Βρισκόμαστε υπό τη σκέπη των Αρχαγγέλων και των Αγίων Αγγέλων

 

Βρισκόμαστε υπό τη σκέπη των Αρχαγγέλων και των Αγίων Αγγέλων

Βρισκόμαστε υπό τη σκέπη των Αρχαγγέλων και των Αγίων Αγγέλων

 

Στον πανηγυρικό Εσπερινό που τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Νείλου Πειραιώς για την ανάμνηση του εν Χώναις Θαύματος του Αρχαγγέλου Μιχαήλ, χοροστάτησε τη Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2022 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ ο οποίος κατά την διάρκεια του κηρύγματός του, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στην σημαντικότητα και στον ρόλο που διαδραματίζουν οι Άγιοι Άγγελοι στην ζωή των ανθρώπων.

 

«Η αγάπη δεν κρατάει τη δύναμή της για τον εαυτό της, αλλά μοιράζεται, διαχέεται, προσφέρεται και αυτή η προσφορά έγινε απτή πραγματικότητα στον κόσμο, με την δημιουργία των Αγίων Αγγέλων», είπε αρχικά ο Σεβασμιώτατος σημειώνοντας πως «δημιουργώντας ο Κύριος τον πνευματικό κόσμο έδωσε την ελευθερία στους Αγγέλους, όπως και σε εμάς, να επιλέγουμε το καλό ή το κακό, την αλήθεια ή το ψέμα».

Κάνοντας λόγο για την αγάπη που δεν βλέπει τον άλλο ως χρηστικό αντικείμενο και επισημαίνοντας πως «όπου υπάρχει, αληθινή αγάπη» «η αγάπη αυτή χαρίζει την ελευθερία», αναφέρθηκε στους εκπεσόντες αγγέλους οι οποίοι «επέλεξαν την άρνηση, την αντιπαλότητα, την αχαριστία, την αγνωμοσύνη και έγιναν από άγγελοι Θεού, ‘’αστέρες του ζώφου’’, μαύροι, διάβολοι», όπως χαρακτηριστικά είπε.

«Οι εκπεσόντες άγγελοι έγιναν η προσωποποίηση του κακού, του ψεύδους, της ασχημοσύνης, του εγκλήματος, του μίσους, της κακίας, του θανάτου», πρόσθεσε ο Σεβασμιώτατος, τονίζοντας παράλληλα πως «οι Αρχάγγελοι έχουν γίνει πολλές φορές οι απεσταλμένοι του Θεού για τον ευαγγελισμό και την μεταφορά των θείων ευλογιών και ενεργειών στον κόσμο των ανθρώπων».

Μιλώντας για το εν Χώναις θαύμα σημείωσε πως «τιμούμε σήμερα το μεγάλο θαύμα που επετέλεσε ο Αρχιστράτηγος Μιχαήλ στις Κολοσσαίς της Μικράς Ασίας», όπου όταν οι ειδωλολάτρες αποφάσισαν να ενώσουν δύο ποταμούς στρέφοντάς τους κατά του πανίερου Ναού του Αρχαγγέλου, εμφανίστηκε ο Αρχιστράτηγος και καθώς χτύπησε τη γη, εκείνη άνοιξε και κατάπιε τον ποταμό και δεν χάθηκε ο Ναός.

  Ο τάφος της Παναγίας: Τα 49 σκαλιά για τον Τάφο – Και η θαυματουργή εικόνα Της Παναγίας της Ιεροσολημήτισσας

«Ο πνευματικός κόσμος είναι μία αναντίρρητη πραγματικότητα την οποία οι άνθρωποι της φθοράς, τα ενεργούμενα των δαιμόνων προσπαθούν να συσκοτίσουν» και να πείσουν ότι δεν υφίσταται, είπε σε άλλο σημείο του κηρύγματός ο Σεβασμιώτατος, επισημαίνοντας παράλληλα πως «η ύπαρξη του πνευματικού κόσμου αποδεικνύεται».

«Όλες οι θρησκείες οι ειδωλολατρικές, είχαν ως βάσης τους τη μαγεία, τον αποκρυφισμό, τον παγανισμό και τον σατανισμό. Και σήμερα υπάρχουν όλες αυτές οι εκφράσεις της κακοδαιμονίας των ανθρώπων οι οποίοι αρνούνται το Θεό, αλλά δέχονται τον διάβολο», τόνισε αναφερόμενος «στην μαύρη μαγεία», «στους σατανιστές, στους οποίους προσφεύγουν δυστυχώς οι άνθρωποι νομίζοντας ότι θα εκπληρώσουν τα αιτήματά τους μέσα από το μίσος, το κακό και το έγκλημα που οντοποιεί ο διάβολος», «στην θρησκεία βουντού», «στον τεκτονισμό» και σε άλλα.

 

Βρισκόμαστε υπό τη σκέπη των Αρχαγγέλων και των Αγίων Αγγέλων

 

«Δεν είναι αντιφατικό και τραγελαφικό, αυτοί οι οποίοι λατρεύουν τον Εωσφόρο και τον διάβολο και πράττουν τα έργα του σκότους, την ίδια στιγμή να προσπαθούν να μας πείσουν ότι δεν υπάρχει πνευματικός αγγελικός κόσμος;», διερωτήθηκε ο Σεβασμιώτατος, υπογραμμίζοντας παράλληλα πως «η Εκκλησία, που είναι η μόνη δύναμη που μπορεί να συντρίψει τον διάβολο, μας παρουσιάζει τη σκέπη και τη στοργή των Αγίων Αγγέλων και Αρχαγγέλων».

«Βρισκόμαστε υπό τη σκέπη των Αρχαγγέλων και των Αγίων Αγγέλων. Είναι οι σύμβουλοί μας, οι πνευματικοί μας αδελφοί, είναι τα αιώνια εχέγγυα της Θείας δυνάμεως της ζωής μας, είναι οι διαγγελείς του Αγίου Πνεύματος, είναι οι μεταφορείς των Θείων Ενεργειών και ευεργεσιών στον κόσμο», είπε ολοκληρώνοντας το κήρυγμά του, προτρέποντας όλους «να ικετεύσουμε τη χάρη τους» «να εκδιώκει την δαιμονική απειλή και την δαιμονική δύναμη που είναι θράσος ίππειο, θράσος αισχρό» το οποίο, δυστυχώς «κυριαρχεί στον κόσμο με όλα αυτά που έρχονται να πλήξουν τη θεία πορεία και τον αιώνιο προορισμό μας».

  Δείτε τις έξι πιο συγκινητικές εικόνες της Παναγίας ως μητέρας

«Προσευχηθείτε ο Άγιος Αρχάγγελος Μιχαήλ και πάντες οι Άγιοι Αρχάγγελοι και οι Άγιοι Άγγελοι, να σκέπουν, να περιφρουρούν τη ζωή μας, τον κόσμο μας, την οικουμένη και κάθε άνθρωπο και να αποτρέπουν κάθε είδους δαιμονικό περίπαιγμα», κατέληξε.

 

Πηγή: romfea.gr

entypwsiako.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *