Εύκολες και Αποτελεσματικές Συμβουλές Μαγειρικής από Master Chef

12 Εύκολες και Αποτελεσματικές Συμβουλές Μαγειρικής από Master Chef

12 Εύκολες και Αποτελεσματικές Συμβουλές Μαγειρικής από Master Chef

 

Μερικοί βρίσκουν πραγματική ευχαρίστηση στην προετοιμασία ποικίλων και περίπλοκων πιάτων.

Άλλοι θεωρούν το μαγείρεμα μια αναπόφευκτη καθημερινότητα.

Μπορείτε να γίνετε πραγματικοί βιρτουόζοι της μαγειρικής με τη βοήθεια μερικών εύκολων και αποτελεσματικων συμβουλών από Master Chef.

 

12 Εύκολες και Αποτελεσματικές Συμβουλές Μαγειρικής από Master Chef

 

Προσθέστε γάλα και αλάτι για να διατηρήσετε το κουνουπίδι λευκό

Το βράσιμο κάνει το κουνουπίδι να αποκτήσει μια γκριζωπή απόχρωση που μπορεί να χαλάσει την εμφάνισή του.

Για να το αποφύγετε, προσθέστε μερικές σταγόνες γάλα και μια πρέζα αλάτι στο βραστό νερό. Αυτό θα βοηθήσει το κουνουπίδι να διατηρήσει τη λευκότητά του.

 

Διατήρηση του χρώματος των λαχανικών

Διατήρηση του χρώματος των λαχανικών

Τα χρώματα των λαχανικών σας θα παραμείνουν ζωντανά και λαχταριστά ακόμα και βρασμένα, στο ατμό ή τηγανητά, βουτώντας τα σε παγωμένο νερό αμέσως μετά το μαγείρεμα.

 

Χρησιμοποιείστε αλάτι για να βελτιώσετε τα γλυκά σας αρτοσκευάσματα

Μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι που προστίθεται στη γλυκιά ζύμη δεν θα χαλάσει το γλυκό. Αντίθετα θα βοηθήσει να αναδειχθεί η γεύση όλων των άλλων συστατικών (όπως βότανα κ.λπ.).

 

Αντικαταστήστε τα παγάκια με κατεψυγμένα σταφύλια

Εύκολες και Αποτελεσματικές Συμβουλές Μαγειρικής

Το σταδιακό λιώσιμο των παγοκύβων μπορεί να αραιώσει τη γεύση του κρασιού. Για να το αποτρέψετε, χρησιμοποιήστε κατεψυγμένα σταφύλια! Θα κάνουν εξαιρετική δουλειά στο να το δροσίσουν χωρίς να αλλοιώνουν τη γεύση του.

Αυτή η λύση λειτουργεί για κάθε είδος ροφήματος – απλά προσθέστε κατεψυγμένα σταφύλια ή φρούτα ανάλογα με το γούστο σας.

 

Προετοιμασία ιδανικού ρυζιού

Προετοιμασία ιδανικού ρυζιού

Πολύ συχνά, το μαγείρεμα κάνει το ρύζι να μετατρέπεται σε χυλό. Αν θέλετε να μην συμβεί κάτι τέτοιο, σκεπάστε την κατσαρόλα με μια πετσέτα κουζίνας αμέσως μετά το σβήσιμο του ματιού.

  Ρούχα: Πόσες φορές τα φοράμε πριν τα βάλουμε στο πλυντήριο και ποια η θερμοκρασία που σκοτώνει τα μικρόβια

Η πετσέτα θα απορροφήσει την υπερβολική υγρασία, αφήνοντας το ρύζι σας υπέροχα εύθρυπτο.

 

Περισσότερος χυμός από λεμόνια ή λάιμ

Για να πάρετε λίγο επιπλέον χυμό, βάλτε ένα φρέσκο λεμόνι ή λάιμ στο φούρνο μικροκυμάτων. Επιλέξτε τη μέγιστη θερμοκρασία και αφήστε τα μέσα για 10-20 δευτερόλεπτα.

Βγάλτε τα από τον φούρνο μικροκυμάτων και κόψτε σε 6 φέτες χρησιμοποιώντας ένα καλά ακονισμένο μαχαίρι κουζίνας. Στύψτε το χυμό – θα πρέπει να είναι πολύ περισσότερος από το συνηθισμένο!

 

Ιδανικό κέικ χωρίς συνταγή

Δεν χρειάζεται μια ακριβή συνταγή για να φτιάξετε ένα υπέροχα νόστιμο κέικ! Αρκεί να απομνημονεύσετε αυτόν τον απλό κανόνα: τα κύρια συστατικά πρέπει να χρησιμοποιούνται σε ίσες ποσότητες.

Το βάρος της ζάχαρης πρέπει να είναι ίσο με το βάρος του αλευριού. Η ποσότητα των αυγών πρέπει να είναι ίδια με την ποσότητα του βουτύρου. Χρησιμοποιήστε ζυγαριά κουζίνας για να μετρήσετε σωστά.

 

Ζουμερό κρέας με ασπράδια αυγού και άμυλο

Εύκολες και Αποτελεσματικές Συμβουλές Μαγειρικής

Προσθέτοντας ένα ασπράδι αυγού και 1 κουταλάκι του γλυκού άμυλο καλαμποκιού θα διατηρήσει το κρέας σας ζουμερό και τρυφερό σε όλη τη διαδικασία μαγειρέματος.

 

Χρησιμοποιήστε αλάτι για να φτιάξετε πιο ζουμερές σαλάτες

Μην προσθέτετε τα πιο ζουμερά λαχανικά στη σαλάτα σας αμέσως. Βαλτε τα σε ένα ξεχωριστό μπολ πρώτα και πασπαλίστε τα με λίγο ψιλό αλάτι. Περιμένετε για μερικά λεπτά και μετά προσθέστε τα στη σαλάτα.

Προσθέστε το dressing και ανακατέψτε καλά όλα τα υλικά. Το αλάτι εμποδίζει τα λαχανικά να χάσουν τα υγρά, βοηθώντας τα έτσι να διατηρήσουν τη φρέσκια γεύση τους.

 

Κάντε τον καφέ σας ακόμα πιο γευστικό με αλάτι και κανέλα

Την επόμενη φορά που θα φτιάξετε καφέ, δοκιμάστε να προσθέσετε μια πρέζα αλάτι και κανέλα! Το αλάτι βοηθά να γίνει πιο απαλή η γεύση, ενώ η κανέλα αναδεικνύει το άρωμα του καφέ και ενισχύει τη ζωντάνια του.

  Πώς καθαρίζουμε το φούρνο χωρίς χημικά

 

Μετρήστε τα συστατικά με το χέρι σας

12 Εύκολες και Αποτελεσματικές Συμβουλές Μαγειρικής από Master Chef

Μπορείτε να μετράτε τα υλικά σας χωρίς ζυγαριά κουζίνας, χρησιμοποιώντας το χέρι σας. Ακολουθεί ένας απλός οδηγός που θα σας βοηθήσει:

1 φλιτζάνι είναι περίπου το μέγεθος της κλειστής γροθιάς σας
30 γρ. είναι το μέγεθος του αντίχειρά σας από την άκρη μέχρι την κάτω άρθρωση

1 κουταλιά της σούπας είναι το μισό από το παραπάνω – η άκρη του αντίχειρά σας μέχρι την πρώτη άρθρωση
1 κουταλάκι του γλυκού είναι η άκρη του δείκτη σας μέχρι την πρώτη άρθρωση

1 παλάμη σαν κούπα είναι περίπου 30-60 γρ. ξηροί καρποί
η παλάμη του χεριού σας μείον τα δάχτυλα ισούται με περίπου 90 γρ. κρέατος.

 

Διατηρήστε τα λεμόνια φρέσκα

Δεν χρειάζεται να κόψετε ένα λεμόνι για να βγάλετε τον χυμό του. Χρησιμοποιήστε την παλάμη σας για να το κυλήσετε στον πάγκο μερικές φορές, μετά τρυπήστε το κάτω μέρος του λεμονιού με μια οδοντογλυφίδα και στύψτε το χυμό του.

Το οξυγόνο δεν θα μπει στο λεμόνι και θα παραμείνει φρέσκο.

 

πηγή φωτό

toftiaxa.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *