Μπορεί να σας βοηθήσει ο καφές στο αδυνάτισμα;

Μπορεί να σας βοηθήσει ο καφές στο αδυνάτισμα;

Μπορεί να σας βοηθήσει ο καφές στο αδυνάτισμα;

 

Ποιος είναι ο ρόλος της καφεΐνης στη διατροφή σας

Ο καφές περιέχει καφεΐνη, η οποία είναι η πιο κοινή ψυχοδραστική ουσία που καταναλώνουν οι άνθρωποι σε όλον τον κόσμο.

Η καφεΐνη περιέχεται επίσης στα περισσότερα συμπληρώματα αδυνατίσματος, αφού αποτελεί μία ουσία με την ικανότητα να επιταχύνει τον μεταβολισμό.

 

Μπορεί όμως πράγματι να σας βοηθήσει ο καφές να χάσετε βάρος;

Η καφεΐνη διεγείρει το νευρικό σύστημα, το οποίο στέλνει άμεσα σήματα στα λιποκύτταρα να διασπάσουν το λίπος.

Φυσικά, η απελευθέρωση λιπαρών οξέων στο αίμα δε σας βοηθάει να χάσετε λίπος εκτός και αν καίτε περισσότερες θερμίδες από όσες προσλαμβάνετε. Αυτό μπορείτε να το πετύχετε τρώγοντας λιγότερο ή με το να αθλείστε περισσότερο.

Ο ρυθμός με τον οποίο καίτε θερμίδες ονομάζεται Μεταβολικός Ρυθμός Ηρεμίας (RMR). Όσο υψηλότερος είναι ο μεταβολικός σας ρυθμός τόσο πιο εύκολα αδυνατίζετε.

 

Μπορεί να σας βοηθήσει ο καφές στο αδυνάτισμα;

Σύμφωνα με αμερικανική έρευνα, η καφεΐνη μπορεί να αυξήσει τον Μεταβολικό Ρυθμό Ηρεμίας κατά 3-11%, με μεγαλύτερη ποσότητα καφεΐνης να έχει μεγαλύτερα αποτελέσματα.

Ωστόσο, σύμφωνα με άλλες έρευνες, αυτή η επίδραση της καφεΐνης, είναι λιγότερο έντονη στα παχύσαρκα άτομα, καθώς και στην περίπτωση των γηραιότερων.

Ένας ακόμη βασικός περιορισμός αφορά στα άτομα που καταναλώνουν σταθερά καφεΐνη, αναπτύσσοντας μια ανεκτικότητα στην ουσία.

Βραχυπρόθεσμα, η καφεΐνη μπορεί να αυξήσει τον μεταβολικό ρυθμό και την καύση λίπους, αλλά μετά από λίγο ο οργανισμός συνηθίζει και η πρόσληψη καφεΐνης σταματά να έχει το ίδιο αποτέλεσμα.

Για αυτόν τον λόγο, η κατανάλωση καφέ ή άλλων καφεϊνούχων ποτών μπορεί μακροπρόθεσμα να είναι μια αναποτελεσματική στρατηγική απώλειας βάρους.

  Θεραπευτική δίαιτα με χυλό σιταριού

 

Πηγή

trelogaidouri.blogspot.com

Αφήστε μια απάντηση