Γάτος που χάθηκε πριν 6 χρόνια στις φωτιές στην Καλιφόρνια βρέθηκε και πάλι ζωντανός

 

Γάτος που χάθηκε πριν 6 χρόνια στις φωτιές στην Καλιφόρνια βρέθηκε και πάλι ζωντανός

Γάτος που χάθηκε πριν 6 χρόνια στις φωτιές στην Καλιφόρνια βρέθηκε και πάλι ζωντανός

 

Είναι από τις απίστευτες ιστορίες που όμως συμβαίνουν και δείχνουν για άλλη μια φορά το πόσο χρήσιμο είναι να τσιπάρουμε τα κατοικίδιά μας.

Γιατί οι πιθανότητες να τα βρούμε αν χαθούν είναι πολύ περισσότερες αν έχουν τσιπάκι. Το τσιπάκι σώζει ζωές και έχει φέρει πίσω πολλά κατοικίδια στους ανθρώπους τους.

Κάτι τέτοιο συνέβη και στην περίπτωση του γάτου Ozzie από την Καλιφόρνια. Ο Ozzie χάθηκε στις μεγάλες φωτιές στην Καλιφόρνια το 2017 από το σπίτι του στο Kenwood. Θεωρήθηκε νεκρός καθώς δεν είχε δώσει σημεία ζωής 6 χρόνια. Όμως επέστρεψε και πάλι στο σπίτι του χάρη στο τσιπάκι που φορούσε και είχε γραμμένα τα στοιχεία της κηδεμόνας του.

Σύμφωνα με την εφημερίδα The Press Democrat, ο Όζι εξαφανίστηκε όταν οι κηδεμόνες του, η Ντουέιν και ο σύζυγός της Μάικλ, εκκένωσαν το σπίτι ενός φίλου τους λόγω της πυρκαγιάς που πλησίαζε.

Το ζευγάρι είχε καταφύγει στο σπίτι του φίλου του με τα δύο σκυλιά και τις τέσσερις γάτες του, αφού πριν είχε εκκενώσει το δικό του σπίτι λόγω της ίδιας πυρκαγιάς. Όμως ο γάτος Ozzie είχε φύγει και δεν μπορούσαν να τον βρουν με τίποτα. Έτσι έφυγαν χωρίς αυτόν.

 

Γάτος που χάθηκε πριν 6 χρόνια στις φωτιές στην Καλιφόρνια βρέθηκε και πάλι ζωντανός

 

Η Ντουέν, η οποία ξεκίνησε να τον ψάχνει, αναφέρει στην εφημερίδα The Press Democrat:« Όταν ήταν ασφαλές να επιστρέψω εκεί, πήγα και άρχισα να ψάχνω. Περπάτησα παντού και άφησα μήνυμα στους γείτονες, αλλά καθώς περνούσαν οι μήνες, απλά αποφάσισα ότι δεν υπήρχε περίπτωση να είναι ζωντανός. Είχε μόνο λίγα δόντια και δεν ήταν κυνηγός. Πώς θα επιβίωνε;»

  Η γιορτή του προφήτη Ηλία: Γιατί όλες οι εκκλησίες του βρίσκονται σε υψόμετρο

Όμως ο Όζι επέζησε 6 χρόνια, έξω από το σπίτι του χάρη στη φροντίδα κάποιων ανθρώπων που του έδιναν φαγητό. Και δεν απομακρύνθηκε από εκεί. Οι κίνδυνοι ήταν πολλοί αλλά αυτός τα κατάφερε.

Και το θαύμα έγινε. Η ομάδα Forgotten Felines κάποια στιγμή εντόπισε το γάτο και τον έψαξε για μικροτσίπ. Και έτσι είδε τα στοιχεία της Ντουέν. Επικοινώνησε μαζί της και της ανέφερε το υπέροχο νέο. Η Ντουέν δεν πίστευε στα αυτιά της: «Είναι απίστευτο. Έχει περάσει από μια δεύτερη πυρκαγιά. Έχει περάσει βροχή, παγωμένο κρύο, όλα τα στοιχεία εκεί έξω. Και είναι πολύ καλά. Ακούς παρόμοιες ιστορίες και δεν μπορείς να τις πιστέψεις. Η αρχική μου σκέψη ήταν ότι αυτό ήταν πολύ καλό για να είναι αληθινό. Και όμως ήταν πέρα για πέρα αληθινό».

 

Η στιγμή της συνάντησής της με τον γατούλη της ήταν πολύ συγκινητική.

Τον είδε και δεν είχε καμία αμφιβολία ότι ήταν αυτός. Ήταν ξεκάθαρο ότι επρόκειτο για το δικό της Όζι.

«Άρχισε να γουργουρίζει και μου μιλούσε σε όλη τη διαδρομή μέχρι το σπίτι. Θα χρειαστεί λίγο χρόνο για να προσαρμοστεί και πάλι στην οικιακή ζωή αλλά είναι σε καλό δρόμο», θα πει με πολύ ενθουσιασμό η Ντουέν.

Και όλα αυτά χάρη στο τσιπάκι που σώζει στην κυριολεξία ζωές.

 

 

ΕΙΚΟΝΑ: KTVU FOX 2 SAN FRANCISCO/YOUTUBE

Πηγή: People

petpet.news

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *