5 τρόποι να χάσεις βάρος που σίγουρα θα σου αρέσουν

5 τρόποι να χάσεις βάρος που σίγουρα θα σου αρέσουν

5 τρόποι να χάσεις βάρος που σίγουρα θα σου αρέσουν

Στην προσπάθεια της άμεσης απώλειας βάρους επιλέγουμε κάποιες φορές να κόψουμε τα πάντα μαχαίρι.

 

Να αφαιρέσουμε από την διατροφή μας βασικές κατηγορίες τροφίμων και να κάνουμε γυμναστική μέχρι εξάντλησης του οργανισμού μας.

Σε όλα αυτά θα πρέπει ευτυχώς να τραβήξουμε ένα Χ!

Σύμφωνα με τη διάσημη διατροφολόγο της Αγγλίας Teri Ann Nunns που έδωσε πρόσφατα συνέντευξη στη The Sun η αποτελεσματική δίαιτα είναι εκείνη που βασίζεται στην ισορροπία και δεν θέτει σε κίνδυνο την υγεία μας. 

Μάλιστα προτείνει 5 συγκεκριμένους τρόπους που θα κάνουν την απώλεια κιλών εύκολη χωρίς υπερβολές.

 

5 τρόποι να χάσεις βάρος που σίγουρα θα σου αρέσουν

 

Στο γυμναστήριο με μέτρο!

Η ευεξία που χαρίζει η γυμναστική δεν συγκρίνεται με τίποτα ωστόσο δεν υπάρχει λόγος να καθόμαστε στο γυμναστήριο περισσότερο απ’όσο αντέχουμε σωματικά και ψυχικά.  Η διακεκριμένη διαιτολόγος εξηγεί

«Όσον αφορά στη γυμναστική, η ποιότητα υπερτερεί την ποσότητα. Αν κάνετε μια πολύ καλή προπόνηση υψηλής έντασης είναι πολύ καλύτερο από το να κάθεστε τρεις ώρες πάνω στο ποδήλατο». Επίσης  προτείνει να αυξήσουμε την ώρα που περπατάμε  καθημερινά. Σύμφωνα με την ειδικό  «Ακόμα και το παραμικρό, βοηθάει».

 

Δεν υπάρχουν  «απαγορευτικές» τροφές 

Όσοι κάνουν δίαιτα υποφέρουν επειδή πρέπει να αποφεύγουν πολλά και συγκεκριμένα φαγητά που θεωρούνται απαγορευτικά.

Εννοείται οτι αν φάμε μια ολόκληρη τούρτα ή πιούμε ένα μπουκάλι κρασί δεν βοηθάμε τον οργανισμό μας να χάσει βάρος ωστόσο δεν είναι καλό να τα αποφεύγουμε εντελώς, καθώς θα καταλήξουμε  να τα αναζητάμε ακόμα πιο έντονα -με αποτέλεσμα, όταν ενδώσουμε, να το παρακάνουμε.

Η Teri Ann προτείνει να κερνάμε τον εαυτό μας ένα κομμάτι σοκολάτα ένα Σάββατο βράδυ ή ένα ποτήρι κρασί. Όπως λέει «Αν επιβραβεύετε τον εαυτό σας πού και πού, είναι πιο πιθανό να τηρείτε τη διατροφή που ακολουθείτε για περισσότερο καιρό».

 

  Έκοψε μαχαίρι μόνο 1 πράγμα: Έτσι διατηρεί η Ελένη Μενεγάκη την άψογη σιλουέτα της

 Κρατήστε σημειώσεις για την εξέλιξη της προσπάθειάς σας.

Για να κρατάμε τον εαυτό σας πάντα σε εγρήγορση, καλό είναι να κρατάμε  αρχείο με την εξέλιξη της προσπάθειάς  μας.

«Είναι πραγματικό σημαντικό να κρατάτε σημειώσεις με την πρόοδο που κάνετε όταν προσπαθείτε να χάσετε βάρος, καθώς αυτό θα σας δίνει κίνητρο να συνεχίσετε την προσπάθεια, ιδιαίτερα τις ημέρες που νιώθετε κουρασμένοι και νιώθετε ότι θέλετε να τα παρατήσετε. Αυτό μπορεί να σημαίνει να ζυγίστε κάθε εβδομάδα ή να βγάζετε τον εαυτό σας φωτογραφίες» εξηγεί  η Terri-Ann.

 

Ένα σνακ την ημέρα

Αν και πολλοί υποστηρίζουν οτι τα  σνακ κατά τη διάρκεια της μέρας μας  φορτώνουν με περιττές θερμίδες και εμποδίζουν την απώλεια βάρους, η διακεκριμένη διαιτολόγος συμβουλεύει ότι, τα υγιεινά «τσιμπολογήματα» μας βοηθούν να διατηρήσουμε  ένα υγιές σώμα.

 «Αν βεβαιωθείτε ότι τα σνακ που τρώτε είναι υγιεινά και έχουν χαμηλές θερμίδες, προσφέρουν στο σώμα σας μια σταθερή ροή ενέργειας όλη την ημέρας και μειώνονται οι λιγούρες σας για ανθυγιεινές τροφές μέχρι την ώρα του φαγητού.

Προσπαθήστε τα σνακ που τρώτε να μην ξεπερνούν τις 100 θερμίδες, όπως ένα γιαούρτι, ένα μικρό σακουλάκι ποπ-κορν, ένα βραστό αβγό ή μια μπάρα δημητριακών» προτείνει η Teri-Ann.

 

Ενυδάτωση

Ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που πρέπει να ξέρουμε σύμφωνα με τη διαιτολόγο είναι ότι, όταν είμαστε αφυδατωμένοι, υπάρχει περίπτωση να νιώθουμε πείνα, και ας έχουμε μόλις φάει, ενώ ουσιαστικά είναι δίψα. «Το πόσο νερό πίνετε καθημερινά και το πόσο κοιμάστε μπορούν πραγματικά να επηρεάσουν την απώλεια βάρους αλλά και την υγεία σας συνολικά».

 

toimerologio.me

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *