Η υγιεινή δίαιτα που προτείνει η Adele για απώλεια βάρους

Η υγιεινή δίαιτα που προτείνει η Adele για απώλεια βάρους

Η υγιεινή δίαιτα που προτείνει η Adele για απώλεια βάρους

 

Ζήσης Ψάλλας

Η δίαιτα Sirtfood εμφανίστηκε ξανά στις ειδήσεις αυτή την εβδομάδα όταν η τραγουδίστρια Adele έδειξε το αδύνατο σώμα της στην αμερικανική κωμική εκπομπή Saturday Night Live.

 

Η Adele είχε προηγουμένως πιστώσει τη σημαντική απώλεια βάρους της στη δίαιτα Sirtfood.

Δύο διατροφολόγοι στο Ηνωμένο Βασίλειο ξεκίνησαν τη διατροφή Sirtfood το 2016. Η ιδέα είναι ότι μια ομάδα πρωτεϊνών που ονομάζονται σιρτουίνες (sirtuins), οι οποίες εμπλέκονται στη ρύθμιση του μεταβολισμού, της φλεγμονής και της γήρανσης, μπορούν να ενεργοποιηθούν τρώγοντας συγκεκριμένες τροφές, πλούσιες σε μια κατηγορία φυτοθρεπτικών συστατικών που ονομάζονται πολυφαινόλες.

Τα φυτοθρεπτικά συστατικά είναι χημικές ενώσεις που παράγουν τα φυτά για να αναπτυχθούν ή να αμυνθούν απέναντι στους εχθρούς τους. Η έρευνα συνεχίζει να ρίχνει φως στα πιθανά οφέλη τους στην ανθρώπινη υγεία.

Η ιδέα είναι ότι η κατανάλωση τροφών πλούσιων σε πολυφαινόλες, που αναφέρονται ως “Sirtfoods”, θα αυξήσει την ικανότητα του σώματος να κάψει λίπος, ενισχύοντας το μεταβολισμό και οδηγώντας σε απώλεια βάρους.

Τα κοινά Sirtfoods περιλαμβάνουν, μήλα, σόγια, λάχανα, βατόμουρα, φράουλες, μαύρη σοκολάτα (85% κακάο), κόκκινο κρασί, πράσινο τσάι κρεμμύδια και ελαιόλαδο.

 

Η υγιεινή δίαιτα που προτείνει η Adele για απώλεια βάρους

Η διατροφή περιλαμβάνει δύο φάσεις για τρεις εβδομάδες.

Πρώτη φάση – 1 εβδομάδα:

Κατά τη διάρκεια των πρώτων τριών ημερών, η συνολική πρόσληψη ενέργειας περιορίζεται σε 1.000 θερμίδες. Για να το πετύχετε αυτό, πίνετε τρία ποτά χυμού πράσινου sirtfood που περιλαμβάνουν λάχανα, σέλινο, ρόκα, μαϊντανό, πράσινο τσάι μάτσα (matcha) και χυμό λεμονιού. Τρώτε επίσης ένα γεύμα “Sirtfood”, όπως κοτόπουλο με κέιλ κάρυ. Τις ημέρες τέσσερις έως επτά, έχετε 2-3 πράσινους χυμούς και ένα ή δύο γεύματα έως και συνολική κατανάλωση 1.500 θερμίδων την ημέρα.

  Οι 10 καλύτερες τροφές για αποτοξίνωση και απώλεια βάρους το καλοκαίρι, σύμφωνα με κορυφαία διατροφολόγο
Δεύτερη φάση – 2 εβδομάδες:

Κατά τις επόμενες δύο εβδομάδες η συνολική πρόσληψη ενέργειας θα πρέπει να κυμαίνεται από 1.500 έως 1.800 θερμίδες με τρία γεύματα, έναν πράσινο χυμό και ένα ή δύο σνακ Sirtfood. Υπάρχει ένα βιβλίο διατροφής διαθέσιμο για αγορά που σας δίνει τις συνταγές.

 

Μετά από τις τρεις εβδομάδες, η πρόταση είναι να τρώτε μια «ισορροπημένη διατροφή» πλούσια σε Sirtfoods, μαζί με πράσινους χυμούς.

Οι ισχυρισμοί των συγγραφέων σχετικά με την αποτελεσματικότητα βασίζονται σε περιπτωσιολογίες από τη δική τους έρευνα και από προσωπικές μαρτυρίες, όπως αυτή της Adele.

 

medicalnews.gr

 

Η σελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα.
Συμβουλεύεστε πάντα το γιατρό σας για θέματα υγείας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *