Πώς δεν θα κάνετε κοιλιά;

Πώς δεν θα κάνετε κοιλιά

Πώς δεν θα κάνετε κοιλιά;

 

Το λίπος που στρογγυλοκάθεται γύρω από το στομάχι και την κοιλιά μπορεί να έχει γίνει ένα με το σώμα σας, αλλά με τις αποδεδειγμένες μεθόδους που σας παρουσιάζουμε παρακάτω, μπορείτε να απαλλαγείτε από αυτό, μια για πάντα!

Από την Άντζελα Μολφέτα

 

Το ξέρατε πως λίγο λίπος στην περιοχή της κοιλιάς κάνει βασικά καλό στην υγεία, καθώς προστατεύει το στομάχι, τα έντερα και άλλα ευαίσθητα όργανα; Κι όμως, είναι αλήθεια! Φυσικά, το υπερβολικό λίπος έχει πολλά αρνητικά αποτελέσματα στη συνολική μας κατάσταση… έως της εμφάνισης καρδιακών νοσημάτων και διαβήτη.

Τα καλά νέα, όμως, ακολουθούν ακάθεκτα! Με κάθε κιλό που χάνουμε, αυτόματα μειώνεται και η περίμετρος της κοιλιάς! Σύμφωνα μάλιστα, με την διακεκριμένη ενδοκρινολόγο Rasa Kazlauskaite από το Πανεπιστήμιο Rush του Σικάγου, όταν αρχίζουμε να χάνουμε βάρος, αρχικά αποχωριζόμαστε 30% περισσότερο κοιλιακό λίπος, σε σύγκριση με το συνολικό λίπος και το σωματότυπό μας.

Τα 10 σημεία που σας παρουσιάζουμε, θα σας βοηθήσουν να αποκτήσετε επίπεδη κοιλιά με τον πιο γρήγορο και ασφαλή τρόπο.

 

Πώς δεν θα κάνετε κοιλιά;

 

Διατροφή με χαμηλά λιπαρά;

Πολλοί διατροφολόγοι, καθώς και ο διευθυντής του Ερευνητικού Κέντρου Πρόληψης του Πανεπιστήμιου Yale, Davic Katz, προτείνουν διατροφή με μονοακόρεστα λιπαρά οξέα. Πρόσφατη μελέτη έδειξε πως μια ομάδα γυναικών, με καθημερινή διατροφή 1.600 θερμίδων από μονοακόρεστα λιπαρά οξέα, έχασε σε ένα μήνα, το 1/3 του λίπους της κοιλιάς!

Συμβουλή: Ακόμα κι εάν δεν αγαπάτε τις ελιές και τους ξηρούς καρπούς, εμπλουτίστε κάθε σας γεύμα με 1 κ.σ. ελαιόλαδο, 1 χούφτα καρύδια ή ¼ αβοκάντο.

  Εξι μυστικά για μία επιτυχημένη και αποτελεσματική δίαιτα

 

Η κατάθλιψη δημιουργεί κοιλιά;

Εάν διανύετε μια στενάχωρη περίοδο ή διακρίνετε συμπτώματα κατάθλιψης, το πιθανότερο είναι να έχετε επιπλέον λίπος στην κοιλιά. Αυτό συμβαίνει διότι, ασυναίσθητα, ακολουθείτε κακές συνήθειες στη διατροφή σας π.χ. σοκολάτες και δεν έχετε διάθεση για φυσικές δραστηριότητες.

Συμβουλή: Επενδύστε στην άσκηση και βελτιώστε άμεσα τόσο τη διάθεσή σας, όσο και τον ρυθμό του μεταβολισμού σας.

 

Έτοιμες τροφές

Σε περίπτωση που η διατροφή σας αποτελείται κατά κύριο λόγο από έτοιμα γεύματα, τσιπς, μπισκότα, τότε πλημμυρίζετε το σώμα σας με ινσουλίνη, μια ορμόνη που ενθαρρύνει το συκώτι να αποθηκεύει όλο και περισσότερο λίπος γύρω από τη μέση σας και συνεπώς, και στην κοιλιά.

Συμβουλή: Αλλάξτε συνήθειες! Μια μερίδα φρέσκων λαχανικών σε κάθε σας γεύμα έχει υψηλή διατροφική αξία και την ικανότητα να δαμάζει γρήγορα το αίσθημα της πείνας.

 

Η σημασία των μεταλλικών στοιχείων

Επιστημονικές έρευνες έχουν αποδείξει πως εάν καταναλώνετε αρκετά μεταλλικά στοιχεία καθημερινά, τα επίπεδα σακχάρου και ινσουλίνης στο αίμα μειώνονται.

Συμβουλή: Τουλάχιστον δύο φορές την ημέρα, καταναλώνετε τροφές πλούσιες σε μαγνήσιο, όπως σκούρα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, αμύγδαλα, κάσιους ή σπόρους βιολογικής σόγιας.

 

Ερωτευμένες με τη σόδα;

Οι σόδες και γενικότερα τα αφρώδη διαιτητικά αναψυκτικά ευνοούν τη συσσώρευση λίπους στην κοιλιακή χώρα. Στην πραγματικότητα, πιστεύοντας ότι πίνοντας κάτι τέτοιο ενισχύετε την καύση ανεπιθύμητων θερμίδων, τρώτε ακόμα περισσότερο.

Συμβουλή: Εάν δεν μπορείτε να τα αποφύγετε εντελώς, τουλάχιστον μειώστε τα.

 

Πώς δεν θα κάνετε κοιλιά;

 

Burgers maniacs…

Εάν τα λατρεύετε σίγουρα που αυξήσετε την περίμετρο της κοιλιάς σας. Σουηδοί ερευνητές πρόσθεσαν σε μια ομάδα ενηλίκων 750 θερμίδες από κορεσμένα λίπη και σε μια άλλη τις αντίστοιχες, με πολυακόρεστα λιπαρά οξέα, για επτά εβδομάδες. Αποτέλεσμα; Η ομάδα του κορεσμένου λίπους αποθήκευσε δύο φορές περισσότερο σπλαχνικό λίπος.

  Ποια βιταμίνη μας λείπει και μπορεί να μας αδυνατίσει;

Συμβουλή: Μια φορά την εβδομάδα καταναλώστε λιπαρά ψάρια, όπως σολομός ή πέστροφα, για να πάρετε μια καλή δόση πολυακόρεστων λιπαρών οξέων. Γενικά, προτιμήστε πρωτεΐνες χαμηλής περιεκτικότητας σε κορεσμένα λιπαρά, όπως τα όσπρια και το κοτόπουλο.

 

Πάμε για μπίρα;

Εάν νομίζετε πως οι γυναίκες δεν καταναλώνουν μπίρες και αλκοόλ, μάλλον απατάστε! Κι εφ’ όσον η απόλαυση μιας μπίρας, ενός κρασιού ή ενός ουίσκι είναι δικαίωμά μας, καλό είναι να γνωρίζουμε πως όταν το παρακάνουμε, το σωσίβιο γύρω από την κοιλιά γίνεται πραγματικότητα…

Συμβουλή: Μπορείτε να πιείτε επτά ή λιγότερα ποτά την εβδομάδα και να μην επιβαρύνετε τη σιλουέτα σας.

 

Διατροφή και εμμηνόπαυση

Οι ορμονικές αλλαγές αρχίζουν ακόμα και από την ηλικία των 40 ετών. Και είναι αλήθεια, πως τις περισσότερες φορές οι αλλαγές αυτές συνοδεύονται με ενίσχυση του λίπους στην κοιλιακή χώρα.

Συμβουλή: Βρείτε ποιο είδος άσκησης σας ταιριάζει και με τον τρόπο αυτό να βοηθήσετε τον έλεγχο των ορμονών του στρες.

 

«Χρωματιστά» πιάτα

Εκτός από το ότι γίνονται πιο ευχάριστα στην όραση, τα χρωματιστά γεύματα είναι, συνήθως, εμπλουτισμένα με βιταμίνη C, η οποία μειώνει και την κορτιζόλη, ορμόνη γνωστή για την ταχεία αύξηση του σωματικού βάρους στην κοιλιά, στο στήθος και στο πρόσωπο. Η κατανάλωση φρούτων και λαχανικών σε κόκκινο, πορτοκαλί και κίτρινο χρώμα μειώνει αποδεδειγμένα την περίμετρο στην κοιλιακή χώρα, όταν γίνεται συστηματικά.

Συμβουλή: Πολύχρωμες πιπεριές, κόκκινο λάχανο, καρότα, ντομάτες ή απλά, ρίξτε άφθονο κόκκινο πιπέρι στα μπιφτέκια κοτόπουλου.

 

Ιδρώστε, κάνει καλό!

Η άσκηση είναι το Α και το Ω για ένα καλλίγραμμο σώμα, αλλά και για την ψυχική διάθεση. Δημιουργώντας ένα πρόγραμμα ασκήσεων αυξομειούμενης έντασης, θα δείτε γρήγορα την κοιλιά σας να μαζεύεται.

  Τα λαχανικά που σας παχαίνουν «ύπουλα» και πρέπει να καταναλώνονται με μέτρο

Σημειώστε πως οι ασκήσεις υψηλής έντασης μειώνουν την ινσουλίνη, τα τριγλυκερίδια και την κορτιζόλη και σας βοηθούν να κάψετε περισσότερες θερμίδες, σε λιγότερο χρόνο. Αλλά δεν χρειάζεται να το παρακάνετε! Ενδιάμεσα, κάντε ασκήσεις ήπιας δραστηριότητας και θα έχετε το καλύτερο αποτέλεσμα.

Συμβουλή: Δοκιμάστε το τρέξιμο ή την ποδηλασία, τα push-ups ή τους κοιλιακούς.

 

womanidol.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *