Δεν κλείνει το τζίν; -10 tricks για να απαλλαγείς από το φούσκωμα και γρήγορα

Δεν κλείνει το τζίν;

Δεν κλείνει το τζίν;

10 tricks για να απαλλαγείς από το φούσκωμα και γρήγορα

 

Φαντάσου το εξής (γνωστό σε όλες) σκηνικό: Φτάνει βραδάκι και ετοιμάζεσαι για βόλτα. Πας να φορέσεις το αγαπημένο, σούπερ παντελόνι σου και… δεν κουμπώνει! Ρουφάς από δω, τραβάς από κεί… τίποτα! Φρίκη!

Και τώρα;

Για αρχή χαλάρωσε. Το πιθανότερο είναι είτε να έχεις κατακράτηση υγρών, είτε να παράφαγες το μεσημέρι, είτε να έχεις αέρια, είτε κάτι που έφαγες να σου προκάλεσε φούσκωμα.

Για την ακρίβεια υπάρχουν τροφές κάποιες τροφές οι οποίες προκαλούν πρήξιμο στην κοιλίτσα σου, όπως το μπρόκολο, , το κουνουπίδι, το λάχανο, οι πατάτες, ο αρακάς, οι ντομάτες με φλούδα, τα κρεμμύδια, οι πιπεριές, τα πράσα και ορισμένα φρούτα (όπως μπανάνα, πεπόνι, βερύκοκο και τα  εσπαριδοειδή) τα υποκατάστατα της ζάχαρης (που προκαλούν δυσκοιλιότητα), κάποια σκευάσματα ολικής άλεσης αλλά και τα γαλακτοκομικά προϊόντα (εκτός του γιαουρτιού).

Φυσικά και δεν πρέπει να αποφύγεις όλες αυτές τις τροφές, όμως ο σωστός τρόπος κατανάλωσης μπορεί να μειώσει το φούσκωμα που προκαλούν.

Υπάρχουν 10 τρικς που θα σε βοηθήσουν να απαλλαγείς από το ενοχλητικό φούσκωμα σε λιγότερο από 24 ώρες και θα σε κάνουν να ξαναμπείς στο αγαπημένο σου τζιν, χωρίς να δεινοπαθείς.

 

Δεν κλείνει το τζίν; -10 tricks για να απαλλαγείς από το φούσκωμα και γρήγορα

 

1. Πες «όχι» στο αλάτι: Βασική προϋπόθεση (και συνήθης ένοχος λόγω της κατακράτησης που δημιουργεί) είναι να κάνεις κράτη στην κατανάλωση αλατιού ή ακόμη καλύτερα, αν μπορείς, απέφυγέ το τελείως.

2. Πιες μπόλικο πράσινο τσάι με λεμόνι: Για να ξεπρηστεί η φουσκωμένη σου κοιλίτσα γρήγορα, ένα από τα βασικότερα τρικς είναι να καταναλώσεις ζεστό πράσινο τσάι με μερικές σταγόνες χυμό λεμονιού. Χάρη στις αποτοξινωτικές του ιδιότητες θα δεις που το πρήξιμο θα υποχωρήσει αισθητά άμεσα.

  Σημάδια ότι η δίαιτά σας θα αποτύχει και δεν θα χάσετε κιλά!

3. Πίνε πολύ νερό: Άσε τους καφέδες κατά μέρος και πιάσε το μπουκάλι με το νερό. Πιες τουλάχιστον 2 λίτρα κι αν αυτό σε δυσκολεύει, μπορείς να μοιράσεις την ποσότητα σε τσάγια, σούπες αλλά και λαχανικά με υψηλή περιεκτικότητα σε νερό, όπως τα αγγούρια.

4. Κάνε κράτει στο αλκοόλ: Για τις επόμενες μέρες μείωσέ το όσο μπορείς, καθώς προκαλεί αφυδάτωση η οποία ενισχύει την κατακράτηση υγρών. Για να μην αναφέρουμε όλα εκείνα τα παχυντικά συνοδευτικά (ξηρούς καρπούς, πατατάκια κλπ) που είναι τίγκα στο αλάτι.

5. Κάλιο το θαυματουργό: Τροφές που περιέχουν υψηλές περιεκτικότητες σε κάλιο, όπως το αβοκάντο, το μάνγκο, το σπανάκι, τα σπαράγγια  και η μπανάνα είναι εξαιρετικοί σύμμαχοι κατά του φουσκώματος. Λειτουργούν ως διουρητικά, οπότε θα απαλλαγείς από τα περιττά υγρά πολύ γρηγορότερα.

6. Πήγαινε μια βόλτα: Είτε πας για χαλαρό περπάτημα, είτε για jogging, είτε για ψώνια, βγες έξω και περπάτησε. Η ήπια γυμναστική θα ενεργοποιήσει το μεταβολισμό σου και θα σε βοηθήσει να κάψεις θερμίδες και να αποβάλεις τις τοξίνες που έχουν συσσωρευτεί.

 

Δεν κλείνει το τζίν; -10 tricks για να απαλλαγείς από το φούσκωμα και γρήγορα

 

7. Μείωσε τις μερίδες του μεσημεριανού και του βραδινού κατά 1/3 και προτίμησε τα μικρά και συχνά γεύματα. Θυμήσου να τρως αργά και να σταματάς όταν νιώσεις χορτάτη (κι όχι όταν αδειάσει το πιάτο σου).

8. Κράτα το στόμα σου κλειστό: Μπορεί να σου κάνει εντύπωση αλλά αν μασάς τσίχλες, τρως γρήγορα, πίνεις κάτι με καλαμάκι ή μιλάς ενώ τρως, είναι πολύ πιθανό να καταπίνεις μαζί και μπόλικο αέρα που σου προκαλεί πρήξιμο.

  10 φαγητά που μπορείτε να τρώτε το βράδυ αν θέλετε να αδυνατίσετε

9. Κάνε μια βόλτα από την τουαλέτα: Δώσε στο σώμα σου την δυνατότητα να «αδειάσει» από ό,τι περιττό. Μπορεί να μην νιώθεις ότι θες, αλλά αν χαλαρώσεις θα δεις που το σώμα σου θα βρει τον τρόπο να αποβάλλει οτιδήποτε περιττό σας…βαραίνει.

10. Smoothie time: Δοκίμασε αυτό το super detox smoothie με φρούτα και λαχανικά και θα νιώσεις άμεσα το ενοχλητικό φούσκωμα να υποχωρεί. Θα χρειαστείς  μισό κόκκινο μήλο, ¼ φρέσκο ανανά σε κομματάκια, 50 γραμμάρια λάχανο, 200ml γιαούρτι, 1 κ.κουταλιά του γλυκού φρέσκο τζίντζερ, 50 γραμμάρια kale. Χτύπα όλα τα υλικά στο μπλέντερ και… άσπρο πάτο!

 

joytv.gr

 

Η σελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα.
Συμβουλεύεστε πάντα το γιατρό σας για θέματα υγείας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *