Οι γιορτές μέσα από παλιές ελληνικές ταινίες

Οι γιορτές μέσα από παλιές ελληνικές ταινίες

Οι γιορτές μέσα από παλιές ελληνικές ταινίες

 

Σε ποιες ελληνικές ταινίες το σκηνικό είναι εορταστικό

Σε μερικές ελληνικές ταινίες, έχουν αποτυπωθεί σκηνές από τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, που αναδύουν μια αγνότητα και μια γλύκα που θα μας θυμίσουν τα παιδικά μας χρόνια!

 

Τις έχετε δει;

 

Οι γιορτές μέσα από παλιές ελληνικές ταινίες

Mατωμένα Χριστούγεννα

Γυρίστηκε το 1951, εφτά χρόνια μετά την απελευθέρωση και αντανακλά περισσότερο από τις μεταγενέστερες –και ενδεχομένως τεχνικά πιο άρτιες ταινίες– την εικόνα των ανθρώπων και της καθημερινότητας. Μία ταινία με την Έλλη Λαμπέτη για την Κατοχή και την Αντίσταση.

 

 

Κάλπικη Λίρα

Ίσως μια από τις πιο χαρακτηριστικές, χριστουγεννιάτικες ταινίες που παίζουν πάντα στην τηλεόραση.

Η Κάλπικη λίρα του 1956 με τις σπονδυλωτές ιστορίες, ξεκινά από τον χρυσοχόο που πέφτει θύμα πλεκτάνης, μετά στη μικρή Φανούλα, και καταλήγει στα χέρια του Δημήτρη Χορν.

 

 

Τα Χριστούγεννα του Αλήτη

«Τα Χριστούγεννα του Αλήτη έχουν ως πυρήνα μύθου, ένα πραγματικό γεγονός που συνέβη πριν από λίγα χρόνια στην Αθήνα…».

Ενας άνδρας από τη Θεσσαλονίκη κατεβαίνει στην Αθήνα για να τιμωρήσει τον απατεώνα που ξεγέλασε τον καλοπροαίρετο πατέρα του. Στην πορεία όμως ερωτεύεται μια κοπέλα και η ιστορία ξεκινά!

 

 

Πρωτευουσιάνικες Περιπέτειες

Πρόκειται για την πρώτη έγχρωμη ελληνική ταινία κανονικού μήκους και την πρώτη με σύγχρονο θέμα, γεμάτη από χριστουγεννιάτικες εικόνες.

Μια ρομαντική Κερκυραία, η Ρηνούλα (Ρένα Βλαχοπούλου), έρχεται στην Αθήνα.

Ο υποψήφιος γαμπρός που εν αγνοία της της προορίζουν, είναι ένας δύστροπος πλούσιος. Η Ρηνούλα θα ερωτευτεί τον Άγγελο, τον οδηγό του θείου της, ο οποίος αναλαμβάνει την ξενάγηση εκείνης και της αδελφής της στην Αθήνα!

  Άγιο Πάσχα!

 

 

Λουστράκος

Ένας μικρός λουστράκος προσπαθεί να μαζέψει χρήματα ώστε να βρει έναν καλό δικηγόρο για τη μητέρα του που κατηγορείται για φόνο. Βλέπουμε το χριστουγεννιάτικο δέντρο, μιας άλλης αισθητικής και μιας άλλης εποχής.

 

 

Μετά την αμαρτία

Μια ερωτευμένη κοπέλα (Χριστίνα Σύλβα) παρασύρεται από τον φίλο της (Ανδρέας Μπάρκουλης) και διαφθείρεται για να τον συντηρεί οικονομικά. Η σωτηρία της θα έρθει στο πρόσωπο ενός παλιού της φίλου (Κώστας Κακκαβάς), ο οποίος την αγαπάει αληθινά και τη σώζει από τα σκοτεινά κυκλώματα της νύχτας.

Υπάρχουν πλάνα εορταστικής νυχτερινής Αθήνας που κάνουν την αντίφαση αυτή της ζωής πολύ έντονη!

 

e-daily

filoitexnisfilosofias.com

Αφήστε μια απάντηση