Πάχυνες λιγάκι ε; Να πώς θα χάσεις τα κιλά πριν καν το καταλάβεις!

Πάχυνες λιγάκι ε;

Πάχυνες λιγάκι

Να πώς θα χάσεις τα κιλά πριν καν το καταλάβεις!

Κάτι το γραφείο, κάτι η καθιστική ζωή, τα… τσίμπησες τα 2-3 κιλάκια σου και ήδη έχεις αρχίσει να αγχώνεσαι.

 

«Θα προλάβω να τα χάσω μέχρι τότε; Πώς θα τα χάσω; Θα μου κάνει εκείνο το τέλειο φουστάνι που είχα δει ή θα είμαι σαν μπόγος;» και άλλα τέτοια… ευχάριστα.

Ψυχραιμία! Πριν αρχίσει να σε λούζει κρύος ιδρώτας, διάβασε αυτά τα 10 do’s & don’ts και θα δεις που θα χάσεις τα κιλά που πήρες, χωρίς καν να το καταλάβεις.

 

Πάχυνες λιγάκι ε; Να πώς θα χάσεις τα κιλά πριν καν το καταλάβεις!

DON’TS

Μην αρχίσεις να παραλείπεις γεύματα: Η πρώτη και συνηθέστερη λύση πανικού, είναι να αρχίσεις να μειώνεις τα γεύματά σου νομίζοντας πως έτσι θα χάσεις κιλά. Εκτός του ότι αίσθημα της πείνας είναι ο χειρότερος διατροφικός σύμβουλος, ταυτόχρονα μειώνει και τη λειτουργία του μεταβολισμού σου.

Μην αυτοτιμωρείσαι: Το να κοιτάζεις όλο περιφρόνηση το καθρέφτη όχι μόνο δεν βοηθά καθόλου, αλλά παράλληλα μειώνει την αυτοεκτίμηση και την αυτοπεποίθησή σου (κάτι που τις περισσότερες φορές σε κάνει να καταφεύγεις πάλι στο φαγητό σαν τιμωρία-παρηγοριά. Το ότι πήρες μερικά κιλάκια δε σημαίνει πως ήρθε το τέλος του κόσμου ή πως ξαφνικά είσαι άσχημη.

Μην γίνεσαι εμμονική με τα γραμμάρια: Το να ανεβοκατεβαίνεις στη ζυγαριά πρωί-μεσημέρι- βράδυ περιμένοντας αποτελέσματα είναι χαμένος κόπος. Αν θες πραγματικά να δεις την πρόοδό σου φρόντισε να ζυγίζεσαι μέρα παρά μέρα, υπό τις ίδιες συνθήκες (ώρα-ρούχα, πόση ώρα πριν έχεις φάει). Η ιδανική ώρα είναι το πρωί, αφ ‘ ότου έχεις πάει τουαλέτα.

  20 + 1 τρόποι για να βάλετε τη σωστή διατροφή στη ζωή σας και χάστε βάρος!

Μην το παρακάνεις με τη γυμναστική: Το να «λιώνεις» στο διάδρομο είναι ανθυγιεινό και το πιθανότερο είναι να καταλήξει σε τραυματισμό, ενώ το σοκ που βιώνει το σώμα σου θα το κάνει να αναζητά ακόμη περισσότερη ενέργεια για να ανταπεξέλθει (που σημαίνει και περισσότερο φαγητό).

Μείνε μακριά απο τις εξαντλητικές δίαιτες εξπρές: Γιατί το μόνο που θα καταφέρεις είναι εκτός από το να εξαντλήσεις τον οργανισμό σου, να μειώσεις το μεταβολισμό σου και να ξαναπάρεις τα κιλά που έχασες ή και περισσότερα με το που κόψεις τη δίαιτα (το γνωστό σε όλες φαινόμενο γιο-γιο)

 

Πάχυνες λιγάκι ε; Να πώς θα χάσεις τα κιλά πριν καν το καταλάβεις!

DO’S

Ξεκίνα να πίνεις πολύ νερό: Εκτός του ότι δεν έχει καθόλου θερμίδες, θα βοηθήσει το σώμα σου να αποβάλει γρηγορότερα τις τοξίνες, θα ενισχύσει την καύση θερμίδων και ταυτόχρονα θα μειώσει και το αίσθημα της πείνας σου όταν χρειαστεί.

Απέφυγε το ψωμί και τα ζυμαρικά: και αντικατέστησέ τα με τα αντίστοιχα ολικής άλεσης. Έτσι θα μειώσεις το φούσκωμα που προκαλείται από την κατακράτηση υγρών, θα ενισχύεις το μεταβολισμό σου και θα καταφέρεις να νιώθεις χορτάτη για περισσότερο.

Γυμνάσου έξυπνα: Πριν πας στο γυμναστήριο πιες ένα ποτήρι καφέ (σκέτο ή με λίγο γάλα χαμηλό σε λιπαρά). Θα σε βοηθήσει να γίνει πιο παραγωγική, ώστε να γυμναστείς ακόμη πιο αποτελεσματικά. Πόνταρε στις ασκήσεις cardio είτε στο γυμναστήριο είτε στο σπίτι και φρόντισε να ασκείσαι 30 λεπτά καθημερινά, είτε σπαστά, είτε προσαρμοσμένα σε μια cardio προπόνηση. Το τρέξιμο, το kickboxing , τα squats, τα lunges, τα push-ups, αλλά και το ελλειπτικό μηχάνημα είναι τα δικά μας “to go” cardio αγαπημένα.

  Η καλύτερη Δίαιτα με Κοτόπουλο: Χάστε 7 κιλά σε 10 ημέρες!

Βάλε τον αγαπημένο σου στο παιχνίδι: Μην υποτιμάς καθόλου την επίδραση του σεξ, ακόμη και στο αδυνάτισμα! Συγκεκριμένα, αν θες να επωφεληθείς πλήρως ώστε να πετύχεις και απόλαυση και αδυνάτισμα, προτίμησε τις στάσεις που εσύ βρίσκεσαι από πάνω. Είτε το πιστεύεις είτε όχι, 30 λεπτά έντονου σεξ (στο οποίο εσύ δεν έχεις παθητικό ρόλο, προφανώς) ισοδυναμούν με 150 θερμίδες!

Φρόντισε να απολαύσεις τον ύπνο ομορφιάς σου: Μπορεί να σου φανεί περίεργο, όμως ένας χορταστικός βραδινός ύπνος είναι βασικό κλειδί όχι μόνο για την υγεία αλλά και για το αδυνάτισμά σου για πολλούς λόγους. Θα ρυθμίσει το βιολογικό σου ρολόι σωστά (άρα και το μεταβολισμό σου), θα σε γεμίσει ενέργεια, άρα δε θα τη ψάχνεις το πρωί… στο ψυγείο σου και ταυτόχρονα θα σου φτιάξει τη διάθεση.

 

joytv.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *