4 Ιδιοφυή Tips Καθαρισμού του Περασμένου Αιώνα που Πρέπει να Δοκιμάσετε

4 Ιδιοφυή Tips Καθαρισμού

4 Ιδιοφυή Tips Καθαρισμού του Περασμένου Αιώνα που Πρέπει να Δοκιμάσετε

 

Η σύγχρονη τεχνολογία έχει φέρει στα σπίτια πολλές και θαυμαστές εφευρέσεις και έχει κάνει την καθημερινή διαδικασία της καθαριότητας πολύ πιο εύκολη.

Κάποιες φορές, όμως, αν κοιτάξουμε προς τα πίσω θα ανακαλύψουμε διάφορα tips καθαρισμού που ενώ είναι πολύ πρακτικά έχουν εξαφανιστεί.

Τα «παλιομοδίτικα» υλικά και τεχνικές παραμένουν το ίδιο χρήσιμα όσο ήταν στην εποχή τους. Αυτό δεν προκαλεί έκπληξη αν σκεφτείτε πως τα σπίτια του 1900 χρειάζονταν πολύ περισσότερο κόπο και χρόνο για να καθαριστούν συγκριτικά με σήμερα γι αυτό και οι άνθρωποι επινοούσαν διάφορους τρόπους για να κάνουν τη ζωή τους πιο εύκολη.

Σας παρουσιάζουμε, λοιπόν, 4 ιδιοφυή tips καθαρισμού ελπίζοντας ότι θα κάνουν πιο εύκολη και τη δική σας ζωή (και πιο «πράσινη» λόγω του ότι όλα τους είναι φυσικά υλικά).

 

4 Ιδιοφυή Tips Καθαρισμού του Περασμένου Αιώνα που Πρέπει να Δοκιμάσετε

 

Το αλάτι είναι το μυστικό σας όπλο

Όλοι το χρησιμοποιούμε για το φαγητό, αλλά πόσοι από εσάς το χρησιμοποιείτε για να καθαρίσετε το σπίτι σας και να λύσετε μικρά καθημερινά προβλήματα. Είναι ένα από τα καλύτερα tips καθαρισμού.

Ένα κουταλάκι αλάτι μπορεί να διατηρήσει τα λουλούδια σας φρέσκα για περισσότερο καιρό, ενώ αν πασπαλίσετε λίγο αλάτι σε ένα έπιπλο με επίστρωση βερνικιού μπορείτε να αφαιρέσετε έναν λεκέ από νερό (απλώς ρίξτε λίγο πάνω στον λεκέ μαζί με λίγο μπλε οινόπνευμα, τρίψτε το και αμέσως γυαλίστε με ένα καθαρό πανί).

Το αλάτι είναι το μυστικό σας όπλο
Το αλάτι έχει πολλές ιδιότητες.

 

Ο ήλιος κάνει την ίδια δουλειά με την χλωρίνη

Τα μεγάλα σπίτια είχαν κάποτε χώρους στις αυλές τους όπου απλώνανε τα μεγάλα σεντόνια και τις πετσέτες και τα άφηναν να στεγνώσουν. Παρόλο που μπορεί να πιστεύετε πως όσο περισσότερο ήλιο έχει τόσο το καλύτερο, κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Ο ήλιος που πέφτει κατευθείαν πάνω στα υφάσματα δημιουργεί κίτρινους λεκέδες, οπότε κρεμάστε τα σε σημείο που τα χτυπάει ο ήλιο έμμεσα.

  Μυρίζει το πλυντήριο σας; Έτσι θα το καθαρίσετε!
4 Ιδιοφυή Tips Καθαρισμού
Απλώστε τα λευκά στον ήλιο.

 

Χρησιμοποιήστε κρεμμύδια για… φρεσκάρισμα

Σας ακούγεται παράδοξο αλλά είναι πέρα για πέρα αληθινό. Βράστε τρία ή τέσσερα κρεμμύδια σε νερό για μία περίπου ώρα. Έπειτα χρησιμοποιήστε το νερό για να γυαλίσετε τα επίχρυσα πλαίσια των κάδρων σας και να τους δώσετε πίσω το χρώμα και την γυαλάδα που τους λείπει.

Χρησιμοποιήστε κρεμμύδια για… φρεσκάρισμα
Γυαλίστα τα επίχρυσα κάδρα με κρεμμύδια.

 

Τα λεμόνια μπορούν να καθαρίσουν τα τηγάνια και τις κατσαρόλες σας

Χρησιμοποιήστε λεμόνια για να καθαρίσετε τα χάλκινα σκεύη. Αξιοποιήστε τις ήδη στυμμένες λεμονόκουπες βουτώντας τις στο αλάτι και έπειτα χρησιμοποιήστε τις για να τρίψετε τους λεκέδες στα σκεύη. Μετά, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να τα ξεπλύνετε, να τα στεγνώσετε και να τα γυαλίσετε!

4 Ιδιοφυή Tips Καθαρισμού
Τα χάλκινα σκεύη θα λάμψουν με λεμόνια.

 

spirossoulis.com

Αφήστε μια απάντηση