Δίαιτα με ακτινίδια

Τα ακτινίδια θεωρούνται φρούτα που κάνουν πολύ καλό στην υγεία και στον τρόπο ζωής μας, ενώ αποτελούν superfood και περιλαμβάνονται σε πολλές διαφορετικές διατροφές.

Ωστόσο, σε έρευνα στη Νέα Ζηλανδία βρέθηκε ότι η πρόσληψη φυτικών ινών από τα ακτινίδια πέφτει κάτω από τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη κατά περίπου 7 γραμμάρια την ημέρα.

Αυτό συμβαίνει γιατί το φρούτο αυτό θεωρήθηκε από πολλούς ότι προκαλεί δυσανεξία ή είναι «υποτιμημένο». Άλλοι πάλι διάλεγαν δίαιτες χωρίς γλουτένη.

Η ανεπάρκεια σε φυτικές ίνες μπορεί να έχει μεγάλη επίπτωση στην υγεία του εντέρου, καθώς τα σιτηρά αποτελούν απαραίτητη πηγή τροφής για τα καλά βακτήρια που ζουν στο έντερό μας.

«Οι φυτικές ίνες είναι το μόνο πράγμα που τρώμε και φτάνει άθικτο στο έντερο», αναφέρει η Hannah Eriksen, από το Nutrition Foundation της Νέας Ζηλανδίας.

«Δίνει στα βακτήρια του εντέρου κάτι να κάνουν – τα επεξεργάζονται, τα διασπούν και παράγουν ενώσεις που μας κρατούν υγιείς. Τα σιτηρά, όπως αυτά στα δημητριακά, λειτουργούν σαν πηγή τροφής για το έντερο, βοηθούν τα καλά βακτήρια να επιβιώσουν».

 

Αυτό σημαίνει πιο υγιές έντερο.

Οπότε μην φοβάστε τα ακτινίδια, κάνουν καλό και έχουν πολλά οφέλη στην υγεία μας.

 

  Φτερνίζεσαι κάθε φορά που κοιτάς τον ήλιο; Υπάρχει εξήγηση!
Αρέσει σε %d bloggers: