12 Τρόποι για να Χάσετε Βάρος Χωρίς να Κόψετε τα Αγαπημένα σας Φαγητά

12 Τρόποι για να Χάσετε Βάρος Χωρίς να Κόψετε τα Αγαπημένα σας Φαγητά

12 Τρόποι για να Χάσετε Βάρος Χωρίς να Κόψετε τα Αγαπημένα σας Φαγητά

 

Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους μπορεί να θέλετε να χάσετε βάρος.

Αλλά δεν υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που απολαμβάνουν τη δίαιτα και τους περιορισμούς. Αρκετές μελέτες έχουν δείξει με επιτυχία τρόπους να χάσετε κιλά χωρίς να κόψετε τα αγαπημένα σας φαγητά.

 

Φάτε μικρές μπουκιές και μασήστε τις καλά.

Οι επιστήμονες έχουν αποδείξει ότι χρειάζεται χρόνος για να επεξεργαστεί ο εγκέφαλος τις πληροφορίες ότι το στομάχι είναι γεμάτο και ότι δεν πεινάτε πια. Επομένως, η επιβράδυνση της διαδικασίας μάσησης μειώνει την ποσότητα της τροφής που καταναλώνετε, που σημαίνει ότι τρώτε λιγότερο χωρίς καν να το προσέξετε.

Ξεκινήστε τρώγοντας μικρότερες μπουκιές και αντί να τις καταπιείτε αμέσως, προσπαθήστε να μασάτε κάθε μπουκιά περίπου 10 με 20 φορές.

 

Διακοσμήστε το φαγητό σας

Διακοσμήστε το φαγητό σας
© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

 

Θεωρείτε τα λαχανικά βαρετά και έτσι τα αποφεύγετε; Τότε προσπαθήστε να τα σερβίρετε με δημιουργικό τρόπο! Τοποθετήστε τα λαχανικά στο πιάτο σας σε ασυνήθιστες μορφές, όπως λουλούδια, αστέρια ή χαμογελαστά πρόσωπα.

Η διακόσμηση των κανονικών φαγητών σας θα σας βοηθήσει να λαμβάνετε αρκετές βιταμίνες και να παραμένετε χορτάτοι περισσότερο.

 

12 Τρόποι για να Χάσετε Βάρος Χωρίς να Κόψετε τα Αγαπημένα σας Φαγητά

Μην παραλείπετε το πρωινό

Ακόμα κι αν βιάζεστε το πρωί, φροντίστε να βρείτε μερικά λεπτά για πρωινό. Εναλλακτικά, φάτε το στο δρόμο για τη δουλειά.

Γεμίστε το πρωινό σας με προϊόντα πλούσια σε φυτικές ίνες και πρωτεΐνη, όπως χυλός ολικής αλέσεως και γιαούρτι. Αυτό θα σας βοηθήσει να έχετε αρκετή ενέργεια για το πρώτο μέρος της ημέρας σας και να αποφύγετε την πείνα.

  Τρόφιμα αληθινά “καύσιμα” για το σώμα μας

 

Κινηθείτε

12 Τρόποι για να Χάσετε Βάρος Χωρίς να Κόψετε τα Αγαπημένα σας Φαγητά
© Depositphotos.com

 

Η απώλεια βάρους δεν έχει να κάνει μόνο με το τι τρώτε. Περιλαμβάνει επίσης αυτό που κάνετε μεταξύ των γευμάτων σας. Η προσθήκη κάποιας επιπλέον δραστηριότητας θα σας βοηθήσει να αποκτήσετε το σώμα των ονείρων σας πιο γρήγορα.

Είναι σημαντικό να κινηθείτε λίγο περισσότερο. Πάρτε τις σκάλες αντί για το ασανσέρ. Περπατήστε αντί να οδηγείτε το αυτοκίνητό σας και πάρτε ένα ποδήλατο για πιο σύντομες διαδρομές.

 

Απολαύστε οικογενειακά δείπνα

Οι επιστήμονες αναφέρουν ότι το να δειπνήσετε με όλη την οικογένεια μαζί στο ίδιο τραπέζι μπορεί να σας ωφελήσει με πολλούς τρόπους. Πρώτον, η ομιλία σας κάνει να τρώτε πιο αργά και λιγότερο ενώ αισθάνεστε χορτάτοι πιο γρήγορα.

Δεύτερον, τα μαγειρεμένα σπιτικά γεύματα δεν περιέχουν την ίδια ποσότητα συντηρητικών και πρόσθετων που μπορείτε να βρείτε σε γεύματα σε πακέτο ή κατεψυγμένα. Τέλος, θα δείτε επίσης βελτίωση στις στενές σας σχέσεις!

 

Ζήτω το Instagram!

Τραβάτε φωτογραφίες από τα γεύματά σας και τις δημοσιεύετε στο διαδίκτυο; Αν το κάνετε, τότε καλό για εσάς! Οι ψυχολόγοι σας συμβουλεύουν να φωτογραφίζετε καθημερινά κάθε γεύμα και σνακ.

Αργότερα, προτού φάτε κάτι άλλο, μετακινηθείτε προς τα κάτω στη γκαλερί. Αυτό θα σας υπενθυμίσει τι φάγατε όλη την ημέρα και μπορεί να σας βοηθήσει να μην τρώτε υπερβολικά.

 

Περιποιηθείτε τον εαυτό σας

Περιποιηθείτε τον εαυτό σας
© Depositphotos.com

 

Η παράλειψη γλυκών είναι το πιο φρικτό μέρος της δίαιτας για πολλούς ανθρώπους. Ωστόσο, δεν χρειάζεται να το κάνετε. Μια πρόσφατη μελέτη δείχνει ότι μπορείτε να τρώτε λίγη σοκολάτα που και που. Ο μόνος περιορισμός είναι η επιθυμία σας.

  Πείτε Αντίο Στο Περιττό Βάρος Ρόφημα με λεμόνι και τζίντζερ

Πριν φάτε κάτι γλυκό, αναρωτηθείτε αν το θέλετε πραγματικά. Αν ναι, μη διστάσετε αλλά προσπαθήστε να διατηρήσετε τη μερίδα μέτρια.

 

Κοιμηθείτε καλά

12 Τρόποι για να Χάσετε Βάρος Χωρίς να Κόψετε τα Αγαπημένα σας Φαγητά
© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

 

Οι επιστήμονες απέδειξαν τη σχέση μεταξύ της έλλειψης ύπνου και της αύξησης βάρους. Επομένως, κοιμηθείτε καλά για να αποφύγετε τα σνακ αργά το βράδυ. Ένας ενήλικας χρειάζεται συνήθως 7 έως 9 ώρες ύπνου τη νύχτα.

Επίσης, ένα κουρασμένο σώμα θα βιώσει αλλαγές στις ορμόνες που ευθύνονται για την πείνα.

 

Απαλλαγείτε από το άγχος

Μια αγχωτική ζωή μπορεί να προκαλεί αύξηση βάρους λόγω της ορμόνης κορτιζόλης. Η ορμόνη μπορεί να οδηγήσει σε υπερκατανάλωση τροφής. Επομένως, σκεφτείτε τι μπορείτε να κάνετε για να μειώσετε το άγχος στη ζωή σας.

Αυτό θα οδηγήσει σε καλύτερο ύπνο, μειωμένες μερίδες και απώλεια βάρους.

 

12 Τρόποι για να Χάσετε Βάρος Χωρίς να Κόψετε τα Αγαπημένα σας Φαγητά

Πίνετε αρκετό νερό

Πίνετε αρκετό νερό
© Depositphotos.com

 

Ο εγκέφαλός σας μπορεί πολύ συχνά να ανακατεύει τη δίψα και την πείνα. Έτσι, έχετε την τάση να τρώτε υπερβολικά όταν διψάτε. Για να το αποφύγετε, πίνετε αρκετό νερό και θα δείτε θετικές αλλαγές στο σώμα σας!

Ο συνιστώμενος κανόνας είναι περίπου 2 λίτρα υγρών την ημέρα, αλλά είναι σημαντικό να προσαρμόσετε αυτή την ποσότητα στον τρόπο ζωής σας.

 

Μακριά από τα μάτια, μακριά από το μυαλό.

Κρύψτε τα προϊόντα που μπορούν να σαμποτάρουν τη διατροφή σας! Για παράδειγμα, αντικαταστήστε το μπολ με σοκολάτες στο τραπέζι της κουζίνας με ένα μπολ με φρούτα. Σας αρέσει να τρώτε γλυκά μπροστά στην τηλεόραση; Μην πάρετε όλη τη συσκευασία μαζί σας στον καναπέ.

Βάλτε μόνο μία μερίδα γλυκού στο πιάτο σας. Αυτό θα σας βοηθήσει να μειώσετε τον αριθμό των θερμίδων που τρώτε και ο εγκέφαλός σας πιθανότατα δεν θα σας υπενθυμίσει τις λιχουδιές που δεν βλέπετε.

  Το ετοιμάζετε σε 5 λεπτά, το πίνετε για 5 ημέρες και χάνετε 5 κιλά!

 

Χρησιμοποιήστε τα μαθηματικά με σύνεση

Οι επιστήμονες διασφαλίζουν ότι δεν αισθανόμαστε μια μείωση της μερίδας κατά 5-10%. Η μείωση του μεγέθους είναι αποδεδειγμένα λιγότερο τραυματική από την ανάγκη να κόψετε τα αγαπημένα σας φαγητά.

Πάρτε λοιπόν ένα μικρότερο πιάτο ή απλώς βάλτε λίγο λιγότερο στο πιάτο σας από αυτό που έχετε συνηθίσει.

 

toftiaxa.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *