Κατάθλιψη Διατροφή: Αυτό που τρώτε έχει άμεσο αντίκτυπο στον τρόπο που αισθάνεστε [+tips]

Κατάθλιψη Διατροφή

Κατάθλιψη Διατροφή

Αυτό που τρώτε έχει άμεσο αντίκτυπο στον τρόπο που αισθάνεστε [+tips]

 

ΑΠΟ ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

 

Κατάθλιψη Διατροφή: Μειώστε την πρόσληψη τροφών που μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά τον εγκέφαλο και τη διάθεσή σας, όπως για παράδειγμα η καφεΐνη, το αλκοόλ, τα τρανς λιπαρά και τα τρόφιμα με υψηλά επίπεδα χημικών συντηρητικών ή ορμονών (όπως ορισμένα είδη κρεάτων), και προσπαθείστε να υιοθετήσετε μια όσο το δυνατόν πιο ισορροπημένη διατροφική ρουτίνα, με πλούσιες πηγές θρεπτικών συστατικών.

 

Αυτό που τρώτε έχει άμεσο αντίκτυπο στον τρόπο που αισθάνεστε.

Αν και απαιτείται περισσότερη έρευνα προκειμένου να καταδειχθούν με ασφάλεια οι σχέσεις μεταξύ κατάθλιψης και διατροφικών επιλογών, στο μεσοδιάστημα συνίσταται να μειώσετε την πρόσληψη τροφών που μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά τον εγκέφαλο και τη διάθεσή σας, όπως για παράδειγμα η καφεΐνη, το αλκοόλ, τα τρανς λιπαρά και τα τρόφιμα με υψηλά επίπεδα χημικών συντηρητικών ή ορμονών (όπως ορισμένα είδη κρεάτων), και προσπαθείστε να υιοθετήσετε μια όσο το δυνατόν πιο ισορροπημένη διατροφική ρουτίνα, με πλούσιες πηγές θρεπτικών συστατικών.

Αυτό που τρώτε έχει άμεσο αντίκτυπο στον τρόπο που αισθάνεστε.

 

Κατάθλιψη Διατροφή: Ακολουθούν ορισμένα διατροφικά tips που θα σας βοηθήσουν να διατηρήσετε τη διάθεσή σας σε λειτουργικά επίπεδα:

 

Μην παραλείπετε γεύματα.

Η υπερβολική απόσταση μεταξύ των γευμάτων μπορεί να σας κάνει να νιώθετε ευερέθιστοι και κουρασμένοι, οπότε στοχεύστε να τρώτε κάτι τουλάχιστον κάθε τρεις έως τέσσερις ώρες.

 

Ελαχιστοποιήστε την κατανάλωση ζάχαρης, καθώς και τους επεξεργασμένους υδατάνθρακες στη διατροφή σας.

Μπορεί να λαχταράτε ένα σνακ με ζάχαρη, αρτοσκευάσματα ή τρόφιμα της “παρηγοριάς”, όπως για παράδειγμα τα ζυμαρικά ή οι τηγανητές πατάτες, αλλά αυτά τα «ευχάριστα» τρόφιμα οδηγούν γρήγορα σε μείωση των επιπέδων διάθεσης και ενέργειας. Σύμφωνα με επίσημες συστάσεις, στόχος είναι να κόψετε όσο το δυνατόν περισσότερα από αυτά τα τρόφιμα.

  Τοποθετήστε Ένα Παγάκι σε Αυτό το Σημείο 2 Φορές την Ημέρα και θα Συμβεί Κάτι Απίστευτο στο Σώμα σας

Κατάθλιψη Διατροφή

 

Ενισχύστε την πρόσληψη βιταμινών του συμπλέγματος Β.

Οι ανεπάρκειες σε βιταμίνες Β, όπως το φολικό οξύ και η βιταμίνη B-12, μπορούν να προκαλέσουν κατάθλιψη. Για να είστε σίγουροι / σίγουρες ότι παίρνετε καθημερινά επαρκή δόση, επιλέξτε ένα συμπλήρωμα βιταμινών του συμπλέγματος Β ή φάτε περισσότερα εσπεριδοειδή, φυλλώδη χόρτα και λαχανικά, φασόλια, κοτόπουλο και αυγά.

 

Ενισχύστε τη διάθεσή σας με τροφές πλούσιες σε ω-3 λιπαρά οξέα.

Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα παίζουν ουσιαστικό ρόλο στη σταθεροποίηση της διάθεσης. Οι καλύτερες πηγές ωμέγα λιπαρών οξέων είναι τα λιπαρά ψάρια όπως ο σολομός, η ρέγγα, το σκουμπρί, οι αντσούγιες, οι σαρδέλες, ο τόνος.

Ακολουθεί σχετικό βίντεο:

 

 

healthweb.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *