Μια σούπα την ημέρα, τα κιλά τα κάνει πέρα: 7 σούπερ συνταγές για σίγουρο αδυνάτισμα

Μια σούπα την ημέρα, τα κιλά τα κάνει πέρα

Μια σούπα την ημέρα, τα κιλά τα κάνει πέρα

7 σούπερ συνταγές για σίγουρο αδυνάτισμα

 

Τις δοκιμάσαμε και σου τις προτείνουμε!

 

Μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό British Journal of Nutrition αναφέρει πως σε έρευνα που διεξήχθη σε 20.000 ενήλικες, διαπιστώθηκε πως όσοι τρώνε τακτικά σούπες έχουν λιγότερο λίπος στην περιοχή της κοιλιάς σε σχέση με τους υπόλοιπους και πως γενικότερα καταναλώνουν 20% λιγότερες θερμίδες σε σχέση με όσους προτιμούν πιο στέρεες τροφές.

Εμείς συγκεντρώσαμε για σένα τις 7 πιο γευστικές και χορταστικές σούπες (μια για κάθε μέρα της εβδομάδας), ιδανικές για αδυνάτισμα που όχι μόνο είναι χαμηλές σε λιπαρά, αλλά είναι και σούπερ αποτοξινωτικές!

Τις συγκεκριμένες σούπες μπορείς να τις τρως άφοβα κάθε φορά που νιώθεις πως πεινάς. Αν τις συνδυάσεις με μια ισορροπημένη διατροφή, πλούσια σε φυτικές ίνες και πρωτεΐνες, αποφεύγοντας τη ζάχαρη, τα τρανς λιπαρά και τους πολλούς υδατάνθρακες, θα χάσεις έως και 4 κιλά μέσα στην πρώτη εβδομάδα.

 

Μια σούπα την ημέρα, τα κιλά τα κάνει πέρα: 7 σούπερ συνταγές για σίγουρο αδυνάτισμα

 

1.Κρεμμυδόσουπα:

Υλικά: 16 μεγάλα πράσινα κρεμμύδια, 1 ή 2 κονσέρβες ντομάτας (1 ολόκληρη και 1 τεμαχισμένη), 1 μεγάλο κεφάλι λάχανο, 2 πράσινες πιπεριές, 1 μάτσο σέλινο, 1 πακέτο μείγμα κρεμμυδόσουπας (Knorr), 1 μεγάλο καρότο, αλάτι, πιπέρι.

Εκτέλεση: Κόβουμε τα λαχανικά σε μικρά ή μεσαία κομμάτια και τα καλύπτουμε με νερο. Βάζουμε το μείγμα να βράσει για 10 λεπτά, μετά σιγοβράζουμε μέχρι τα λαχανικά να μαλακώσουν.

 

2.Χειμωνιάτικη ντοματόσουπα με ντρέσινγκ γιαουρτιού:

Υλικά: 6 μεγάλες ώριμες ντομάτες ξεφλουδισμένες, 1/4 φλιτζ. Ελαιόλαδο, 1 ξηρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο, 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο, 1 καρότο ψιλοκομμένο, 1 κομμάτι πράσο ψιλοκομμένο, 1 κλωνάρι σέλερι ψιλοκομμένο, 5-6 ασπρομανίταρα σε φετάκια, 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας, 500 γραμ. ζωμός κότας ή ζεστό νερό (εάν δεν έχουμε ζωμό στο ψυγείο μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε έτοιμο κύβο), 1 κ.γλ. ζάχαρη, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, 1 κεσεδάκι γιαούρτι.

  Η Κατερίνα Λέχου αποκάλυψε τα μυστικά διατροφής της για να διατηρεί την άψογη σιλουέτα της

Εκτέλεση: Στο ελαιόλαδο, σε μέτρια φωτιά, σοτάρουμε το κρεμμύδι, το πράσο, το σέλερι, το καρότο και τα μανιτάρια για 7΄-8΄, να γίνουν διάφανα (όχι να πάρουν χρώμα). Προσθέτουμε τον πελτέ, τη ζάχαρη, τις ντομάτες χοντροκομμένες, καθώς επίσης και το ζωμό. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 35΄.

Πολτοποιούμε τη σούπα στο ειδικό μηχάνημα ή στο μίξερ και αλατοπιπερώνουμε. Σερβίρουμε σε ένα μεγάλο μπολ ή μέσα σε βαθιά πιάτα. Γαρνίρουμε κάθε πιάτο με γιαούρτι και λίγο ψιλοκομμένο βασιλικό (προαιρετικά). Εάν θέλουμε, ανακατεύουμε ελαφρά το γιαούρτι για να κάνουμε σχέδιο μαρμάρου στο πιάτο (από κόκκινο μέχρι άσπρο).

 

3.Κολοκυθόσουπα με μουστάρδα και αμύγδαλα:

Υλικά (για τέσσερα άτομα): 800 γρ. κολοκύθας, 100 γρ. μουστάρδας, 40 γρ. αμύγδαλα, 40 γρ. παρμεζάνας, 200 γρ. ντομάτες, 50 γρ. σέλινο, 50 γρ. καρότα, δύο φύλλα δάφνης, 100 γρ. κρεμμύδια, λευκό κρασί, λάδι και αλάτι.

Εκτέλεση: Κόβουμε όλα τα λαχανικά, τα πλένουμε και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με λάδι. Ψήνουμε σε χαμηλή φωτιά, προσθέτουμε το λευκό κρασί, καλύπτουμε το μίγμα με νερό και ψήνουμε για 20 λεπτά. Μετά το τέλος του βρασμού προσθέτουμε το λάδι, το αλάτι και τριμμένα τα αμύγδαλα και την παρμεζάνα. Αμέσως μετά περιχύνουμε με τη μουστάρδα.

 

4.Σούπα λαχανικών :

Υλικά: 5 μεγάλα πράσινα κρεμμύδια, 1 ματσάκι σέλινο, 2 πράσινες πιπεριές, 1 κολοκυθάκι, 1 καρότο, 3 μεγάλες ντομάτες, 150 γρ. μανιτάρια pleurotus, 2 κύβοι λαχανικών, 2 κουταλιές της σούπας ντοματοπελτέ, αλατοπίπερο, Κρόκο Κοζάνης, και λοιπά μυρωδικά της αρεσκείας σου.

Εκτέλεση: Κόβουμε τα λαχανικά σε μικρούς, έως μεσαίους κύβους, τα βάζουμε στην κατσαρόλα και προσθέτουμε νερό μέχρι να καλυφθούν τα λαχανικά. Βράζουμε τα σε δυνατή φωτιά για 10 λεπτά. Στο ενδιάμεσο προσθέτουμε τους κύβους λαχανικών, τις 2 κουταλιές ντοματοπελτέ και 4-5 τριχούλες Κρόκο Κοζάνης.

  Δάφνη Λαμπρόγιαννη: Μείον 6 κιλά η ηθοποιός – Πώς τα έχασε

Χαμηλώνουμε το θερμοστάτη στο μισό και σιγοβράζουμε μέχρι τα λαχανικά να αρχίσουν να χυλώνουν. Τέλος περνάμε τα λαχανικά από το μπλέντερ, μέχρι να λειώσουν και ξαναπροσθέτουμε το ζωμό.

 

Μια σούπα την ημέρα, τα κιλά τα κάνει πέρα: 7 σούπερ συνταγές για σίγουρο αδυνάτισμα

5.Σούπα με λαχανικά, πατάτες και ψάρι:

Υλικά (για τέσσερα άτομα): 400 γρ. διάφορα λαχανικά, 600 γρ. πατάτες, 4 φιλέτα λευκό ψάρι, 400 γρ. ντοματάκια, 100 γρ. πράσινες ελιές, δύο κρεμμύδια, λάδι, αλάτι. Καθαρίζετε και κόβετε τα κρεμμύδια, προσθέτετε τα κομμένα λαχανικά.

Εκτέλεση: Καθαρίζουμε τις ντομάτες, τις βράζουμε για δέκα δευτερόλεπτα. Αφαίρουμε τον φλοιό και τις κόβουμε στα τέσσερα, αφαιρώντας τους σπόρους. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε τα λαχανικά, τις πατάτες, τα κρεμμύδια και τις ελιές και τα αφήνουμε να σιγοψηθούν σε λίγο λάδι.

Μετά καλύπτετε το μίγμα με νερό και προσθέτομε τις ντομάτες. Ψήνουμε για 15 λεπτά. Ταυτόχρονα ψήνουμε χωριστά το ψάρι σε νερό, το προσθέτουμε στην κατσαρόλα με το μίγμα λαχανικών και ψήνουμε για άλλα πέντε λεπτά.

 

6.Σούπα με ρεβίθια, γαρίδες και πέστο:

Υλικά (για τέσσερα άτομα): 200 γρ. ρεβίθια, σέλινο, ένα καρότο, 40 γρ. κρεμμύδι, 280 γρ. γαρίδες, 20 γρ. μυρωδικά, βασιλικός, 20 γρ. παρμεζάνας, 5 γρ. καρύδια, λίγο σκόρδο, λάδι, αλάτι. Αφήνουμε τα ρεβίθια σε κρύο νερό για τουλάχιστον οκτώ ώρες, ξεπλένουμε και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα.

Κόβουμε και πλένουμε τα καρότα, το κρεμμύδι και το σέλινο, τα προσθέτουμε στα ρεβίθια και τα μυρωδικά και βράζουμε για μια ώρα. Προσθέτουμε τον βασιλικό, τα κρεμμύδια και όλα τα υπόλοιπα υλικά. Σε ένα τηγάνι ψήνουμε τις γαρίδες. Ενώνουμε μίγμα και γαρίδες και σερβίρουμε.

  Αποτοξίνωση πριν το καλοκαίρι: Τα φρούτα και τα λαχανικά της εποχής που θα σε βοηθήσουν να χάσεις κιλά

 

7.Μανιταρόσουπα:

Υλικά (για τέσσερα άτομα): 800 γραμμ. μανιτάρια, λίγο σκόρδο, 10 γρ. μαϊντανός, 100 γρ. γάλα, 20 γρ. αλεύρι, 4 φρυγανιές, λευκό κρασί, λάδι και αλάτι.

Εκτέλεση: Πλένουμε τα μανιτάρια προσεκτικά και βάζουμε σε μια κατσαρόλα τα μικρά κομματάκια μανιταριών που περισσεύουν στο καθάρισμα, προσθέτουμε δύο λίτρα νερού, προσθέτουμε τον μαϊντανό και βράζουμε έως ότου μειωθεί κατά το ήμισυ η ποσότητα του νερού. Τα μεγάλα τμήματα των μανιταριών τοποθετούνται σε ένα τηγάνι, μαζί με το λάδι και το σκόρδο.

Αφαιρούμε μερικά που θα χρησιμεύσουν για τη διακόσμηση της πιατέλας και προσθέτουμε το αλεύρι. Ρίχουμε το λευκό κρασί, προσθέτουμε τον ζωμό, ψήνουμε έως ότου μειωθεί κατά το ήμισυ και ανακατεύουμε. Βάζουμε πάλι το μίγμα στην κατσαρόλα, προσθέτουμε το γάλα και αλάτι και περιμένουμε έως ότου πήξει το μίγμα. Προσθέτουμε τα κομματάκια των μανιταριών με τον μαϊντανό.

 

joytv.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *