Χρήσιμοι Υδατάνθρακες για να Χάσετε Βάρος

Χρήσιμοι Υδατάνθρακες για να Χάσετε Βάρος

Χρήσιμοι Υδατάνθρακες για να Χάσετε Βάρος

 

Οι δίαιτες χωρίς υδατάνθρακες φέρνουν γρήγορα αποτελέσματα, αλλά δεν μπορείτε να χάσετε βάρος με σωστό τρόπο χωρίς να τρώτε υδατάνθρακες.

Το έλλειμμα θερμίδων είναι το κύριο πράγμα που πρέπει να προσέξετε όταν πρόκειται για απώλεια βάρους μαζί με μια σωστή ισορροπία πρωτεΐνης, λιπαρών και υδατανθράκων για να είναι η δίαιτα υγιής και ασφαλής.

Υπάρχουν μερικοί χρήσιμοι υδατάνθρακες που μπορούν να σας βοηθήσουν να απαλλαγειτε από το περιττό βάρος μια για πάντα.

 

Υδατάνθρακες στη διαδικασία απώλειας βάρους

διαδικασία απώλειας βάρους
© depositphotos, © depositphotos

 

Το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να θυμόσαστε για τους υδατάνθρακες είναι ότι σας παρέχουν ενέργεια. Ακόμη και τα λιπαρά και οι πρωτεΐνες δεν μπορούν να μεταβολιστούν χωρίς αυτούς.

Αλλά οι υδατάνθρακες συνήθως κατηγορούνται ότι συμβάλλουν στην αύξηση βάρους. Είναι αλήθεια?

 

Σύμφωνα με τη δομή τους, οι υδατάνθρακες χωρίζονται σε 2 κατηγορίες.

 

Οι σύνθετοι υδατάνθρακες περιέχουν άμυλο, φυτικές ίνες, πηκτίνη και γλυκογόνο (ψωμί, φασόλια, δημητριακά, ζυμαρικά, πατάτες, λαχανικά, ξηροί καρποί).

Είναι αργοί στην πέψη και μας κάνουν να νιώθουμε χορτάτοι (άμυλο + φυτικές ίνες).
Βελτιώνουν τη λειτουργία των εντέρων και διατηρούν την εντερική χλωρίδα (ίνες).
Μειώνουν την κατακράτηση νερού (ίνες).

Υποστηρίζουν τον γαστρικό βλεννογόνο και βελτιώνουν την πέψη (πηκτίνη).
Βοηθούν στην ανάπτυξη των μυών (γλυκογόνο).

 

Οι απλοί υδατάνθρακες περιέχουν γλυκόζη, φρουκτόζη, γαλακτόζη, σακχαρόζη και μαλτόζη (φρούτα, γάλα, γλυκά, αρτοσκευάσματα, μπύρα, γρήγορο φαγητό).

Προκαλούν μεταβολές του σακχάρου στο αίμα.
Δίνουν περισσότερη ενέργεια.

Όταν το επίπεδο γλυκόζης αυξάνεται, το πάγκρεας αρχίζει να παράγει ινσουλίνη.

Όσο περισσότερους υδατάνθρακες τρώτε, τόσο υψηλότερο είναι το επίπεδο ινσουλίνης. Οι σύνθετοι υδατάνθρακες το κάνουν αργά και οι απλοί προκαλούν σκαμπανεβάσματα και την επιθυμία να τρώτε περισσότερο.

  Αυξήστε το κάλιο στη διατροφή σας για απώλεια βάρους και "ξεφούσκωμα"!

Εάν τρώτε συνήθως απλούς υδατάνθρακες, προκαλείτε ταχεία αύξηση των επιπέδων ινσουλίνης. Δεν επιτρέπει στο σώμα να αφομοιώσει τα λιπαρά και γι’ αυτό παίρνετε βάρος.

Δεν σημαίνει ότι πρέπει να σταματήσετε τους απλούς υδατάνθρακες, απλά η διατροφή σας πρέπει να είναι ισορροπημένη. Τρώτε πιο σύνθετους υδατάνθρακες για να χάσετε βάρος.

 

Χρήσιμοι Υδατάνθρακες για να Χάσετε Βάρος

 

7 θρεπτικές επιλογές

 

Ρεβίθια

Χρήσιμοι Υδατάνθρακες για να Χάσετε Βάρος
© depositphotos, © depositphotos

 

Τα ρεβίθια περιέχουν πρωτεΐνη και πολλά αναντικατάστατα αμινοξέα που είναι υπεύθυνα για τον σωστό μεταβολισμό. Και οι φυτικές ίνες βοηθούν στον έλεγχο της ποσότητας της τροφής που τρώτε.

Τα ρεβίθια συνδυάζονται τέλεια με σούπες λαχανικών, μπαχαρικά και ελαιόλαδο. Το χούμους, ένα από τα πιο διάσημα αραβικά πιάτα, φτιάχνεται από πολτοποιημένα ρεβίθια.

Για να χάσετε βάρος πιο γρήγορα, οι διατροφολόγοι συνιστούν την αντικατάσταση προϊόντων με υψηλή περιεκτικότητα σε κορεσμένα λιπαρά με ρεβίθια.

 

Καλαμπόκι

Οι πρωτεΐνες και οι βιταμίνες που περιέχονται στο καλαμπόκι βοηθούν να έχετε υγιές δέρμα, μαλλιά και νύχια, συμβάλλουν στην καύση λίπους και έχουν φυτικές ίνες που διεγείρουν τη λειτουργία των εντέρων.

Αν αναμίξετε το καλαμπόκι με τα φασόλια, μπορείτε να κάνετε τη διαδικασία απώλειας βάρους πιο αποτελεσματική, επειδή και τα δύο περιέχουν ανθεκτικό άμυλο, έναν υδατάνθρακα που αποφεύγει την πέψη και βελτιώνει τον μεταβολισμό.

 

Ζυμαρικά

Ζυμαρικά
© depositphotos, © depositphotos

 

Τα ζυμαρικά ολικής αλέσεως είναι ένα από τα κύρια προϊόντα της «λίστας δίαιτας». Περιέχουν σύνθετους υδατάνθρακες που τροφοδοτούν με ενέργεια και καθαρίζουν το σώμα από τις τοξίνες.

Τα ζυμαρικά συνδυάζονται τέλεια με λαχανικά. Φροντίστε να το μαγειρέψετε al dente.

 

Πράσινα φασόλια και σπαράγγια

Τα πράσινα φασόλια περιέχουν κάλιο που δυναμώνει τους μύες και ομαλοποιεί την λειτουργία των εντέρων.

  Άλλαξε αυτές τις 4 καθημερινές συνήθειες και χάσε θερμίδες!

Τα πράσινα φασόλια συνιστώνται ιδιαίτερα σε άτομα που δεν τρώνε κρέας επειδή περιέχουν τεράστια ποσότητα φυτικής πρωτεΐνης.

Αυτό το προϊόν χαμηλών θερμίδων είναι πολύ δημοφιλές μεταξύ των ανθρώπων που θέλουν να χάσουν βάρος λόγω των θρεπτικών ιδιοτήτων του και της αίσθησης κορεσμού για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Τα σπαράγγια έχουν τα ίδια οφέλη. Περιέχουν φυτικές ίνες, μεγάλες ποσότητες βιταμινών, βοηθούν στη μείωση της υψηλής αρτηριακής πίεσης, καθαρίζουν τις τοξίνες και διεγείρουν τη λειτουργία της καρδιάς.

 

Μανιτάρια

Αν και τα μανιτάρια είναι πολύ θρεπτικά, δεν περιέχουν πολλές θερμίδες. Έτσι, τα ωμά μανιτάρια περιέχουν μόνο 27 θερμίδες ενώ τα τηγανητά μανιτάρια έχουν μόλις 50 θερμίδες.

Τα αμινοξέα, ο φώσφορος, το νάτριο, το κάλιο, οι βιταμίνες Β, C και D κάνουν τα μανιτάρια ένα πολύ υγιεινό πιάτο. Οι φυτικές ίνες και οι πρωτεΐνες ικανοποιούν την πείνα πιο γρήγορα. Υπάρχουν ακόμη και ειδικές δίαιτες μανιταριών.

 

Ρύζι

Χρήσιμοι Υδατάνθρακες για να Χάσετε Βάρος
© depositphotos, © depositphotos

 

Το άγριο ρύζι θεωρείται ένα από τα πιο υγιεινά προϊόντα. Περιέχει λίγες θερμίδες, τεράστια ποσότητα φυτικών ινών, πρωτεΐνης και τρυπτοφάνης, ένα αμινοξύ που χρησιμεύει ως φυσικό ηρεμιστικό.

Συνιστάται να τρώτε άγριο ρύζι με άλλες τροφές επειδή είναι πολύ βαρύ. Προσθέστε λίγο άγριο ρύζι σε λευκό ή καστανό ρύζι για να φτιάξετε ένα υγιεινό γεύμα.

 

Πατάτες

Το εάν οι πατάτες είναι υγιεινές ή όχι είναι ένα από τα πιο αμφιλεγόμενα ερωτήματα στη διαιτολογία. Λοιπόν, η βλαβερότητά του είναι πολύ υπερβολική. Δεν γνωρίζουν όλοι ότι οι πατάτες περιέχουν λιγότερο άμυλο από τα ζυμαρικά και ορισμένα δημητριακά.

Αλλά ο τρόπος μαγειρέματος είναι αυτό που πραγματικά έχει σημασία.

Οι πατάτες ψημένες με λαχανικά και ελαιόλαδο ή οι βραστές πατάτες δεν θα επηρεάσουν το σώμα σας γιατί διατηρούν τα χρήσιμα στοιχεία τους. Σταματήσετε να καταναλώνετε κρέας με πατάτες (ιδιαίτερα τηγανητές).

  Η δίαιτα on – off προσφέρει απώλεια βάρους και μακροβιότητα

 

toftiaxa.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *