7 διαφορετικοί τρόποι να φάτε καρπούζι και να το απολαύσετε

7 διαφορετικοί τρόποι να φάτε καρπούζι και να το απολαύσετε

7 διαφορετικοί τρόποι να φάτε καρπούζι και να το απολαύσετε – Άλλη διάσταση

 

Τίποτα δεν έχει γεύση καλοκαιριού όπως το καρπούζι και μέχρι να φύγει και ο Σεπτέμβριος, μπορούμε να το απολαμβάνουμε.

Τι θα λέγατε, όμως, αν του δίναμε άλλη διάσταση;

Δείτε 7 διαφορετικές ιδέες να το συνδυάσετε και να το απολαύσετε.

 

7 διαφορετικοί τρόποι να φάτε καρπούζι και να το απολαύσετε

 

Στο γκριλ

Δοκιμάστε να κόψετε το καρπούζι σας σε τριγωνάκια και να τα ψήσετε στο γκριλ, πασπαλίζοντάς τα με λίγο κόλιαντρο και περιχύνοντάς τους χυμό lime για έξτρα βιταμίνη C.

Στο γκριλ

Από αυτά τα σουβλάκια, μπορείτε να φάτε όσα θέλετε

 

Σουβλάκι φρούτων

Σουβλάκι δεν σημαίνει μόνο γύρος, λιπαρά, θερμίδες και τηγανισμένα λάδια. Μπορείτε κάλλιστα να φτιάξετε υγιεινά σουβλάκια, κόβοντας κομμάτια φρούτων και περνώντας τα σε ξυλάκι. Κι αν σας φαίνονται πολύ παιδικά, δοκιμάστε να τα βουτήξετε σε… τεκίλα.

 

Στο σάντουιτς με χοιρινό

Δοκιμάστε να κόψετε μικρά κυβάκια καρπουζιού (μικρότερα από κρουτόν) και να τα προσθέσετε σε σάντουιτς που περιέχουν κρέας. Θα τους χαρίσουν μια διακριτική, γλυκιά γεύση και θα δώσουν ξεχωριστή νότα στη σάλτσα μπάρμπεκιου.

7 διαφορετικοί τρόποι να φάτε καρπούζι

Δροσερή σαλάτα με το καρπούζι σε πρώτο ρόλο

 

Στη σαλάτα

Φτιάξτε μια διαφορετική, ενυδατική σαλάτα με πρωταγωνιστή το καρπούζι. Κόψτε το σε κομμάτια και προσθέστε του θρυμματισμένη φέτα, δυόσμο, κρεμμύδι και λίγο lime. Αν θέλετε κάτι πιο εξωτικό, συνδυάστε το με μάνγκο, αγγούρι, κρεμμύδι και μαϊντανό, σε ένα πολύχρωμο αποτέλεσμα.

 

Τηγανητά

Αν και έτσι θα τους αφαιρέσετε την υγιεινή τους χροιά, μπορείτε να τα δοκιμάσετε σαν σνακ όταν θα έχετε καλεσμένους. Κόψτε τα σε μεγάλα τετράγωνα κομμάτια, πασπαλίστε τα με καλαμποκάλευρο, προσθέστε τους κι ένα κομμάτι μπέικον και τηγανίστε τα, για ένα αποτέλεσμα ζουμερό και λαχταριστό.

  Είμαι παντρεμένος και κάθε Χριστούγεννα στέλνω ευχές και δώρα στην πρώην γυναίκα μου. Την αγαπώ ακόμα τί να κάνω;

Κρύα και νόστιμη σούπα καρπουζιού

 

Σούπα καρπουζιού

Πολλά καλά εστιατόρια ξεκίνησαν την τάση με τη σούπα καρπουζιού πριν κάποια χρόνια και πλέον το διαδίκτυο είναι γεμάτο με διάφορες συνταγές. Μπορείτε να το συνδυάσετε με μάνγκο, πιπεριές και ό,τι άλλο ταιριάζει στο γούστο σας. Αναμείξτε το καρπούζι με όποιο άλλο υλικό επιλέξετε στο μπλέντερ, μαζί με χυμό lime, λίγο μέλι, αλάτι και πιπέρι και αν θέλετε πιο κρεμώδη υψή, προσθέστε λίγη κρέμα γάλακτος.

 

Μπόμπες

Το καρπούζι είναι μια πολύ καλή επιλογή για να φτιάξετε σαντουιτσάκια-μπόμπες με κατσικίσιο τυρί και μια φέτα καρπουζιού, μαζί με λίγο ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι.

 

Clickatlife.gr

newsitamea.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *