Μπορείς να αποκτήσεις επίπεδη κοιλιά! Αυτοί είναι οι 10 κανόνες!

 

Μπορείς να αποκτήσεις επίπεδη κοιλιά

Και όμως μπορείς να αποκτήσεις επίπεδη κοιλιά! Αυτοί είναι οι 10 κανόνες!

 

Ένα βασικό πρόβλημα πάντως που αντιμετωπίζουν άνδρες και γυναίκες είναι συνήθως η συσσώρευση λίπους στην κοιλιά.

Υπάρχει τελικά τρόπος να δούμε την κοιλιά μας επίπεδη; Πως θα τα καταφέρουμε; Η Κλινική διαιτολόγος – Αθλητική διατροφολόγος, Επιστημονική υπεύθυνη του διαιτολογικού γραφείου «ΘΕΡΜΙΔΑ» Ειρήνη Μπαμπαρούτση μας δίνει δέκα “χρυσές” συμβουλές για να πετύχουμε όλα όσα έχουμε στο μυαλό μας σχετικά με το σώμα μας!

 

Και όμως μπορείς να αποκτήσεις επίπεδη κοιλιά! Αυτοί είναι οι 10 κανόνες!

Οπως μας εξηγεί “Η επίπεδη κοιλιά είναι ένα από τα κοινά χαρακτηριστικά ενός υγιούς και γυμνασμένου σώματος. Όταν η κοιλιακή σας περιοχή είναι ουσιαστικά επίπεδη τα ρούχα σας ταιριάζουν καλύτερα, η άσκηση είναι πιο εύκολη και η αυτοεκτίμησή σας είναι υψηλότερη.

Ακολουθήστε μερικές απλές οδηγίες προς αυτή την κατεύθυνση”.

 

Μειώστε τις θερμίδες

Για να μειώσετε το λίπος στην συγκεκριμένη περιοχή απαιτείται να μειώσετε την θερμιδική σας πρόσληψη. Εάν τρώτε 500 θερμίδες λιγότερες την ημέρα, θα χάνετε περίπου ½ κιλό  λίπους την εβδομάδα.

 

Κατανάλωση νερού

Πίνοντας αρκετό νερό κρατάτε την κοιλιά σας επίπεδη, επειδή το νερό είναι φυσικό διουρητικό. Σύμφωνα με την Mayo Clinic, άμα πίνετε 2 λίτρα νερό την ημέρα, αποφεύγετε την κατακράτηση υγρών.

 

Μικρά και συχνά γεύματα

Έχοντας συχνά γεύματα κατά την διάρκεια της ημέρας διεγείρετε τον μεταβολισμό σας να δουλεύει συνέχεια. Κρατώντας τον μεταβολισμό σας σε υψηλό επίπεδο θα καίτε περισσότερες θερμίδες και κατά συνέπεια περισσότερο λίπος.

 

Καταγράψτε τι τρώτε

Ορισμένοι από αυτούς που κάνουν δίαιτα αποτυγχάνουν επειδή δεν γνωρίζουν πόσες θερμίδες τρώνε ημερησίως. Υπολογίζοντας όμως πόσες θερμίδες λαμβάνετε καθημερινά θα σας αποτρέψει από την υπερκατανάλωση τροφής.

  Τσουκνίδα: Καίει το λίπος και μειώνει δραστικά την κυτταρίτιδα!

 

Ασκήσεις που βοηθάνε το καρδιαγγειακό σύστημα

Η άσκηση αυξάνει τον μεταβολισμό σας, γι’αυτό δοκιμάστε να κάνετε γρήγορο περπάτημα, ποδηλασία ή κολύμβηση για 30 λεπτά τουλάχιστον και έτσι κάψτε το λίπος της κοιλιάς. Χτίστε τους μύες Οι μύες απαιτούν θερμίδες για την συντήρησή τους, γι’αυτό συνίσταται συγκεκριμένη άσκηση, σε μεγάλες μυϊκές ομάδες. Επίσης υπάρχουν συγκεκριμένα όργανα γυμναστικής, τα οποία θα βρείτε σε κάθε γυμναστήριο.

 

Τρώτε λαχανικά

Τρώτε άφθονα λαχανικά όλη την ημέρα. Οι φυτικές ίνες στα λαχανικά σας κρατάνε χορτάτους, ενώ επιβραδύνεται η πέψη υδατανθράκων και αποτρέπεται η πρόσληψη λίπους.

 

Ενισχύστε την διαδικασία με την πρόσληψη πρωτεΐνης

Η πρωτεΐνη αποτελεί ένα ισχυρό ενισχυτικό θρεπτικό συστατικό για τον μεταβολισμό. Η διαδικασία της πέψης πρωτεϊνών είναι τόσο σύνθετη που καίει περισσότερες θερμίδες απ’ ό,τι το λίπος ή οι υδατάνθρακες. Προσθέστε μία άπαχη πηγή πρωτεΐνης, όπως ασπράδια αυγών, στήθος κοτόπουλου ή άπαχο βοδινό κρέας σε κάθε γεύμα.

 

Κάντε έλεγχο σύστασης σώματος

Ένας από τους κινδύνους όταν κάνετε δίαιτα είναι η πιθανότητα απώλειας μυικής μάζας. Η απώλεια αυτή μειώνει τον μεταβολισμό σας, μειώνοντας έτσι την αποτελεσματικότητα της διατροφής και καθιστώντας πιο εύκολη την απόκτηση λίπους στην κοιλιά.

Το να ελέγχετε τακτικά την σύσταση του σώματός σας θα σας βοηθήσει να παρακολουθείτε την σχέση μεταξύ λίπους και μυών, προειδοποιώντας σας για τυχόν αρνητικές μεταβολές.

 

Ψάξτε για «κρυμμένες» θερμίδες

Οι θερμίδες μπορεί να κρύβονται στα γεύματά σας με διάφορους τρόπους. Τα τρόφιμα που παρασκευάζονται με τρίμμα ψωμιού, βούτυρο ή σάλτσες περιέχουν συνήθως πολύ περισσότερες θερμίδες από ό,τι μπορείτε να σκεφτείτε.

Τα ποτά, επίσης, είναι άλλη μία κοινή πηγή κρυμμένων θερμίδων, που μπορούν να καταναλωθούν στο τέλος της ημέρας.  Ετοιμάστε το φαγητό σας με ελάχιστα πρόσθετα συστατικά και προτιμήστε ποτά χωρίς ζάχαρη ή θερμίδες.

  Λαχανικά με αντιφλεγμονώδη δράση που συστήνονται για επίπεδη κοιλιά

 

Ειρήνη Μπαμπαρούτση, Ph.D. 
Κλινική διαιτολόγος – Αθλητική διατροφολόγος,
Επιστημονική υπεύθυνη του διαιτολογικού γραφείου «ΘΕΡΜΙΔΑ»

 

toimerologio.me

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *