Τι φαγητό θα ήταν κάθε ένα από τα 12 ζώδια -Οι πικάντικοι και οι σοκολατένιοι του ζωδιακού κύκλου

 

Τι φαγητό θα ήταν κάθε ένα από τα 12 ζώδια

Τι φαγητό θα ήταν κάθε ένα από τα 12 ζώδια
Ζευγάρι απολαμβάνει το φαγητό του / Φωτογραφία: Shutterstock

 

-Οι πικάντικοι και οι σοκολατένιοι του ζωδιακού κύκλου

Έχετε σκεφτεί ποτέ ποιο θα ήταν το φαγητό ή το γλυκό που θα αντιπροσώπευε καλύτερα το ζώδιό σας;

Εδώ μπορεί να πάρετε μια ιδέα και για τους 12 εκπροσώπους του ζωδιακού κύκλου.

Τα ζώδια, όπως και οι συνταγές μαγειρικής έχουν συγκεκριμένα χαρακτηριστικά και είναι φτιαγμένα από πολύ συγκεκριμένα υλικά. Γι’ αυτό λοιπόν και κάθε ζώδιο θα μπορούσε να είναι ένα ή και περισσότερα πιάτα, γλυκά ή αλμυρά, που φωτογραφίζουν με τον καλύτερο τρόπο τον χαρακτήρα του.

 

Τι φαγητό θα ήταν κάθε ένα από τα 12 ζώδια -Οι πικάντικοι και οι σοκολατένιοι του ζωδιακού κύκλου

 

Το ζώδιο του Κριού

Τα ζώδια του Κριού, αποφασισμένα και φιλόδοξα θα μπορούσαν να είναι ένα μπολ με τραγανές φτερούγες κοτόπουλου ή ένα κομμάτι λαχταριστό μπλε τυρί που ταιριάζει με την αίσθησή τους πως ξεχωρίζουν από τους υπόλοιπους.

Αν πάλι ένα ζώδιο του Κριού ήταν πίτσα, τότε πιθανότητα θα ήταν εκείνη η ιδιαίτερη – ποτέ συνηθισμένη – με τον ανανά, όπως την «εφηύρε» ο Ελληνοαμερικανός Σαμ Πανόπουλος. Και φυσικά, αν ποτέ ένας Κριός ήταν γλυκό, τότε θα ήταν ένα λαχταριστό κομμάτι cheesecake.

 

Το ζώδιο του Ταύρου

Το ζώδιο του Ταύρου με την εμμονή στη σταθερότητα, δεν θα μπορούσε παρά να είναι ένα κομμάτι πίτσα, η ακαταμάχητη και κλασική με κομμάτια πεπερόνι. Αντίστοιχα, αν ήταν σάντουιτς, θα ήταν χωρίς αμφιβολία ένα ζουμερό σάντουιτς με αυγοσαλάτα.

Είπαμε, τα ζώδια του Ταύρου είναι σταθερά κι αμετακίνητα. Αν τώρα αυτό το μεταφράσεις σε γλυκό, το μόνο που τους ταιριάζει είναι κάτι σοκολατένιο. Πολύ εύκολα θα τους φανταζόταν κανείς ως ένα κομμάτι μπράουνι, ζουμερό και ακαταμάχητο.

 

Το ζώδιο των Διδύμων

Πρόσχαροι και γεμάτοι ενέργεια, οι Δίδυμοι θα επέλεγαν να είναι ένα μπέργκερ. Κι όχι όποιο κι όποιο, ένα αξεπέραστο, όσο και απολαυστικό τσιζ συνοδευόμενο από τραγανές τηγανητές πατάτες.

  Το ζώδιο που θα ζήσει την καλύτερη ερωτική χρονιά, σύμφωνα με τους αστρολόγους

Τα ζώδια του καλοκαιριού θέλουν να αποτελούν το επίκεντρο της προσοχής και θα μοιράζονταν τη γλύκα τους σε όσο περισσότερους ανθρώπους γίνεται προκειμένου να παραμείνουν δημοφιλείς. Κάτι σαν ένα κουτί με αφράτα και ζεστά cinnamon roll ή κάποιο χαρούμενο, ταρτάκι φρούτων.

 

Το ζώδιο του Καρκίνου

Συναισθηματικοί και αγαπησιάρηδες, τα ζώδια του Καρκίνου θα έμοιαζαν με το πιο γρήγορο και κλασικό φαγητό της χώρας, ένα σουβλάκι με πίτα. Αν πάλι προτιμάτε κάτι πιο σπιτικό, τότε κάντε τα ζώδια αυτά εικόνα σε μια κρύα νύχτα του χειμώνα, σε μια ίωση ή μια γρίπη που χρειάζεστε κάτι να σας ζεστάνει και να σας δυναμώσει. Ναι, το ζώδιο του Καρκίνου θα μπορούσε να είναι μια νόστιμη, αχνιστή κοτόσουπα.

Επειδή όμως από την πολύ τους προσπάθεια, συχνά γίνονται μελοδραματικοί και υπερβολικοί στους γύρω τους, να είστε σίγουροι πως αν ήταν γλυκό, τότε θα ήταν αναμφισβήτητα κάποιο μελωμένο, σε σημείο λιγώματος, γλυκό ταψιού.

 

Το ζώδιο του Λέοντα

Αν υπάρχει κάποιο ζώδιο που θέλει να ξεχωρίζει, να μην μοιάζει με κανένα άλλο, αυτό είναι ο Λέων. Αυτό πολύ απλά σημαίνει πως αν ήταν μπέργκερ δεν θα καταδεχόταν ποτέ να είναι ένα απλό μπέργκελ, αλλά ίσως μια εκδοχή του με «ξεψαχνισμένο» χοιρινό (pulled pork).

Το μπρίο και ο χαρακτήρας των ζωδίων αυτών, από την άλλη, δεν θα τους επέτρεπαν να είναι τίποτα λιγότερο από μια πικάντικη μακαρονάδα ντιάβολα.

 

Το ζώδιο της Παρθένου

Οι τακτικοί Παρθένοι δεν καταδέχονται ημίμετρα, ούτε εύκολες λύσεις. Ως εκ τούτου, αν ήταν φαγητό, είτε θα ήταν κάποιο εστιατορικό, φτιαγμένο από τα χέρια ενός διάσημου σεφ, είτε μια πολύ υγιεινή επιλογή, όπως για παράδειγμα μια δροσερή τονοσαλάτα.

  Τα ζώδια που τηρούν τις υποσχέσεις τους για την νέα χρονιά

Ποιο άλλο ζώδιο άλλωστε, θα μπορούσε να φανταστεί ένα κομμάτι πίτσα στολισμένο με καρδιές αγκινάρας;

Ενας παρθένος τέλος, αν ήταν γλυκό, θα μπορούσε να είναι ένα εκλεπτυσμένο και αφράτο μάφιν με μπλούμπερι.

 

Τι φαγητό θα ήταν κάθε ένα από τα 12 ζώδια -Οι πικάντικοι και οι σοκολατένιοι του ζωδιακού κύκλου

Το ζώδιο του Ζυγού

Είναι το ζώδιο που θέλει και τα έχει καλά με όλους. Αυτό πολύ απλά σημαίνει πως αν ήταν φαγητό θα ήταν ένα λαχταριστό κοτόπουλο με πατάτες στο φούρνο. Ποιος μπορεί να πει όχι σε ένα πιάτο;

Βέβαια, ένας ζυγός αποζητά ταυτόχρονα και την ισορροπία σε υψηλό επίπεδο, όπως αυτή που φέρνει στον ουρανίσκο μια κλασική, πλην γαστριμαργική κρεμμυδόσουπα.

Κι αν σε αλμυρό πιάτο ένας ζυγός θα επέλεγε τη γαλλική φινέτσα, στη ζαχαροπλαστική θα προτιμούσε την ιταλική απόλαυση. Το ζώδιο που σύντομα θα έχει τα γενέθλιά του, θα μπορούσε άνετα να είναι ένα λαχταριστό κανόλι.

 

Το ζώδιο του Σκορπιού

Μυστηριακό ζώδιο, γεμάτο σκοτεινά σημεία και ασάφειες που το κάνουν γοητευτικό. Ο Σκορπιός αν ήταν φαγητό θα έμοιαζε με κάποιο πιάτο της Άπω Ανατολής, λιτό και απέριττο και όμως τόσο εκλεπτυσμένο και γευστικό.

Αυτός είναι ο λόγος που το ζώδιο αυτό θα καταδεχόταν να αποτελεί μόνο ένα καλό πινό νουάρ, αν ποτέ το παραλλήλιζαν με ένα μπουκάλι κρασί.

Η γλυκιά εκδοχή του ζωδίου του Σκορπιού θα περιελάμβανε δίχως αμφιβολία μια αλμυρή καραμέλα ή έστω ένα επιδόρπιο με πικάντικη σοκολάτα, ένα αναπάντεχο δηλαδή υλικό που κανονικά θα το συναντούσαμε σε αλμυρές παρασκευές.

 

Το ζώδιο του Τοξότη

Ελεύθερο πνεύμα, ένα ζώδιο που θέλει να προσφέρει ένα αίσθημα αγαλλίασης και ανεξαρτησίας. Ο Τοξότης θα μπορούσε να θυμίζει λαχταριστή μακαρονάδα με σάλτσα τομάτας ή το κομμάτι εκείνο της πίτσας που σερβίρεται πάντοτε με μανιτάρια.

  Τα 4 πιο περιπετειώδη ζώδια - ΖΩΔΙΑ

Εξάλλου, ένας Τοξότης θα ήθελε να γίνει έδεσμα βγαλμένο από τη σοφία του street food. Σκεφτείτε ένα ζεστό και λαχταριστό τσούρο ή τα ακαταμάχητα fish & chips που συναντά ένας ταξιδιώτης στους δρόμους του Λονδίνου.

 

Το ζώδιο του Αιγόκερου

Αν ο Αιγόκερως ήταν φαγητό θα έπρεπε να είναι κάτι που το γνωρίζει κάθε άνθρωπος που περπάτησε ποτέ σε αυτόν τον πλανήτη. Τι πιο αντιπροσωπευτικό λοιπόν από ένα απολαυστικό χοτ ντογκ με καραμελωμένα κρεμμύδια!

Με την ίδια λογική, το ζώδιο αυτό θα μπορούσε να είναι πίτσα, μόνο αν ήταν η διάσημη ναπολιτάνα και τίποτα λιγότερο.

Το ζώδιο που έχει γενέθλια στην καρδιά του χειμώνα αν ήταν γλυκό, θα ήταν ένα αφράτο μακαρόν ή μια κρέμα καραμελέ.

 

Το ζώδιο του Υδροχόου

Είναι Υδροχόοι και το κέφι τους θα κάνουν. Κι αν αυτό μπορούσε να μεταφραστεί σε ένα πιάτο φαγητό, τότε να είστε σίγουροι πως αυτό το ζώδιο θα ήταν μια καρμπονάρα ή έστω ένα σουφλέ με μπόλικο λιωμένο τυρί.

Σαν χαρακτήρες τα ζώδια του Υδροχόου μοιάζουν με παγωτό που δύσκολα κάποιος θα μπορούσε να του αντισταθεί. Γι’ αυτό κι αν ήταν πίτσα, τότε χωρίς δεύτερη σκέψη θα ήταν μια πίτσα πεπερόνι, κλασική και ακαταμάχητη.

 

Το ζώδιο των Ιχθύων

Εντάξει, το ζώδιο των Ιχθύων είναι το πιο εύκολο σε αυτή την προσπάθεια σύγκρισης με κάποιο φαγητό. Δεν μπορεί παρά να είναι ένα πιάτο με θαλασσινά ή έστω ένα ολοστρόγγυλο κλασικό κομμάτι σούσι.

Είναι οι εκπρόσωποι του ζωδιακού κύκλου που ζητούν ηρεμία και γαλήνη κι αυτή ως γλυκό να την προσφέρει μόνο ένα ωραίο κομμάτι σοκολατόπιτας.

 

Τι φαγητό θα ήταν κάθε ένα από τα 12 ζώδια -Οι πικάντικοι και οι σοκολατένιοι του ζωδιακού κύκλου

iefimerida.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *