Ποιες Γλυκιές Τροφές Είναι Χρήσιμες και Ποιες Προκαλούν Αύξηση Βάρους

Ποιες Γλυκιές Τροφές Είναι Χρήσιμες και Ποιες Προκαλούν Αύξηση Βάρους

Ποιες Γλυκιές Τροφές Είναι Χρήσιμες και Ποιες Προκαλούν Αύξηση Βάρους

 

Όταν ξεκινάμε μια δίαιτα, μειώνουμε πρώτα την ποσότητα της πρόσληψης ζάχαρης.

Μελέτες αποδεικνύουν ότι αυτή η μέθοδος βοηθά στην καταπολέμηση της παχυσαρκίας και του υπερβολικού βάρους. Αλλά δεν πρέπει να αποκλείσετε τελείως τη ζάχαρη από τη διατροφή σας για πάντα. Οι γλυκές τροφές παρέχουν ενέργεια και «τροφή» στον εγκέφαλο.

Υπάρχουν μερικές γλυκες τροφές που είναι τόσο νόστιμες όσο και χρήσιμες ενώ δεν προκαλούν καμία βλάβη στο σώμα και αύξηση βάρους.

 

Ποιες Γλυκιές Τροφές Είναι Χρήσιμες και Ποιες Προκαλούν Αύξηση Βάρους

 

Παγωτό σορμπέ

Παγωτό σορμπέ
© pixabay.com, © depositphotos.com

 

Αυτό το προϊόν είναι χωρίς λιπαρά. Είναι σαν παγωτό χωρίς γάλα – είναι απλώς παγωμένος χυμός φρούτων. Περιέχει λιγότερες θερμίδες και έχει κατεψυγμένα μούρα και φρούτα με την ίδια ποσότητα βιταμινών με τα φρέσκα.

Μπορείτε να φτιάξετε σορμπέ στο σπίτι! Δεν χρειάζεται πολύς χρόνος και θα είστε σίγουροι ότι τα υλικά είναι υγιεινά. Στο σπίτι, μπορείτε να αντικαταστήσετε το σιρόπι ζάχαρης με πουρέ μπανάνας.

 

Φρούτα

Τα φρούτα μπορούν να χρησιμοποιηθούν στη θέση των γλυκών. Μελέτες δείχνουν ότι η κατανάλωση φρούτων δεν οδηγεί σε αύξηση βάρους.

Εάν μετράτε θερμίδες, συνιστάται να τρώτε ένα γκρέιπφρουτ (το οποίο περιέχει 30 kcal και 7 γρ. υδατάνθρακες ανά 100 γρ.) αντί για μια μπανάνα (η οποία περιέχει 95 kcal και 21 γρ. υδατάνθρακες ανά 100 γρ.).

Προσπαθήστε να τρώτε τέλεια ώριμα φρούτα καθώς τα παραγινομέρνα περιέχουν πολύ γλυκόζη.

 

Μούρα

Μούρα
© pixabay.com, © depositphotos.com

 

Τα μούρα έχουν έναν υπέροχο συνδυασμό χρησιμότητας και γεύσης. Το ιπποφαές, τα κράνμπερι, τα σμέουρα, οι φράουλες και η κόκκινη σταφίδα είναι τα κορυφαία μεταξύ των μούρων χαμηλών θερμίδων. Αλλά πρέπει να είστε προσεκτικοί με τα κεράσια, τα ρόδια, τα βατόμουρα και τα βερίκοκα, καθώς τα επίπεδα σακχάρου τους είναι αρκετά υψηλά.

  «Στυλάκι» η Ελένη Ράντου: Έκοψε «μαχαίρι» 4 τροφές και έμεινε μισή - Έτσι έχασε 10 κιλά η ηθοποιός

Τα μούρα έχουν ακόμη πιο θετικές επιπτώσεις. Για παράδειγμα, τα σμέουρα απομακρύνουν τα υπερβολικά υγρα από το σώμα. Τα μούρα έχουν επίσης καλή επίδραση στο πεπτικό σύστημα και επιταχύνουν το μεταβολισμό.

 

Μαρμελάδα

Μια σπιτική μαρμελάδα χωρίς ζάχαρη μπορεί να είναι ακόμη πιο χρήσιμη για την υγεία.

Περιέχει μεγάλη ποσότητα πηκτίνης, ενός πολυσακχαρίτη που ομαλοποιεί τη γαστρεντερική διέλευση και διατηρεί τη βακτηριακή ισορροπία στο σώμα.

 

Αρτοσκευάσματα

Ποιες Γλυκιές Τροφές Είναι Χρήσιμες και Ποιες Προκαλούν Αύξηση Βάρους
© depositphotos.com, © depositphotos.com

 

Κατά κανόνα, οι άνθρωποι που θέλουν να χάσουν βάρος πρέπει να σταματήσουν να τρώνε μάφιν και κέικ αφού έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη και θερμίδες.

Υπάρχουν όμως ορισμένα κόλπα που μπορείτε να κάνετε για να απολαύσετε τα αγαπημένα σας γλυκά. Για παράδειγμα, μπορείτε να αντικαταστήσετε αλεύρι σίτου υψηλής θερμιδικής αξίας με αλεύρι καλαμποκιού, λιναριού, φαγόπυρου, σίκαλης ή βρώμης. Χρησιμοποιήστε στέβια αντί για ζάχαρη και φυτικά λίπη (ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο) αντί για βούτυρο και μαργαρίνη.

Ο αριθμός των θερμίδων σε αυτά τα γλυκά είναι σημαντικά χαμηλότερος και η γεύση είναι πιο υπέροχη. Χρησιμοποιώντας αυτούς τους απλούς κανόνες, μπορείτε να ψήσετε cupcakes καρότου ή ένα κέικ σοκολάτας με υγιεινό τρόπο!

 

toftiaxa.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *