Τροφές για τα κρύα! Αυξάνουν τη θερμοκρασία του σώματός μας

Τροφές για τα κρύα!

Τροφές για τα κρύα!

Αυξάνουν τη θερμοκρασία του σώματός μας

 

Όσο προχωράμε προς τον χειμώνα και οι θερμοκρασίες πέφτουν, τόσο αναζητάμε τρόπους για να παραμείνουμε ζεστοί.

Ένας τρόπος είναι οι τροφές που καταναλώνουμε στην καθημερινότητά μας. Κι αν η εύκολη απάντηση είναι οι ζεστές και θρεπτικές σούπες, σίγουρα θα εκπλαγείτε και με τις υπόλοιπες επιλογές.

Διαβάστε και προσθέσετε τις ακόλουθες τροφές στο διαιτολόγιο των κρύων ημερών και δεν θα χάσετε!

Από τη Μαρία Καλοπούλου

 

Υπάρχουν τρόφιμα και φαγητά που μπορούν να καταναλωθούν προκειμένου να βοηθήσουν το σώμα μας να ανεβάσει τη θερμοκρασία του κατά τη διάρκεια των πιο κρύων ημερών.

Ας δούμε τι μπορούμε να καταναλώνουμε κατά προτίμηση.

 

Τροφές για τα κρύα! Αυξάνουν τη θερμοκρασία του σώματός μας

 

Ζεστά φαγητά

Ζεστά φαγητά

Είναι γνωστό και αποδεδειγμένο από πολλές μελέτες ότι τα κρύα τρόφιμα ή ροφήματα είναι αυτά που χρειάζονται για να διατηρήσουμε μία υψηλή θερμοκρασία κατά τις κρύες μέρες του χειμώνα.

Παρόλα αυτά αν νιώσετε την ανάγκη για άμεση θερμότητα, αυτό που έχετε να κάνετε είναι να καταναλώσετε ζεστά φαγητά για την προσωρινή σας ανακούφιση. Πρώτο σ’ αυτή τη λίστα, το δίχως άλλο είναι οι σούπες.

Πλέον, οι σύγχρονες συνταγές σας δίνουν τη δυνατότητα να δημιουργήσετε σούπες από πλήθος υλικών, με στόχο να βρείτε αυτήν που ταιριάζει περισσότερο στη γευστική σας «παλέτα» και να την εντάξετε στη διατροφή σας.

 

Μέλι

Τροφές για τα κρύα

Μία από τις πιο θρεπτικές τροφές, που όλοι θα ήταν καλό να έχουμε στη διατροφή μας ανεξαρτήτως εποχής. Παρόλα αυτά καλό θα ήταν να το προτιμάτε ιδιαιτέρως τον χειμώνα.

  Συγκινητικό: Σκύλος στην Κρήτη κάθεται και δεν φεύγει από τον τάφο του κηδεμόνα του

Πιο συγκεκριμένα, το μέλι είναι φύσει ζεστό και συνιστά μία υπερτροφή με θερμαντικές ευεργετικές ιδιότητες, που το καθιστούν ένα πολύτιμο σύμμαχο-γιατρικό κατάλληλο για τα κρυολογήματα και τις ιώσεις. Φυσικά, οι χρήσεις του είναι πολλές αλλά μπορείτε να το απολαύσετε σε ένα τσάι και να το συνδυάσετε το με την εξίσου θερμαντική κανέλα.

 

Πράσινο τσάι

Πράσινο τσάι

Όσον αφορά τα ροφήματα, το πράσινο τσάι είναι η σίγουρη λύση. Χάρη στο υψηλό επίπεδο καφεΐνης, μία κούπα πράσινου τσαγιού είναι ικανή να ανεβάσει τη θερμοκρασία του σώματος.

Μαζί με τα αντιοξειδωτικά φλαβονοειδή, δηλαδή τις κατεχίνες, η καφεΐνη δίνει διαθέτει και θερμογενείς ιδιότητες. Εκτός όμως από τα παραπάνω, αυτό το είδος τσαγιού συμβάλει στην ενίσχυση και στη σωστή λειτουργία του οργανισμού, οπότε καλό θα ήταν να το επιλέγετε ανεξαρτήτου εποχής.

 

Τζίντζερ

Τροφές για τα κρύα

Διάσημο για τις ωφέλιμες ιδιότητές του στον οργανισμό μας, το τζίντζερ συμβάλει στην αύξηση της θερμοκρασίας του σώματός μας. Η πιπερόριζα παίρνει την πικάντικη γεύση και τη θερμαντική της ιδιότητα από τον συνδυασμό δύο πικάντικων ενώσεων, που περιέχει.

Ενώ είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι μειώνει το αίσθημα της πείνας, οπότε σας βοηθάει και να κρατήσετε το περιττό βάρος μακριά.

 

Τροφές για τα κρύα! Αυξάνουν τη θερμοκρασία του σώματός μας

Μπανάνα

Μπανάνα

Αυτό είναι σίγουρα έκπληξη: Κι όμως, οι μπανάνες επειδή έχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε βιταμίνη Β και μαγνήσιο βοηθούν στην καλή λειτουργία του θυρεοειδούς και στα επινεφρίδια, που με τη σειρά τους βοηθούν στη ρύθμιση της θερμοκρασίας του σώματος. Οι μπανάνες μπορούν μεταξύ άλλων επίσης να ενισχύσουν τη διάθεσή σας και τη μνήμη σας.

  Ένα ζεστό μπάνιο καίει τις ίδιες θερμίδες με τη γυμναστική!

 

Ρίζες λαχανικά

Τροφές για τα κρύα

Πατάτες και γλυκοπατάτες, καρότα και παντζάρια, σελινόριζα και άλλα ακόμη λαχανικά από τα οποία καταναλώνουμε τις ρίζες τους, απαιτούν περισσότερη ενέργεια κατά τη διάρκεια της πέψης τους.

Ακριβώς γι’ αυτό τον λόγο, το σώμα λειτουργεί για να τα «σπάσει», δημιουργείται ενέργεια, η οποία αυξάνει τη σωματική θερμοκρασία. Είναι τα πιο αποτελεσματικά λαχανικά για τη συγκεκριμένη διαδικασία, οπότε μην χάνετε χρόνο και εντάξτε τα στη διατροφή σας.

 

Τρόφιμα πλούσια σε πρωτεΐνες

Τρόφιμα πλούσια σε πρωτεΐνες

Τα τρόφιμα, τα οποία είναι πλούσια σε πρωτεΐνες είναι απαραίτητα, αν θέλετε να έχετε μία σωστή και ισορροπημένη διατροφή. Το κοτόπουλο, το φρέσκο ψάρι, το άπαχο κρέας και τα αβγά ανήκουν σ’ αυτήν την κατηγορία.

Θα σας βοηθήσουν να παραμείνετε και ζεστές αλλά και υγιείς καθ’ όλη τη διάρκεια του χειμώνα, γι’ αυτό να μην τα παραλείπετε.

 

womanidol.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *