Τι ώρα πρέπει να τρώμε για να αδυνατίσουμε

Τι ώρα πρέπει να τρώμε για να αδυνατίσουμε

Τι ώρα πρέπει να τρώμε για να αδυνατίσουμε

 

Αλήθεια γνωρίζετε ποιες είναι οι κατάλληλες ώρες για τα γεύματα σας όταν είστε σε δίαιτα; Ας δούμε αναλυτικά στο ακόλουθο άρθρο.

Οι περισσότεροι από μας όταν θέλουμε να αδυνατίσουμε απλά ψάχνουμε να βρούμε την καλύτερη δίαιτα και συνήθως δεν δίνουμε σημασία σε άλλους παράγοντες όπως για παράδειγμα οι ώρες των γευμάτων.

Σύμφωνα με τελευταίες επιστημονικές έρευνες, όμως, για να χάσει κανείς βάρος αποτελεσματικά, δεν έχει σημασία μόνο το να προσέχει τι τρώει, αλλά και το πότε το τρώει.

Κι αν νομίζετε ότι αναφερόμαστε μόνο στο βραδινό, όπου όλοι λίγο-πολύ γνωρίζουμε ότι δεν πρέπει να γίνεται πολύ αργά, εξίσου μεγάλη σημασία (ίσως και μεγαλύτερη) έχουν και τα υπόλοιπα γεύματα και ειδικά το μεσημεριανό.

Ας τα δούμε όμως αναλυτικά.

 

Τι ώρα πρέπει να τρώμε πρωινό

Το πρωινό είναι το σημαντικότερο γεύμα της ημέρας είτε είμαστε σε δίαιτα, είτε όχι. Για αυτό πρέπει να είναι πλούσιο σε ενέργεια και σε καλά λιπαρά. Ωστόσο, έχει κι ατό την ώρα του.

πρωινό

Συμφωνα με τελευταίες μελέτες για να είναι αποτελεσματικό ένα πρόγραμμα διατροφής πρέπει να τρώμε το πρωινό μας αυστηρά μεταξύ 7 και 7:30 κάθε πρωί.

Ξεκινήστε λοιπόν πρωί πρωί δυναμικά με ένα πλούσιο και υγιεινό πρωινό για να έχετε όλη την ενέργεια που θα χρειαστείτε μέσα στη μέρα. Εννοείται πως μέχρι να έρθει η ώρα του μεσημεριανού, θα φάτε και ένα ενδιάμεσο γεύμα, το λεγόμενο δεκατιανό.

 

Τι ώρα πρέπει να τρώμε μεσημεριανό

Όσο υπερβολικό κι αν σας φανεί είναι πολύ σημαντικό να τηρούμε την ώρα του μεσημεριανού, ειδικά όταν κάνουμε δίαιτα.

  Δίαιτα express: Χάστε 5 κιλά σε 3 ημέρες!

Ακόμη κι αν δεν τηρήσαμε τις ώρες του πρωινού ή του ενδιάμεσου δεν πρέπει για κανέναν λόγο να τρώμε μεσημεριανό μετά την 1 το μεσημέρι. Μάλιστα η ιδανική ώρα είναι μεταξύ 12:30 και 1.

Τι ώρα πρέπει να τρώμε μεσημεριανό

Ο λόγος είναι ότι εκείνη την ώρα η έκκριση κορτιζόλης στον οργανισμό μας είναι ιδιαίτερα αυξημένη. Αυτό σημαίνει ότι όσο καθυστερούμε το γεύμα μας, αυτό θα έχει δύο πολύ σημαντικές επιπτώσεις.

Η πρώτη αφορά στις επιλογές που θα κάνουμε όταν καθίσουμε τελικά στο τραπέζι, μιας και έχει αποδειχθεί ότι όταν είμαστε πεινασμένοι επιλέγουμε λιπαρές και ενεργοβόρες τροφές.

Η δεύτερη επίπτωση έγκειται στο ότι αν καθυστερήσουμε το γεύμα μας, θα πεινάμε όλη μέρα με αποτέλεσμα να τσιμπολογάμε συνεχώς και άρα να παχαίνουμε.

 

Τι ώρα πρέπει να τρώμε βραδινό

Αν και πολλοί διαιτολόγοι λένε ότι δεν έχει σημασία η ώρα του βραδινού, αλλά η σύσταση του, εντούτοις και η ώρα παίζει ρόλο. Ιδανικά πρέπει να δειπνούμε περίπου 3 ώρες μετά το απογευματινό σνακ, δηλαδή το αργότερο στις 8, και σίγουρα 2-3 ώρες πριν τον ύπνο.

Τι ώρα πρέπει να τρώμε για να αδυνατίσουμε

Αν τώρα τα ωράρια μας δεν μας το επιτρέπουν, κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε ή ακόμη καλύτερα προσπαθούμε να αλλάξουμε τα ίδια τα ωράρια μας!

Καλή επιτυχία στην προσπάθεια σας!

 

coolweb.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *