Η νεαρότερη γυναίκα που έκανε το γύρο του κόσμου solo με το αεροπλάνο της – 19χρονη «Έγραψε» 52.000 χλμ

Μία 19χρονη έγινε η νεαρότερη γυναίκα που έκανε το γύρο του κόσμου solo με το αεροπλάνο της

Μία 19χρονη έγινε η νεαρότερη γυναίκα που έκανε το γύρο του κόσμου solo με το αεροπλάνο της – «Έγραψε» 52.000 χλμ.

«Έγραψε» 52.000 χλμ.

 

Η Zara Rutherford ολοκλήρωσε το ταξίδι της σημειώνοντας ρεκόρ, σε 5 μήνες – Και όλα αυτά μόνη της στο κοκπιτ

Μια νεαρή πιλότος έγινε η νεότερη γυναίκα που πέταξε μόνη της σε όλο τον κόσμο με το αεροπλάνο της σε ένα εξαιρετικά δύσκολο challenge που κράτησε εν τέλει 5 μήνες.

Η 19χρονη Ζάρα Ράδερφορντ, προσγειώθηκε στο Kortrijk-Wevelgem στο Βέλγιο, δύο μήνες αργότερα από ότι είχε προγραμματιστεί ως αποτέλεσμα των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού της πέρασε ένα μήνα κολλημένη στο Nome της Αλάσκας και 41 ημέρες στη Ρωσία. Κατά την επιστροφή της στο Βέλγιο, την πρώην μαθήτρια του σχολείου St Swithun, Winchester, υποδέχτηκαν η οικογένειά της, δημοσιογράφοι και φίλοι της. Μάλιστα στις αρχές Ιανουαρίου είχε περάσει και από την Ελλάδα και συγκεκριμένα στο Ηράκλειο.

 

Η νεαρότερη γυναίκα που έκανε το γύρο του κόσμου solo με το αεροπλάνο της – 19χρονη «Έγραψε» 52.000 χλμ

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Zara Rutherford (@fly.zolo)

 

Την συνόδευαν στην προσγείωσή της τέσσερα αεροπλάνα της βελγικής ομάδας ομάδας επίδειξης Red Devils.

Μετά την προσγείωση, τυλίχθηκε με βρετανικές και βελγικές σημαίες και είπε στους δημοσιογράφους: «Είναι πραγματικά τρελό, δεν το έχω επεξεργαστεί αρκετά».

Στη συνέντευξη ανέφερε ότι ήταν «τόσο χαρούμενη» που κατάφερε να ολοκληρώσει την πρόκληση να πετάξει 32.000 μίλια (51.000 km).

 

 

Ποιες δυσκολίες αντιμετώπισε και πότε φοβήθηκε περισσότερο

«Το πιο δύσκολο κομμάτι ήταν να πετάω πάνω από τη Σιβηρία – έκανε πολύ κρύο. -35 βαθμούς Κελσίου και αν ο κινητήρας σταματούσε, θα ήμουν ώρες μακριά από τη διάσωση. Δεν είμαι σίγουρη ότι θα είχα επιβιώσει», είπε η νεαρή πιλότος.

Δείτε παρακάτω..

 

 

«Ανυπομονώ να πω στους ανθρώπους τις εμπειρίες μου και να ενθαρρύνω τους ανθρώπους να κάνουν κάτι τρελό στη ζωή τους.

Ο γύρος της Γης από αέρος περιλάμβανε περισσότερες από 60 στάσεις σε πέντε ηπείρους και ξεκίνησε στις 18 Αυγούστου.

 

 

Η Βρετανο-Βέλγίδα αεροπόρος, της οποίας οι γονείς είναι και οι δύο πιλότοι, είπε ότι ήλπιζε να εμπνεύσει και άλλα κορίτσια να ασχοληθούν με τα επαγγέλματα STEM (επιστήμη, τεχνολογία, μηχανική και μαθηματικά).

Η πρόκληση έγινε δυνατή από χορηγούς, συμπεριλαμβανομένου του πρώην σχολείου της στο Hampshire, και της Shark – της Σλοβακικής κατασκευάστριας του αεροσκάφους Shark UL.

Το πρώην σχολείο της ήταν από τα πρώτα που συνεχάρη τη Zara, γράφοντας στο Twitter ότι ήταν «υπερήφανο» για το επίτευγμά της.

Πέρα από το ότι είναι η νεότερη γυναίκα που ολοκλήρωσε την πρόκληση, η κα Ράδερφορντ είναι η πρώτη γυναίκα που έκανε τον γύρο του κόσμου με ένα υπερελαφρό αεροσκάφος και η πρώτη Βελγίδα που έκανε τον γύρο του κόσμου μόνη της αεροπορικώς.

Όμως, παρά τις αλλαγές, η κα Ράδερφορντ παρέμεινε στο Μαγκαντάν για μια εβδομάδα και μετά στο Αγιάν για τρεις εβδομάδες.

 

 

Και αφού ο καιρός ανάγκασε μια απρογραμμάτιστη στάση στο Bandar Udara Rhahadi Osman στην Ινδονησία, κοιμήθηκε στο τερματικό σταθμό για δύο νύχτες επειδή δεν είχε τα απαραίτητα έγγραφα για να φύγει από το αεροδρόμιο.

 

Παρά τις αναποδιές, και αφού πέρασε τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά μακριά από την οικογένειά της, η έφηβη εμφανίστηκε χαρούμενη και χαμογελαστή στις ενημερώσεις της στο Instagram.

Είπε ότι μια νέα πρόκληση που θα την ενδιέφερε είναι να πετάξει μέσα από τους καπνούς των mega fires στην Καλιφόρνια.

Τα όργανά της δυσλειτουργούσαν επίσης στο Νέο Μεξικό λόγω ενός μπλοκαρισμένου σωλήνα και ένα σκασμένο λάστιχο την άφησε ακινητοποιημένη στη Σιγκαπούρη τα Χριστούγεννα.

Ενώ βρισκόταν στη Βερακρούζ του Μεξικού, έζησε έναν ισχυρό σεισμό ενώ βρισκόταν στο δωμάτιο του ξενοδοχείου της στον έκτο όροφο.

Είπε: «Ξαφνικά το κτίριο άρχισε να ταλαντεύεται. Δεν νομίζω ότι έχω τρέξει πιο γρήγορα στις σκάλες. Πραγματικά περίμενα το πιο επικίνδυνο μέρος αυτού του ταξιδιού να είναι στον αέρα.»

Ενώ ως την πιο τρομακτική της στιγμή είπε ότι ήταν στη Σιγκαπούρη όταν βρέθηκε πολύ κοντά σε μία καταιγίδα που περιελάμβανε και κεραυνούς.

 

newsbeast

filoitexnisfilosofias.com

  «Δεν ήξερα ότι ήμουν έγκυος»: Γυναίκα σε πτήση ένιωσε πόσο στο στομάχι και γέννησε στη τουαλέτα του αεροπλάνου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *