Πώς να Καταστρέψετε τα Ζιζάνια με Ξύδι

Πώς να Καταστρέψετε τα Ζιζάνια με Ξύδι

Το ξύδι είναι ένας αποτελεσματικός φυσικός εξολοθρευτής ζιζανίων.

 

Μπορεί να σας βοηθήσει να καθαρίσετε από αυτά τον κήπο σας και να καλλιεργήσετε με ασφάλεια τα αγαπημένα σας βιολογικά λαχανικά. Τα ζιζάνια είναι η Νέμεσις κάθε κηπουρού και η εξόντωσή τους χωρίς να βλάψετε το περιβάλλον είναι μια πρόκληση.

Φυσικά, υπάρχει η επιλογή να τα τραβήξετε, αλλά αυτό δεν είναι πάντα αποτελεσματικό

Το οξικό οξύ στο ξύδι επιτίθεται στο ζιζάνιο και το σκοτώνει μέχρι τις ρίζες. Όμως δεν πρέπει να χρησιμοποιείται σε ζιζάνια στο γκαζόν, καθώς θα σκοτώσει επίσης το γρασίδι.

Δείτε την πρόγνωση του καιρού πριν ρίξετε ξύδι στα ζιζάνια. Θα χρειαστεί να έχετε δύο ή τρεις ημέρες ηλιόλουστου καιρού για να απορροφηθεί το ξύδι στο φυτό και στις ρίζες. Το ηλιακό φως θα επιταχύνει τη διαδικασία απορρόφησης.

 

Πώς να Καταστρέψετε τα Ζιζάνια με Ξύδι

Εφαρμόστε ξύδι στα ζιζάνια χρησιμοποιώντας ένα μπουκάλι ψεκασμού. Μην ψεκάζετε ποτέ ξύδι αν φυσάει γιατί θα μεταφερθεί σε γειτονικά φυτά που δεν θέλετε να καταστρέψετε. Θα πρέπει να είστε εξαιρετικά προσεκτικοί για να αποφύγετε τον υπερβολικό ψεκασμό. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα κομμάτι χαρτόνι για να προστατέψετε τα φυτά σας.

Διαφορετικά, χρησιμοποιήστε ένα μικρό πινέλο για να εφαρμόσετε ξίδι απευθείας και στις δύο πλευρές των φύλλων, το μίσχο και τα λουλούδια των ζιζανίων.

 

Δείτε ακόμη Πώς να Φτιάξετε Βιολογικό Παρασιτοκτόνο με Καπνό

Εφαρμόστε βραστό ξίδι σε επίμονα ζιζάνια. Πολλοί κηπουροί χρησιμοποιούν βραστό νερό για να σκοτώσουν τα ζιζάνια που βγαίνουν από σχισμές σε βεράντες και πεζοδρόμια. Η θερμότητα αρχίζει να καταστρέφει το φυτό αμέσως, ενώ το ξύδι απορροφάται στο ριζικό σύστημα και καταστρέφει το ζιζάνιο κάτω από το επίπεδο του εδάφους.

  Έπεσε λάδι πάνω στο ρούχο; Το απόλυτο κόλπο για να μη μείνει στάμπα

 

Μην ποτίζετε την περιοχή για δύο ημέρες.

Εφαρμόστε ξανά αν απαιτείται. Ακόμη και τα εμπορικά ζιζανιοκτόνα δολοφόνοι συχνά πρέπει να επαναχρησιμοποιηθούν τουλάχιστον μία φορά για να εξοντώσουν εντελώς τα ζιζάνια. Οι φυσικοί, οργανικοί εξολοθρευτές ζιζανίων δεν διαφέρουν.

Αφαιρέστε τα νεκρά ζιζάνια από τον κήπο. Εάν οι ρίζες εξακολουθούν να είναι ζωντανές, αφαιρέστε όσο το δυνατόν περισσότερη ρίζα, σκάψτε λίγο και ριξτε ξύδι απευθείας στη ρίζα. Καλύψτε με χώμα.

 

πηγή φωτό

toftiaxa.gr

Αρέσει σε %d bloggers: