Επίπεδη κοιλιά σε μία εβδομάδα; Ναι, μπορούμε!

 

Επίπεδη κοιλιά σε μία εβδομάδα; Ναι, μπορούμε!

Επίπεδη κοιλιά σε μία εβδομάδα; Ναι, μπορούμε!

 

Μίνι τρικς για να απαλλαγούμε από το σωσιβιάκι που μας κρατάει μακριά από τα αγαπημένα μας στενά φορέματα και τζινς

Από την Έλενα Καλογερά

 

Συμβαίνει σε όλες: κάθε πρωί να «τσακωνόμαστε» με τη ντουλάπα μας, να απορρίπτουμε ρούχα που αγαπάμε και – τι περίεργο! – όλα να είναι εφαρμοστά στο σημείο εκείνο, το οποίο όλο τον χειμώνα καλύπτουμε κάτω από κομψά πουλόβερ ή μπλουζοφορέματα με στενά μανίκια, αλλά, να, κάπως μπόλικα στο μέρος της κοιλίτσας.

Κάτι που είμαστε λίγο τεμπέλες (ειλικρίνεια πάνω απ’ όλα), κάτι που δεν απομένει χρόνος για γυμναστήριο και ενώ δεν έχουμε κανένα πρόβλημα να φορέσουμε στενά παντελόνια και αποκαλυπτικά μίνι που τονίζουν τα πόδια, η μικρούλα κοιλίτσα, εκεί, παραμένει, το βάσανο μας.

 

Τι κάνουμε, λοιπόν;

Πρώτον, δεν τα παρατάμε. Δεύτερον, καλό είναι να ξέρουμε, ότι υπάρχουν μικρά – και ανώδυνα – πράγματα που μπορούμε να κάνουμε κάθε μέρα, επί μία εβδομάδα – και παραπάνω, αν αντέχουμε – που έχουν θεαματικά αποτελέσματα.

Και για να είμαστε ειλικρινείς, τους κοιλιακούς της Δέσποινας Βανδή, δεν θα τους αποκτήσουμε μέσα σε τόσο λίγο χρονικό διάστημα. Αλλά το αντιαισθητικό σωσιβιάκι που «ασφυκτιά» μέσα στο τζιν, θα το έχουμε εξαφανίσει!

 

Επίπεδη κοιλιά σε μία εβδομάδα; Ναι, μπορούμε!

 

Σωτήριες συμβουλές της τελευταίας στιγμής

Πρώτον, επί μία εβδομάδα, η μέρα μας ξεκινάει με ένα τεράστιο ποτήρι νερό και καταλήγει με εμάς να έχουμε καταναλώσει, τουλάχιστον 2 λίτρα. Ναι, είναι ενοχλητικά τα συχνά «πηγαινέλα» στο WC, αλλά σκεφτείτε ότι σε κάθε… επίσκεψη, αποχαιρετάτε μια κακή παρέα από τοξίνες, που εμποδίζουν το σώμα σας να λειτουργήσει σωστά και σε μεγάλο ποσοστό ευθύνονται και για τη συσσώρευση λίπους στο επίμαχο σημείο.

  Πιες Αυτά Τα 4 Τσάγια Και Κάψε Το Λίπος Της Κοιλιάς Άμεσα

Δεύτερον, μειώνουμε δραστικά το αλάτι στις τροφές μας. Γαριδάκια, πατατάκια, μπισκοτάκια, τέλος! Το κρυμμένο αλάτι στα τραγανά μας κρακεράκια ευθύνεται για την κατακράτηση υγρών που φουσκώνουν την κοιλιά.

Τρίτον και φαινομενικά άσχετο, αλλά απολύτως αληθές: κόβουμε το καλαμάκι στον καφέ. Για λίγες μέρες πίνουμε ελληνικό. Η κατανάλωση υγρών με καλαμάκι, σημαίνει έξτρα αέρα στον οργανισμό, ο οποίος καταλήγει στην κοιλιά και επίσης δημιουργεί φούσκωμα! Το ίδιο ισχύει και για τα αναψυκτικά με ανθρακικό, αλλά και για το μάσημα τσίχλας. Τρώμε αέρα, κοινώς, και δεν το καταλαβαίνουμε.

Και αφού κάναμε τα παραπάνω, περνάμε στα λίγο πιο δραστικά της… επιχείρησης μας, που είναι μικρές ασκήσεις, με λίγες επαναλήψεις, τις οποίες μπορούμε να κάνουμε ακόμη και μέσα στο γραφείο:

Είτε περπατάμε είτε καθόμαστε, φροντίζουμε να έχουμε στητό τον κορμό μας και ανά τακτά χρονικά διαστήματα να σφίγγουμε ήπια τη ζώνη «Τ» και ειδικά το κομμάτι των κοιλιακών.

Την ώρα που βουρτσίζουμε τα δόντια μας και σκύβουμε ελαφρά για να ξεπλύνουμε το στόμα, επίσης, μπορούμε, χωρίς μεγάλη ένταση, να «σφίξουμε» αυτό το σημείο, όπως όταν ρουφάμε την κοιλίτσα, αλλά με τον κορμό ελαφρώς γυρτό.

Στο γραφείο, την ώρα που καθόμαστε στην καρέκλα, επιχειρούμε να σηκώσουμε τα πόδια από το έδαφος, χωρίς να μετακινήσουμε το υπόλοιπο σώμα από το κάθισμα. Ναι, φαίνεται εύκολο, αλλά στις 10 επαναλήψεις, αρχίζει ένα μικρό «κάψιμο» στους κοιλιακούς, σημάδι ότι τους «ενοχλήσατε» λιγάκι.

Και τώρα, πάμε στα λίγο πιο δύσκολα. Βάζουμε τους κοιλιακούς στο… κρεβάτι μας. Με το μαλακό. Κάθε πρωί – πριν ή μετά τον καφέ, εμείς διαλέγουμε– και σίγουρα πριν το ντους, ξαπλώνουμε με το σώμα σε πλήρη ευθεία.

  Απώλεια βάρους: Αντικαταστήσετε αυτά τα φαγητά και φτάστε πιο γρήγορα στο στόχο σας

Βάζουμε χέρια πίσω από το κεφάλι και προσπαθούμε να ανασηκώσουμε μόνο το πάνω μέρος του σώματος. Όχι πολλές επαναλήψεις. 5-10 καθημερινά κάνουν τη διαφορά. Και προς Θεού, όχι πίεση. Εκεί που αισθανόμαστε ότι δεν θα τα καταφέρουμε, χαλαρώνουμε τη μίνι άσκηση.

Βάζουμε και λίγα βαράκια στη ζωή μας. 15 με 20 επαναλήψεις, με βάρη του κιλού, τονώνουν μεν τα χέρια, αλλά λόγω της ίσιας στάσης του κορμού, τονώνουν και την κοιλιά. Και…

Περπατάμε με λίγο περισσότερο τόνο στο βήμα μας απ’ ό,τι συνήθως. Επιλέγουμε μια άλλη – πιο μακρινή – διαδρομή για τη βόλτα μας και «πουσάρουμε» το τελευταίο 5λεπτο!

Στο τέλος της εβδομάδας, βλέποντας την… κοιλίτσα να γλιστράει πιο εύκολα στο τζιν ή σ’ εκείνο το εφαρμοστό φόρεμα που «φλέρταρε» καιρό με την κρεμάστρα μόνο, αρχίζουμε να πιστεύουμε στα μίνι θαύματα.

Που ξεκινούν με λίγο περισσότερο νερό και βάζουν – γιατί, όχι; – από το «πουθενά» την άσκηση στη ζωή μας.

 

Επίπεδη κοιλιά σε μία εβδομάδα; Ναι, μπορούμε!

joytv.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *