Τροφές που οι διαιτολόγοι λένε να έχετε στην κουζίνα αν προσπαθείτε να χάσετε βάρος

 

Τροφές που οι διαιτολόγοι λένε να έχετε στην κουζίνα αν προσπαθείτε να χάσετε βάρος

5 τροφές που οι διαιτολόγοι λένε να έχετε στην κουζίνα αν προσπαθείτε να χάσετε βάρος

 

Η προσπάθεια να τηρήσετε το πρόγραμμα απώλειας βάρους μπορεί να είναι δύσκολη.

 

Αν και κάθε στρατηγική απώλειας βάρους μπορεί να έχει εξατομικευμένους στόχους και κατευθυντήριες γραμμές, είναι χρήσιμο να επικεντρωθείτε στις τροφές που μπορείτε να απολαύσετε και σας προσφέρουν φυτικές ίνες, πρωτεΐνες, αντιοξειδωτικά, βιταμίνες και πολλά άλλα.

Όσον αφορά την επιλογή των καλύτερων τροφών που θα σας βοηθήσουν να επιτύχετε τους στόχους απώλειας βάρους, ένας τρόπος με τον οποίο μπορείτε να βοηθήσετε τον εαυτό σας είναι να βεβαιωθείτε ότι το ντουλάπι, το ψυγείο και η κατάψυξή σας είναι πάντα εφοδιασμένα με μερικά βασικά είδη που μπορείτε να φάτε όποτε θέλετε.

 

Ποιες τροφές λένε οι διαιτολόγοι ότι πρέπει να έχετε πάντα στην κουζίνα σας εάν προσπαθείτε να χάσετε βάρος

 

Βατόμουρα (blueberries)

Ένα από τα καλύτερα φρούτα που μπορείτε να έχετε πάντα στο ψυγείο σας είναι ένα κουτί με νόστιμα, πλούσια σε αντιοξειδωτικά βατόμουρα.

«Τα βατόμουρα είναι εξαιρετικά υγιεινά, χορταστικά και μπορούν να χρησιμοποιηθούν ποικιλοτρόπως. Είναι χαμηλά σε θερμίδες και περιέχουν άφθονες φυτικές ίνες, ώστε να νιώθετε χορτάτοι», λέει η διαιτολόγος Lisa Young.

“Μπορείτε να τα απολαύσετε σκέτα, να τα προσθέσετε στο γιαούρτι, να τα καταψύξετε και να τα απολαύσετε ως σνακ, ή ακόμα και να τα ζεστάνετε στο φούρνο μικροκυμάτων για ένα λεπτό για μια εύκολη πίτα”.

Βρώμη

Το να έχετε ένα κουτί βρώμης στο ντουλάπι σας μπορεί να σας βοηθήσει τα πρωινά που χρειάζεστε μια ώθηση σε φυτικές ίνες, ειδικά επειδή η αύξηση της πρόσληψης φυτικών ινών έχει συσχετιστεί με μεγαλύτερη απώλεια βάρους.

  Άμεσα αποτελέσματα: Κάντε αυτή τη δίαιτα και θα δείτε τρομερή αλλαγή!

«Η βρώμη είναι μια υγιεινή και χορταστική επιλογή πρωινού και χρειάζεται μόνο λίγα λεπτά για να την φτιάξετε. Περιέχει φυτικές ίνες, οι οποίες θα σας κρατήσουν χορτάτους», λέει η Young.

“Μπορείτε να ρίξετε διάφορα φρούτα μέσα, να προσθέσετε γάλα ή νερό και να προσθέσετε ξηρούς καρπούς ή σπόρους”.

 

Καρύδια

«Τα καρύδια είναι μια απίστευτα χορταστική τροφή, χάρη στον συνδυασμό τους από πρωτεΐνη, φυτικές ίνες και υγιή λίπη. Τέτοιου τύπου χορταστικές τροφές βοηθάει στο να τρώτε συνολικά λιγότερες ποσότητες και τελικά να χάσετε βάρος», λέει η επίσης διαιτολόγος Lauren Manaker.

Μάλιστα, τα καρύδια είναι γνωστό ότι έχουν απίστευτα υψηλές συγκεντρώσεις σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, τα οποία όχι μόνο συνδέονται με την απώλεια βάρους, αλλά μπορούν επίσης να βοηθήσουν στη βελτίωση της υγείας της καρδιάς, όταν χρησιμοποιούνται ως υποκατάστατο για ανθυγιεινά λίπη.

 

Κατεψυγμένη ποικιλία λαχανικών

Τα κατεψυγμένα λαχανικά είναι ένα εξαιρετικό τρόφιμο να έχετε πάντα διαθέσιμο, επειδή δεν χρειάζεται να ανησυχείτε ότι πρέπει να τα φάτε προτού χαλάσουν.

Μπορείτε να διαλέξετε το αγαπημένο σας ατομικό λαχανικό, ή να προσθέσετε λίγη ποικιλία στο πιάτο σας αγοράζοντας μια σακούλα με διάφορα λαχανικά. Είτε έτσι, είτε αλλιώς, όλα τα λαχανικά είναι εξαιρετικά για απώλεια βάρους, επειδή, σύμφωνα με την Young, είναι χαμηλά σε θερμίδες και πλούσια σε φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικά.

 

Σολομός

Είτε κατεψυγμένος, είτε φρέσκος, τα οφέλη για την υγεία που σχετίζονται με τον σολομό μπορεί να αποδειχθούν πλεονεκτήματα και στην προσπάθειά σας για απώλεια βάρους.

«Ο σολομός είναι γεμάτος με ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, τα οποία συνδέονται με την προαγωγή του κορεσμού (αίσθημα ότι είστε χορτάτοι) και την απώλεια βάρους. Αυτό το ψάρι περιέχει επίσης πρωτεΐνη, η οποία αποτελεί έναν ακόμα παράγοντα κορεσμού», λέει η Manaker.

  8 πιθανοί λόγοι που πήρατε απότομα βάρος

“Η συμπερίληψη σολομού, ή άλλων λιπαρών ψαριών στη διατροφή σας δύο φορές την εβδομάδα μπορεί να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος, εφόσον αποτελεί μέρος μιας συνολικά ισορροπημένης και υγιεινής διατροφής”.

 

Iatropedia.gr

newsitamea.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *