Γνωρίστε τον Fenrir, τον πιο ψηλό γάτο του κόσμου που έχει μπει στο βιβλίο Γκίνες

 

Γνωρίστε τον Fenrir, τον πιο ψηλό γάτο του κόσμου που έχει μπει στο βιβλίο Γκίνες

Γνωρίστε τον Fenrir, τον πιο ψηλό γάτο του κόσμου που έχει μπει στο βιβλίο Γκίνες

 

Λέγεται Fenrir Antares Powers, είναι γάτος Σαβάνας και έχει μπει στο βιβλίο Γκίνες.

Ο λόγος; Ο φοβερός και τρομερός γατούλης είναι η πιο ψηλή γάτα στον κόσμο, με 48 εκατοστά ύψος και βάρος 16,5 κιλά. Με λίγα λόγια είναι στην κυριολεξία ένας γάταρος.

Ο κηδεμόνας του, ο 38χρονος William Powers, γιατρός στο επάγγελμα, από το Μίσιγκαν των Ηνωμένων Πολιτειών, είναι κάτι παραπάνω από περήφανος για τον Fenrir. Εκτός όμως από τον Fenrir έχει και άλλες γάτες. Η μία μάλιστα από αυτές έχει και εκείνη ένα ρεκόρ Γκίνες αυτό της γάτας με τη μεγαλύτερη ουρά στον κόσμο.

 

Γνωρίστε τον Fenrir, τον πιο ψηλό γάτο του κόσμου που έχει μπει στο βιβλίο Γκίνες

Ο William θα πει: «Ο Fenrir είναι εξαιρετικά φιλικός και εξωστρεφής, εξαιρετικά ομιλητικός και αγαπά τους ανθρώπους. Αλλά είναι πάντα πεινασμένος. Τρώει μια ειδική τροφή προσαρμοσμένη στις ανάγκες του αλλά, όπως καταλαβαίνετε, σε τεράστιες ποσότητες.» και συνεχίζει:«Το σπίτι σχεδιάστηκε περισσότερο για τις ανάγκες των γάτων. Έχουν τα δωμάτιά τους και το χώρο τους.»

Ο Fenrir δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητος.

Έτσι είναι πολύ δημοφιλής στη γειτονιά του και όχι μόνο. Είναι διάσημος με χιλιάδες ακόλουθους στα social media. Ο κόσμος όταν τον βλέπει, δεν πιστεύει στα μάτια του και πηγαίνει να τον δει από κοντά και να τον βγάλει φωτογραφίες. Βέβαια υπάρχουν και αυτοί που τον φοβούνται και δεν τον πλησιάζουν.

Ο William τον παίρνει συχνά μαζί του στη δουλειά όπου τον αγαπούν όλοι και δεν χορταίνουν να του δίνουν αγκαλιές και φιλιά. Το αστείο είναι, όπως θα πει ο William, ότι αν δεν ξέρει μια γάτα ή ένα σκύλο θα φοβηθεί πολύ και θα πάει να κρυφτεί.

  Να πως μπορείς να «ξυπνήσεις» τον οργανισμό σου χωρίς να πιεις καφέ

 

Παρά το μέγεθός του είναι πολύ φοβιτσάρης. «Η γνώμη μου είναι» θα πει ο William «ότι οι γάτες αυτής της ράτσας, οι γάτες Σαβάνα δεν είναι για τους άπειρους ούτε για εκείνους που θέλουν να φαίνεται η γάτα τους άγρια. »

 

Γάτα Σαβάνας

Η γάτα Σαβάνας είναι μια ψηλή και λεπτή γάτα και το τελικό μέγεθός της εξαρτάται από το πόσο κοντά είναι στην πρώτη γενιά διασταυρώσεων – οι πρώτες γενιές είναι αρκετά μεγάλες. Οι αρσενικές γάτες Σαβάνα τείνουν να είναι μεγαλύτερες από τις θηλυκές.

Η γάτα αυτή προήλθε από τη διασταύρωση ενός αφρικανικού αίλουρου και μιας κοινής οικόσιτης γάτας, με συνεχείς από εκεί και έπειτα διασταυρώσεις με Αιγυπτιακές Μάου, Όσικατ και άλλες ράτσες.

 

Τα χαρακτηριστικά της:

Πολύ ενεργητική και γεμάτη ζωντάνια γάτα
Ανεξάρτητη

Ελαφρώς ομιλητική
Φίνα και κομψή ράτσα

Απαιτεί περιποίηση μία φορά την εβδομάδα
Μη υποαλλεργική ράτσα

Γάτα εξωτερικού χώρου
Μπορεί να χρειάζεται εξοικείωση πριν ζήσει με παιδιά

 

 

petpet.news

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *