Ποια είναι η αγαπημένη σας εποχή; Και τι σημαίνει αυτό για την προσωπικότητά σας

Ποια είναι η αγαπημένη σας εποχή;

Ποια είναι η αγαπημένη σας εποχή; Και τι σημαίνει αυτό για την προσωπικότητά σας

Και τι σημαίνει αυτό για την προσωπικότητά σας

 

Υπάρχει μήπως κάποια εποχή που σας ενθουσιάζει περισσότερο από τις άλλες;

Κάποιοι αγαπούν τις καυτές μέρες του καλοκαιριού, ενώ άλλοι ανυπομονούν να βάλουν τα πουλόβερ τους. Γιατί κάποιες εποχές μας ελκύουν περισσότερο από άλλες; Τι λέει η ψυχολογία για αυτό;

Από τη Σοφία Κροκιδά

 

Γιατί προτιμάμε κάποιες εποχές

Αν και δεν υπάρχουν πολλές μελέτες για την ψυχολογία των εποχών, οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι οι αλλαγές στην θερμοκρασία και το φως μπορούν να επηρεάσουν τη συμπεριφορά και τη διάθεσή μας.

Για παράδειγμα, όσοι έχουν γεννηθεί άνοιξη ή καλοκαίρι είναι συνήθως πιο θετικοί αλλά και πιο κυκλοθυμικοί. Αντίθετα, οι γεννημένοι τους κρύους μήνες είναι πιο σταθεροί χαρακτήρες.

Όσο παράξενο κι αν φαίνεται, οι ψυχολόγοι έχουν αναγνωρίσει την ισχυρή επίδραση των εποχών στη διάθεσή μας.

Οι πιο μικροί μήνες του χειμώνα είναι γνωστό ότι μπορούν να προκαλέσουν εποχιακή συναισθηματική διαταραχή, που είναι ένα είδος κατάθλιψης.

Έρευνες έχουν δείξει επίσης πως ο ερχομός της άνοιξης μπορεί να οδηγήσει σε μεγαλύτερη θετική διάθεση, ανάλογα με τον πόσο χρόνο περνάει κανείς έξω.

Τα εντυπωσιακά αποτελέσματα μιας έρευνας έδειξαν ότι σχετίζονται μεταξύ τους ψυχικές διαταραχές με τους μήνες που γεννιόμαστε.

 

Ποια είναι η αγαπημένη σας εποχή; Και τι σημαίνει αυτό για την προσωπικότητά σας

Παρ’ όλα αυτά οποιαδήποτε επιστημονική εξήγηση σχετικά με την προτίμησή μας στην εποχές θα πρέπει να λάβει υπόψη και τις γεωγραφικές διαφορές.

Ο τόπος που μένουμε και ο καιρός της κάθε περιοχής κάθε εποχή παίζει σημαντικό ρόλο στην προτίμησή μας.

  Κάρτες Χρόνια Πολλά για την Ελενα!

Γιατί προτιμάμε κάποιες εποχές

 

Πώς συνδέεται ο καιρός με τη διάθεση

Όπως επηρεάζει τη διάθεσή μας ο κρύος καιρός έτσι μπορεί να την επηρεάσει και η πτώση της θερμοκρασίας. Για παράδειγμα η θερμοκρασία ενός δωματίου μπορεί να παίξει ρόλο στο πώς οι άνθρωποι κρίνουν τους εγκληματίες.

Η θερμοκρασία ενός δωματίου μπορεί να παίξει ρόλο στο πώς οι άνθρωποι κρίνουν τους εγκληματίες!

Σε έρευνα του 2014 οι άνθρωποι σε ζεστά δωμάτια ήταν πιο πιθανό να θεωρήσουν κάποιον κατηγορούμενο παρορμητικό και θερμόαιμο, ενώ αυτοί σε κρύα δωμάτια είναι πιο πιθανό να θεωρήσουν έναν ύποπτο ψυχρό και υπολογιστικό.

Έρευνα του 2008 ανακάλυψε ότι όταν κάποιος κρατάει στα χέρια του ένα ζεστό ρόφημα είναι πιο πιθανό να θεωρήσει τους γύρω του ζεστούς και ανθρώπινους. Με ένα κρύο ρόφημα οι συμμετέχοντες έβλεπαν τους άλλους ως ψυχρούς και απρόσωπους.

Ποια είναι η αγαπημένη σας εποχή; Και τι σημαίνει αυτό για την προσωπικότητά σας

 

Γιατί μας επηρεάζει το φως

Είναι γνωστό ότι το φως έχει σημαντική επίδραση στη διάθεσή μας. Οι φωτεινές και ηλιόλουστες μέρες μπορούν να μας κάνουν πιο χαρούμενους και ενεργητικούς, ενώ οι σκοτεινές κρύες μέρες ρίχνουν εύκολα τη διάθεσή μας.

Το φως παίζει επίσης ρόλο και στο ποια εποχή προτιμούμε. Ο κιρκαδικός ρυθμός του σώματός μας, ή αλλιώς το βιολογικό μας ρολόι, επηρεάζεται από τον ήλιο.

Μειωμένες ποσότητες ήλιου μπορούν να οδηγήσουν το σώμα μας στη απελευθέρωση ορμονών που πυροδοτούν περιόδους λήθαργου.

Η έλλειψη ήλιου το φθινόπωρο και την άνοιξη συνδέεται με την λεγόμενη εποχιακή συναισθηματική διαταραχή. Οι άνθρωποι που βιώνουν αυτό το είδος κατάθλιψης συνήθως νιώθουν πεσμένοι κατά τη διάρκεια των σκοτεινών, μικρών ημερών του χρόνου. Επίσης, νιώθουν εξάντληση και αυξημένη όρεξη, αλλά και απώλεια διάθεσης για δραστηριότητες που συνήθως τους αρέσουν.

  Χριστούγεννα 2021: Τι καιρό θα κάνει στις γιορτές; Αρναούτογλου, Μαρουσάκης, Αρνιακός και Κολυδάς απαντούν

Οι άνθρωποι αυτοί κυρίως προτιμούν τους ανοιξιάτικους και καλοκαιρινούς μήνες, κατά τη διάρκεια των οποίων επηρεάζονται λιγότερο από την εποχιακή συναισθηματική διαταραχή, και προτείνεται να τους βλέπει ο ήλιος όσο περισσότερο γίνεται.

 

Η αγαπημένη σας εποχή αποκαλύπτει

Η θερμοκρασία και το φως παίζουν ρόλο στο ποια εποχή προτιμάτε.

Θα μπορούσε όμως η επιλογή σας να φανερώνει και κάτι ακόμα για τον χαρακτήρα σας; Κρίνετε μόνη σας!

 

Ποια είναι η αγαπημένη σας εποχή; Και τι σημαίνει αυτό για την προσωπικότητά σας

 

Άνοιξη

Άνοιξη

Για κάποια μέρη του κόσμου άνοιξη είναι όταν οι μικρές σκοτεινές μέρες του χειμώνα δίνουν τη θέση τους σε πιο υψηλές θερμοκρασίες και πράσινα τοπία.

Αν η άνοιξη είναι η αγαπημένη σας εποχή, τότε μάλλον είστε άνθρωπος που αποζητά νέες εμπειρίες και η εποχή αυτή προσφέρεται για ανανέωση μετά από τη βαρυχειμωνιά.

 

Καλοκαίρι

Ποια είναι η αγαπημένη σας εποχή

Σε πολλές χώρες το καλοκαίρι είναι μεγάλες, ζεστές και φωτεινές μέρες. Αν αγαπάτε το καλοκαίρι μπορεί να σημαίνει ότι λατρεύετε το έξω και σας έχετε ένα δυναμικό και ενεργητικό lifestyle.

Οι ζεστοί μήνες του καλοκαιριού είναι εποχή για ταξίδια και βόλτες στη φύση. Μάλλον είστε εξωστρεφής και οι άλλοι σας περιγράφουν ως ένα ζωντανό και χαρούμενο άνθρωπο.

 

Φθινόπωρο

Φθινόπωρο

Μπορεί για πολλούς η άνοιξη να είναι η εποχή της ανανέωσης αλλά και το φθινόπωρο είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για καινούριες αρχές.

Τα ζωηρά πορτοκαλί χρώματα και ο δροσερός καιρός της εποχής αυτής προκαλούν την όρεξή σας για αλλαγή. Και οι γιορτές που έρχονται σας εμπνέουν να αναλογιστείτε τη χρονιά που περνάει και να κάνετε σχέδια για τη χρονιά που έρχεται.

  Ποιοι γιορτάζουν 12 Μαΐου: Όσιος Θεόδωρος ο εν Κυθήροις

 

Χειμώνας

Χειμώνας

Αν η πιο κρύα εποχή του χρόνου είναι η αγαπημένη σας μπορεί να σημαίνει ότι είστε ένας εσωστρεφής σπιτόγατος.

Ένα ζεστό πουλόβερ και ένα ζεστό ρόφημα στον καναπέ σας είναι ο ιδανικός τρόπος για να περάσετε το απόγευμά σας.

 

womanidol.com

Μία σκέψη στο “Ποια είναι η αγαπημένη σας εποχή; Και τι σημαίνει αυτό για την προσωπικότητά σας

  1. Μου αρέσει ο χειμώνας, επειδή έρχονται τα Χριστούγεννα,ο Άγιος Βασίλης,μου αρέσουν τα μακρυμάνικα ρούχα και δεν κλείνουν τα σχολεία για καλοκαίρι.Δεν μου αρέσει καθόλου το καλοκαίρι,επειδή είναι βαρετό και δεν έχεις να κάνεις τίποτα, όπως τον χειμώνα που πηγαίνεις σχολείο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *