Τα «πρέπει» και τα «δεν πρέπει» μιας υγιεινής διατροφής

Τα «πρέπει» και τα «δεν πρέπει» μιας υγιεινής διατροφής

Τα «πρέπει» και τα «δεν πρέπει» μιας υγιεινής διατροφής

 

Το σώμα μας χρειάζεται τροφή για να λειτουργήσει.

Η τροφή που βάζετε στον οργανισμό σας θα αντανακλά στην καλή ή κακή σας υγεία. Αν τρώτε υγιεινά το σώμα σας θα είναι υγιές και αυτό θα φαίνεται.

Αντίθετα, αν καταναλώνετε ανθυγιεινά τρόφιμα, θα βλάψετε την υγεία σας και η εικόνα σας επίσης δεν θα είναι η καλύτερη δυνατή.

Η υγιεινή, ισορροπημένη διατροφή εξασφαλίζει πως το σώμα σας παίρνει τα απαιτούμενα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται για την καλή του λειτουργία.

Το να είστε υγιείς δεν σημαίνει ότι πρέπει να τρέφεστε συνεχώς μόνο με φρούτα και λαχανικά, ούτε ότι θα πρέπει να πεινάτε. Το να είστε υγιής σημαίνει ότι προσέχετε συνειδητά σε τι εκθέτετε το σώμα σας και με ποιον τρόπο.

Η σωματική δραστηριότητα είναι επίσης σημαντικό μέρος του να είναι κανείς υγιής, αλλά ή άθληση χωρίς υγιεινή διατροφή παράλληλα, δεν θα μπορέσει να σας βοηθήσει να αποκομίσετε πολλά οφέλη.

 

Διαβάστε παρακάτω μερικά από τα «πρέπει» μιας υγιεινής διατροφής:

1) Οι υδατάνθρακες είναι σημαντικοί, καθώς είναι μια βασική πηγή ενέργειας του σώματός μας. Αυτό που πραγματικά πρέπει να αποφύγετε είναι απλοί υδατάνθρακες όπως το άσπρο ψωμί, αλλά να κρατήσετε τους σύνθετους υδατάνθρακες, όπως σιτάρι ολικής αλέσεως, βρώμη κ.λπ.

2) Να τρώτε μια ποικιλία από φυσικά τρόφιμα, όπως εποχιακά λαχανικά και φρούτα. Βεβαιωθείτε ότι καταναλώνετε τουλάχιστον 4-5 μερίδες από αυτά σε καθημερινή βάση. Το σώμα σας χρειάζεται βιταμίνες και αντιοξειδωτικά για να χτίσει το ανοσοποιητικό σύστημα και να σας βοηθήσει να παραμείνετε υγιείς.

  Αυτές είναι οι εννέα τροφές που θα απογειώσουν τον μεταβολισμό σας!

3) Πρέπει να πίνετε τουλάχιστον 8 ποτήρια νερό καθημερινά. Το νερό σας κρατάει ενυδατωμένους και είναι αυτό που σας χορταίνει όταν νομίζετε ότι πεινάτε.

 

Τα «πρέπει» και τα «δεν πρέπει» μιας υγιεινής διατροφής

4) Θα πρέπει να συμπεριλάβετε στη διατροφή σας γαλακτοκομικά, βιταμίνες και μέταλλα. Τα γαλακτομικά για την πρωτεΐνη, βιταμίνη Α και D, ασβέστιο και φώσφορο για την υγεία των οστών και για καλύτερο μεταβολισμό.

5) Προσπαθήστε να καταναλώνετε τρόφιμα που έχουν υψηλή βιολογική αξία πρωτεΐνης. Τέτοια τρόφιμα είναι τα αυγά, τα ψάρια, τα γαλακτοκομικά και οι ξηροί καρποί.

6) Η μετριοπάθεια είναι το κλειδί. Φάτε λίγο από όλα για να πάρετε τα μέγιστα δυνατά οφέλη και προσπαθήστε να επιμείνετε σε λιγότερο επεξεργασμένα τρόφιμα, όσο μπορείτε.

 

Και αφού ξέρετε ποια είναι τα «πρέπει», δείτε και ποια είναι τα «δεν πρέπει»:

1) Mην παραλείπετε γεύματα. Ισως να νομίζετε ότι οι περικοπές σε θερμίδες σάς κάνουν καλό, αλλά στην πραγματικότητα στερούν από το σώμα σας βασικά θρεπτικά συστατικά.

2) Μην «εξορίσετε» από τη διατροφή σας τους υδατάνθρακες. Θα νοιώσετε σαν σε λήθαργο και θα επιβραδύνει το μεταβολισμό σας για μεγάλο χρονικό διάστημα.

3) Μην τρώτε σε υπερβολικό βαθμό τροφές που έχουν χαρακτηριστεί υγιείς. Η υπερβολή βλάπτει πάντα, είτε πρόκειται για κάτι βλαβερό είτε για κάτι υγιεινό.

 

Η υγιεινή διατροφή δεν περιορίζεται μόνο σε ανθρώπους που είναι αδιάθετοι ή αναρρώνουν από κάποια ασθένεια.

Μια υγιεινή διατροφή πρέπει να καταναλώνεται σε καθημερινή βάση, για να προσφέρει ευημερία, υγεία και ευεξία στο σώμα.

 

medinova.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *