Super superfoods: 10 τροφές σύμμαχοι στο αδυνάτισμα!

Super superfoods

Super superfoods

10 τροφές σύμμαχοι στο αδυνάτισμα

 

Η λύση για το αδυνάτισμα βρίσκεται -εν μέρει- στην κουζίνα σου!

Θέλεις να κάνεις τον μεταβολισμό σου να… τρέχει, ώστε να καις περισσότερες θερμίδες όλη μέρα ό, τι κι αν κάνεις; Συμπεριέλαβε στη διατροφή σου τις παρακάτω τροφές και δες τα κιλά να πέφτουν δίχως κόπο και δίχως να χρειαστεί να πεινάσεις στιγμή!

 

Super superfoods: 10 τροφές σύμμαχοι στο αδυνάτισμα!

 

1. Αγγούρι:

Είναι καταπληκτικά για την καύση του λίπους.Όχι μόνο οι σπόροι του περιέχουν διεγερτικές ιδιότητες, που μπορεί να αυξήσουν το ρυθμό του μεταβολισμού, αλλά είναι πλούσια σε θείο και σιλικόνη – δύο συστατικά που βοηθούν στην καύση του λίπους. Για ένα σούπερ συνδυασμό που θα ενισχύσει το μεταβολισμό σου, πρόσθεσε ψιλοκομμένο αγγούρι πάνω από ένα πικάντικο φαγητό για να το δροσίσει.

 

2. Πορτοκάλι:

Είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, κάτι που σε κάνει να αισθάνεσαι πλήρης, ενώ διατηρεί σε φυσιολογικά επίπεδα τα σάκχαρα στο αίμα. Προτίμησε όμως να το φας ολόκληρο από το να πιεις χυμό πορτοκάλι.

 

3. Σπανάκι:

Προσφέρει πολλά θρεπτικά συστατικά στον οργανισμό, κι αποτελεί μια φανταστική πηγή αντιοξειδωτικών, καλίου, σιδήρου, μαγνησίου, βιταμίνης Β (η οποία είναι ιδιαίτερα καλή για την ενίσχυση του μεταβολισμού) και C. Είναι επίσης πλούσιο σε φυτικές ίνες και χαμηλό σε θερμίδες, κάτι που σε βοηθάει να παραμείνεις χορτάτη για περισσότερη ώρα.

 

4. Ελαιόλαδο:

Τα πολυακόρεστα λίπη, όπως αυτά που βρίσκονται στο ελαιόλαδο μειώνουν το αίσθημα πείνας, ενώ το ελαιόλαδο περιέχει μια χημική ουσία, η οποία βοηθά στη διάσπαση του περίσσιου λίπους στο σώμα. Πρόσθεσε ελαιόλαδο στις σαλάτες και χρησιμοποίησέ το ως μια πιο υγιεινή εναλλακτική λύση αντί για βούτυρο ή ηλιέλαιο.

  Αδυνάτισμα: Τα τρία μαγικά που είναι αποτελεσματικά

 

5. Λεμόνι:

Βοηθούν να διατηρηθεί εσωτερικά ένα σταθερό pH. Αυτό σημαίνει ότι το σώμα μπορεί να υποστηρίξει καλύτερα τα υγιή βακτήρια και να απομακρύνει τις τοξίνες από το περιβάλλον και τις τροφές, κάτι που μπορεί να συμβάλει στην τόνωση ενός αργού μεταβολισμού. Προσπάθησε να πίνεις κάθε πρωί χυμό από ένα λεμόνι ανακατεμένο σε μια κούπα ζεστό νερό, παρατηρώντας αν θα κάνει κάποια διαφορά.

 

Super superfoods: 10 τροφές σύμμαχοι στο αδυνάτισμα!

6. Σολομός:

Πλούσιος σε πρωτεΐνη και ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, ο σολομός δεν πρέπει να λείπει από τη διατροφή σου. Τα θρεπτικά συστατικά που περιέχει μπορούν να μεταβάλλουν τα επίπεδα της  λεπτίνης στο σώμα, μια ορμόνη που κρίνεται απαραίτητη για την επιτάχυνση του οργανισμού. Αν είσαι χορτοφάγος, πρόσθεσε στο πρωινό σου λίγους ηλιόσπορους.

 

7.Μπρόκολο:

Δεν είναι τυχαίο που είναι συνδεμένο με τη δίαιτα και την υγιεινή διατροφή. Πλούσιο σε φυτικές ίνες και χαμηλό σε θερμίδες, ενισχύει το μεταβολισμό σου χάρη στα δεκάδες θρεπτικά συστατικά που περιέχει. Κάθε μικρό “κλωναράκι” περιέχει υψηλά επίπεδα βιταμινών Α και C, ασβέστιο, μαγνήσιο, κάλιο, και πρωτεΐνες, καθιστώντας το μπρόκολο  ένα από τα πιο ευεργετικά είδη τροφίμων που μπορείς να φας.

 

8. Στρείδια:

Όλα τα θαλασσινά είναι χαμηλά σε θερμίδες, υψηλά σε πρωτεΐνες και βιταμίνη Β, αλλά τα μύδια, τα στρείδια και τα χτένια είναι πλούσια και σε σίδηρο. Το σώμα σου χρειάζεται σίδηρο για να μεταφέρει το οξυγόνο παντού κι αν οι μύες δεν έχουν αρκετό οξυγόνο δεν θα κάψουν αρκετό λίπος.

 

9. Λεμονόχορτο:

Χρησιμοποιείται εδώ και χρόνια στην ασιατική κουζίνα χάρη στις καθαριστικές και αντι-φλεγμονώδεις ιδιότητες που έχει. Υπάρχουν μάλιστα αποδείξεις που μαρτυρούν ότι κάποια χημικά στοιχεία που περιέχει βοηθούν στην καύση του λίπους και τη μείωση της χοληστερόλης. Για να λαμβάνεις τις ευεργετικά συστατικά του, προμηθεύσου πράσινο τσάι με λεμονόχορτο.

  Καλοκαιρινές συνήθειες που προσθέτουν κιλά

 

10. Κανέλα:

Δεν μυρίζει απλά υπέροχα, αλλά κάνει και καλό στον οργανισμό μας. Η κανέλα συνιστάται συχνά σε δίαιτες  ως συμπλήρωμα  διατροφής, αφού περιορίζει κατά πολύ την αύξηση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα, διεγείροντας την παραγωγή ινσουλίνης.

 

joytv.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *