Οι Χρυσοί Κανόνες Για Να Χάσεις Βάρος Τρώγοντας Πρωτεΐνη!

Οι Χρυσοί Κανόνες Για Να Χάσεις Βάρος Τρώγοντας Πρωτεΐνη

Οι Χρυσοί Κανόνες Για Να Χάσεις Βάρος Τρώγοντας Πρωτεΐνη

 

Η πρωτεΐνη είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι στη διατροφή μας, καθώς βρίσκεται παντού στο σώμα μας και χρησιμοποιείται σε πάρα πολλές διεργασίες του οργανισμού.

 

Αποτελείται από αμινοξέα, τα οποία είτε παράγονται από τον οργανισμό είτε τα προσλαμβάνουμε μέσω των τροφών που καταναλώνουμε.

Η ποσότητα πρωτεΐνης που χρειάζεται ένας ανθρώπινος οργανισμός διαφοροποιείται με βάση το φύλο, την ηλικία και ιδιαιτέρως την άσκηση που κάνουμε.

Κατά τη διάρκεια της άσκησης, ένας αθλούμενος καταπονεί το σώμα του δημιουργώντας του έτσι μεγαλύτερη ανάγκη για πρωτεΐνη προκειμένου να επισπεύσει την ανάρρωσή των μυών του.

Κατά τη διάρκεια της άσκησης, ένας αθλούμενος καταπονεί το σώμα του

 

Οι Χρυσοί Κανόνες Για Να Χάσεις Βάρος Τρώγοντας Πρωτεΐνη

Συγκεκριμένα η προπόνηση με αντιστάσεις έχει μεγαλύτερο αντίκτυπο στο μυικό ιστό λόγω του ”τραυματισμού” του.

Ένα άτομο που έχει σαν στόχο τη μυική υπερτροφία, τη δημιουργία δηλαδή μυικού ιστού, πρέπει να έχει αυξημένη πρωτεϊνοσύνθεση. Αυτό σημαίνει ο αθλούμενος να καταναλώνει την απαραίτητη ποσότητα πρωτεΐνης για να βρίσκεται σε στάδιο ανάρρωσης.

Μέσω ερευνών έχει αποδειχτεί πως για καλύτερα αποτελέσματα οι άνδρες αθλούμενοι είναι ιδανικό να καταναλώνουν ημερησίως από 1.3 έως 2.2 γραμμάρια πρωτεΐνης επί το βάρος τους σε κιλά, ενώ οι γυναίκες από 0,9 έως 1,8 γραμμάρια επί το βάρος τους σε κιλά.

Πολύ σημαντικό για την αύξηση της πρωτεϊνοσύνθεσης είναι το μοίρασμα της συνολικής πρωτεΐνης σε 3 με 4 γεύματα ημερησίως, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει, πως αν τη φάμε σε λιγότερα γεύματα, δε θα έχουμε αποτέλεσμα ή δε θα την αφομοιώσουμε!

 Να Χάσεις Βάρος Τρώγοντας Πρωτεΐνη

 

Ποιες είναι οι πηγές της πρωτεΐνης;

Ζωικές πρωτεΐνες (κρέας, πουλερικά, ψάρια, αυγά, γαλακτοκομικά)
Φυτικές πρωτεΐνες (όσπρια, ξηροί καρποί και κάποια σιτηρά)
Συμπληρώματα πρωτεΐνης σε σκόνη πχ. πρωτεΐνη ορού γάλακτος (whey protein isolate)

  Εύκολα και πρακτικά tips για να χάσεις βάρος μετά τα 40!

 

Πως η κατανάλωση πρωτεΐνης βοηθάει στην απώλεια βάρους;

Η κατανάλωση πρωτεΐνης, σε μια διατροφή απώλειας κιλών, βοηθάει γιατί είναι πιο δύσκολο να την χωνέψει ο οργανισμός μας και επομένως σπαταλάει περισσότερες θερμίδες ώστε να το καταφέρει.

Επιπλέον, λόγω του ότι η πρωτεΐνη δε χωνεύεται τόσο εύκολα όσο οι υδατάνθρακες, για παράδειγμα, σε κρατάει χορτάτο για περισσότερη ώρα.

 

beautymag.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *