περισσότερο ακολουθήσεις τη δίαιτά σου, τόσα περισσότερα κιλά θα χάσεις και θα διατηρήσεις το επιθυμητό βάρος.

Να έχεις στο μυαλό σου ότι το επιπλέον βάρος δεν είναι προσωπική αποτυχία. Η απώλεια βάρους δεν έχει καμία σχέση με τη θέληση, αλλά μόνο με το να βρεις μια δίαιτα που σου ταιριάζει. Γι’ αυτό το λόγο, οι δίαιτες που σου στερούν την ικανοποίηση, δεν έχουν αποτέλεσμα. Βεβαιώσου ότι τρως τα φαγητά που σε ευχαριστούν και ότι σου αρέσουν τα φαγητά που σου προτείνουν.

Να έχεις στο μυαλό σου ότι το επιπλέον βάρος δεν είναι προσωπική αποτυχία

 

Γνωρίζεις ποια δίαιτα σου ταιριάζει;

Το επόμενο βήμα είναι να ελέγξεις το άγχος σου και να μην το συσσωρεύεις. Το άγχος κάνει τους περισσότερους από εμάς να καταναλώνουν τροφές με πολλά λιπαρά. Οι ορμόνες του άγχους αλλάζουν το μεταβολισμό μας κι έτσι παίρνουμε βάρος. Το βάρος μας, λοιπόν, έχει ουσιαστικά να κάνει σε μεγάλο βαθμό με τη διαχείρισή του.

Επίσης, είναι σημαντικό να μην παραλείπεται το πρωινό. Οι άνθρωποι που δεν ξεκινούν την μέρα τους με ένα καλό πρωινό, έχουν τετραπλάσιες πιθανότητες να έχουν αυξημένο σωματικό βάρος. Ο λόγος; Παραλείποντας το πρωινό, προκαλείς πτώση στα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα σου, με αποτέλεσμα να μην ικανοποιείς το αίσθημα της πείνας και επομένως να είσαι επιρρεπής σε ατασθαλίες για όλη την υπόλοιπη μέρα.

Προσπάθησε όσο γίνεται να μην τρως έξω. Τα «έτοιμα» φαγητά των εστιατορίων έχουν περισσότερες θερμίδες και λιπαρά από τα σπιτικά και είναι φτωχότερα σε θερμίδες. Επιπλέον, οι μεγάλες μερίδες που σερβίρονται σε πολλές ταβέρνες και εστιατόρια, δεν διευκολύνουν την προσπάθεια για απώλεια βάρους.

  Η υγιεινή δίαιτα που προτείνει η Adele για απώλεια βάρους

Το τελευταίο μας,  μυστικό είναι να μην τρως μόνο τρία γεύματα την ημέρα. Αν καταναλώνεις λίγα και μεγάλα γεύματα μέσα στη μέρα, προκαλείς το σώμα σου να αποθηκεύει το φαγητό σε μορφή λίπους. Με 4 – 5 μικρά γεύματα ενεργοποιείς το μεταβολισμό σου και μειώνεις τον κίνδυνο της παχυσαρκίας.

 

eisaimonadiki.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *