10 πρωινές συνήθειες που σας κάνουν να παίρνετε βάρος

10 πρωινές συνήθειες που σας κάνουν να παίρνετε βάρος

Ποιες είναι οι πρωινές συνήθειες που σας κάνουν να παίρνετε βάρος

 

Υπάρχουν πρωινές συνήθειες που παχαίνουν και πρέπει να σταματήσεις, αν επιθυμείς να χάσεις βάρος ή να διατηρήσεις σε φόρμα τη σιλουέτα σου.

Είναι γνωστό ότι η υγιεινή διατροφή και η άσκηση είναι τα κλειδιά για μια επιτυχημένη απώλεια βάρους, αλλά αυτά δεν είναι τα μόνα που επιδρούν σε έναν υγιή τρόπο ζωής, καθώς υπάρχουν κάποιες συνήθειες που κάνουν την ημέρα σας να μην αρχίζει καθόλου καλά.

Αν πασχίζετε να χάσετε κιλά (ή απλά θέλετε να αισθανθείτε καλύτερα), ρίξτε μια ματιά σε αυτές τις πρωινές συνήθειες, που μπορούν να σαμποτάρουν τους στόχους σας.

 

10 πρωινές συνήθειες που σας κάνουν να παίρνετε βάρος

 

Πρωινές συνήθειες που παχαίνουν: Κοιμάστε υπερβολικά

Κοιμάστε υπερβολικά

Το να πέφτει νωρίς κάποιος στο κρεβάτι και να σηκώνεται νωρίς είναι από τα πράγματα που κάνουν έναν άνθρωπο υγιή και σοφό. Ενώ το να παίρνουμε αρκετό ύπνο είναι σημαντικό, ο πάρα πολύς ύπνος μπορεί να είναι τόσο κακός όσο το να μην κοιμάστε αρκετά. ο πάρα πολύς ύπνος συνδέεται με τον διαβήτη και τις καρδιακές παθήσεις.

Πλέον, αν αναβάλλετε συνεχώς το ξυπνητήρι είναι πιο πιθανό να βιάζεστε να φύγετε, έτσι δεν θα έχετε χρόνο για να καταναλώσετε ένα υγιεινό πρωινό.

 

Πρωινές συνήθειες που παχαίνουν: Παραλείπετε το πρωινό

Η παράλειψη του πρωινού, θα μπορούσε να επηρεάσει το μεταβολισμό σας. Όταν τρώτε πρωινό, αυξάνεται η ενέργεια σας και σταθεροποιούνται τα επίπεδα της γλυκόζης. Το πρωινό βοηθά επίσης στην μείωση των επιπέδων της κορτιζόλης στο αίμα (της ορμόνης του στρες). Παραδόξως, τα επίπεδα της κορτιζόλης σας είναι στο υψηλότερο σημείο τους, όταν ξυπνάτε, επειδή το σώμα σας αυξάνει την παραγωγή για να αποτρέψει τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα σας από το να πέσουν πάρα πολύ χαμηλά, λίγο πριν ξυπνήσετε.

  Πώς διατηρεί το κορμί της η Ναταλία Γερμανού - Το τρώει αυστηρά ανά τρεις ώρες

Επιπροσθέτως, η κατανάλωση ενός υγιεινού πρωινού μπορεί να το καταστήσει ευκολότερη την μείωση των θερμίδων κατά το υπόλοιπο της ημέρας.

 

Πρωινές συνήθειες που παχαίνουν: Παραλείπετε το ζύγισμα

Το να παρακολουθείτε το βάρος σας είναι ένας καλός τρόπος ώστε να μην παίρνετε κιλά. Σύμφωνα με το Journal of Obesity, οι συμμετέχοντες στη μελέτη που ζυγίζονταν καθημερινά είχαν μεγαλύτερη επιτυχία στην απώλεια βάρους. Ζυγιστείτε σωστά: ζυγιστείτε το πρωί αφού έχετε πάει πριν τουαλέτα. Παρακολουθήστε το βάρος σας κάθε μέρα και θα αρχίσετε να βλέπετε τα αποτελέσματα.

Οι αριθμοί στη ζυγαριά λένε μόνο το πόσο ζυγίζετε. Να θυμάστε ότι ο μυς ζυγίζει περισσότερο, οπότε αν κάνετε προπόνηση ενδυνάμωσης, αυτό θα μπορούσε να επηρεάσει τους αριθμούς στη ζυγαριά σας, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι το σώμα σας δεν αλλάζει προς το καλύτερο!

Πρωινές συνήθειες που παχαίνουν: Το πρώτο πράγματα που κάνετε είναι να ελέγχετε το mail σας

πρωινές συνήθειες σας κάνουν παίρνετε βάρος

Εάν το πρώτο πράγμα που κάνετε είναι να βάλετε το πρόσωπό σας μπροστά σε μια ηλεκτρονική συσκευή, μόλις ανοίξετε τα μάτια σας, τότε αυτό δεν είναι καλό. Μπορεί να ξοδέψετε πολύ χρόνο εκεί και έτσι να μην πάρετε πρωινό ή να μην κάνετε κάποια άσκηση.

Επιπλέον, μελέτες έχουν δείξει ότι υπάρχει σύνδεση μεταξύ των πολλών e-mail και του άγχους, οπότε ποιος θέλει να ξεκινήσει τη μέρα του με άγχος;

 

Πρωινές συνήθειες που παχαίνουν: Επιλέγετε άβολα ρούχα

Ένα ωραίο φόρεμα είναι απαραίτητο για πολλές θέσεις εργασίας, αλλά αν βάλετε ένα στενό ντύσιμο και βάλετε και ψηλά τακούνια, τότε σίγουρα, δεν θα προτιμήσετε να πάρετε τις σκάλες ή να βγείτε έξω από το γραφείο σας για μια γρήγορη βόλτα στο μεσημεριανό σας διάλειμμα. Αν η απώλεια βάρους είναι ο στόχος σας, φορέστε πιο χαλαρά ρούχα και παπούτσια. (ή βάλτε ένα ζευγάρι αθλητικά παπούτσια στην τσάντα της δουλειά σας).

  Πώς μας παχαίνουν τα τρόφιμα με «χαμηλά λιπαρά»

 

10 πρωινές συνήθειες που σας κάνουν να παίρνετε βάρος

Πρωινές συνήθειες που παχαίνουν: Παίρνετε λάθος υδατάνθρακες

Οι υγιεινοί υδατάνθρακες αποτελούν ένα σημαντικό μέρος της κάθε δίαιτας, καθώς το σώμα τους διασπά για την ενέργεια. Και το να έχετε μερικούς υδατάνθρακες για πρωινό είναι ένας απλός τρόπος για να φτιάξετε το πρωινό σας γεύμα. Ωστόσο, αν καταναλώνετε πάρα πολλούς υδατάνθρακες θα κάνετε τον οργανισμό σας να επιζητεί περισσότερους μέρα με τη μέρα.

Προσπαθήστε να τρώτε υδατάνθρακες σαν και αυτούς, ώστε να πάρετε ενέργεια με υγιεινό τρόπο: βρώμη, τεμαχισμένο σιτάρι, σοκολάτα γάλακτος (πριν ή μετά από μια προπόνηση), μάνγκο, κινόα, μήλα, μούρα, μπανάνες και γιαούρτι.

 

Πρωινές συνήθειες που παχαίνουν: Παραλείπετε το διαλογισμό

Παραλείπετε το διαλογισμό

Ο πρωινός διαλογισμός θα μπορούσε να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος. Οι βαθιές αναπνοές και η χαλαρωτική μουσική μπορεί να σας βοηθήσουν να μειώσετε την αρτηριακή σας πίεση και να μειώσετε τα επίπεδα της κορτιζόλης. Η κορτιζόλη, μια ορμόνη του στρες, συνδέεται με την αύξηση του σωματικού βάρους και την αυξημένη όρεξη.

 

Πρωινές συνήθειες που παχαίνουν: Δεν τεντώνεστε

Το τέντωμα μπορεί να βοηθήσει να χαλαρώσετε τους πονεμένους μύες, να καθαρίσετε το μυαλό σας και να κάνετε το σώμα σας να είναι έτοιμο για το υπόλοιπο της ημέρας. Δεν χρειάζεται να κάνετε διατάσεις για 20 λεπτά. Αν ξεκινάτε χωρίς ζέσταμα, τεντωθείτε απαλά και κάντε διατάσεις, προκειμένου να αποφύγετε τους τραυματισμούς. Αφιερώστε τρία έως τέσσερα λεπτά χαλάρωσης το πρωί προκειμένου να δώσετε στον εαυτό σας μια ώθηση της ενέργειας.

 

Πρωινές συνήθειες που παχαίνουν: Αφήστε τον ήλιο να μπει στο δωμάτιό σας

Το φως του ήλιου είναι φίλος σας! Δώστε στον εαυτό σας την αναγκαία ενέργεια και διάθεση ώθησης ανοίγοντας τα παραθυρόφυλλα μόλις σηκωθείτε. Το φυσικό φως προετοιμάζει το μυαλό και το σώμα σας να κινηθεί. Περισσότερη ενέργεια σημαίνει ότι θα έχετε περισσότερες πιθανότητες να ασκηθείτε.

  10 Φρούτα Που Θα Σε Βοηθήσουν Να Αδυνατίσεις

 

Πρωινές συνήθειες που παχαίνουν: Δεν πίνετε νερό

10 πρωινές συνήθειες που σας κάνουν να παίρνετε βάρος

Πριν φάτε το πρωί πιείτε 250 ml κρύο νερό πρώτα. Το νερό βοηθά το σώμα σας να διατηρήσει τα κατάλληλα υπόλοιπα (τα θρεπτικά συστατικά, τη θερμοκρασία, την πέψη των τροφίμων). Ένα ποτήρι νερό το πρωί θα δώσει το έναυσμα για το σώμα σας. Πλέον, το νερό γεμίζει την κοιλιά σας, έτσι ώστε να είναι λιγότερο πιθανό να φάτε περισσότερο. Επίσης, ένα ποτήρι κρύο νερό μπορεί να σας δώσει μια φυσική ώθηση ενέργειας.

 

Ακολουθήστε αυτές τις συμβουλές στη ζωή σας και δείτε αν έχουν θετικά αποτελέσματα στο σώμα σας!

 

enimerotiko.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *