Τρόποι για να μυρίζει πάντα καθαριότητα το μπάνιο σας

 

Τρόποι για να μυρίζει πάντα καθαριότητα το μπάνιο σας

Τρόποι για να μυρίζει πάντα καθαριότητα το μπάνιο σας

 

Το μπάνιο είναι ένα από τα μέρη που απαιτούν την περισσότερη φροντίδα και συντήρηση στα σπίτια.

Καθημερινά μάλιστα θα πρέπει να φροντίζουμε για την σωστή καθαριότητα αλλά και για την απομάκρυνση των άσχημων μυρωδιών. Οι τουαλέτες που δεν μυρίζουν καθαριότητα πιθανόν για μία νοικοκυρά να προκαλέσει ντροπή, όταν έρχεται κάποιος στο σπίτι μας και μας ζητάει να την επισκεφτεί.

Γι’ αυτό υπάρχουν πράγματα που αν τα κάνουμε καθημερινά, τότε το μπάνιο μας θα μυρίζει συνεχώς υπέροχα! Θα σας παρουσιάσω 6 τρόπους για να μυρίζει πάντα καθαριότητα το μπάνιο σας!

 

6 τρόποι για να μυρίζει πάντα καθαριότητα το μπάνιο σας

 

αποσμητικό χώρου

 

αποσμητικό χώρου

Ας είμαστε ειλικρινείς εδώ. Τα αποσμητικά χώρου δεν είναι ο καλύτερος ή ο πιο υγιεινός τρόπος για να αφαιρέσετε τις άσχημες μυρωδιές του μπάνιου. Ωστόσο, είναι ένας πρακτικός τρόπος λόγω των έντονων αρωμάτων του.

Σκεφτείτε δύο φορές πριν χρησιμοποιήσετε αυτά τα αποσμητικά χώρου. Είναι βραχείας δράσης και επιβλαβή για τα ζώα αν έχετε κατοικίδια.

 

αερίστε καλά το μπάνιο σας

 

6 τρόποι για να μυρίζει πάντα καθαριότητα το μπάνιο σας

Τίποτα δεν είναι χειρότερο από τη μυρωδιά ενός υγρού, κακώς αεριζόμενου μπάνιου. Αφήστε το μπάνιο σας να παίρνει πάντα καθαρό αέρα από έξω. Να θυμάστε ότι αυτό θα κάνει τεράστια διαφορά.

Φροντίστε να αερίζετε το χώρο μετά το μπάνιο σας. Μπορείτε να αφήνετε την πόρτα ανοιχτή για αυτό. Επίσης, μην ξεχνάτε να καθαρίζετε τις αποχετεύσεις μετά το μπάνιο για να αποφύγετε την άσχημη μυρωδιά από τις αποχετεύσεις.

 

καθαρές και στεγνές πετσέτες

 

καθαρές και στεγνές πετσέτες

Μία από τις κύριες αιτίες της κακοσμίας στο μπάνιο είναι οι πετσέτες. Διατηρείτε τις πετσέτες σας στεγνές και καθαρές. Φροντίστε να κρεμάσετε τις πετσέτες που χρησιμοποιείτε για να τις στεγνώσετε. Παράλληλα καλό είναι να τις αλλάζετε πολύ συχνά.

  Οδηγός για την οργάνωση και καθαρισμό του σπιτιού

Εάν είναι δυνατόν, χρησιμοποιήστε χλωρίνη κατά το πλύσιμο, έτσι ώστε τα βακτήρια σε αυτές να πεθάνουν. Μην κρεμάτε ποτέ την πετσέτα πίσω από την πόρτα. Αυτό επιβραδύνει τη διαδικασία στεγνώματος. Έτσι, τα βακτήρια αρχίζουν να πολλαπλασιάζονται με αποτέλεσμα οι πετσέτες να μυρίζουν άσχημα.

 

χρησιμοποιήστε κεριά

 

6 τρόποι για να μυρίζει πάντα καθαριότητα το μπάνιο σας

Η θερμότητα των κεριών και ο καπνός μπορούν να βοηθήσουν στην εξουδετέρωση των άσχημων μυρωδιών στο μπάνιο. Και σε αντίθεση με τη δημοφιλή αντίληψη, τα κεριά χωρίς άρωμα δίνουν πολύ καλύτερα αποτελέσματα από τα αρωματικά.

Αλλά όταν ανάβετε ένα κερί στο μπάνιο σας, μην το αφήνετε χωρίς επίβλεψη. Σβήστε τα όταν βγείτε από το μπάνιο

 

καθαρίστε την τουαλέτα

Μερικές φορές οι άσχημες μυρωδιές του μπάνιου μας υπενθυμίζουν ότι ήρθε η ώρα να καθαρίσουμε την τουαλέτα μας.

Θυμηθείτε, τα μπάνια πρέπει να καθαρίζονται τακτικά κάθε μέρα. Ντους, σκουπίδια στο μπάνιο, λεκέδες στους νεροχύτες μπορεί να προκαλέσουν δυσοσμία. Εκτός από τον καθημερινό τακτικό καθαρισμό, ο βαθύς καθαρισμός δύο φορές το μήνα θα είναι αρκετός για το μπάνιο σας.

 

πετάξτε τα σκουπίδια

Η άσχημη μυρωδιά στο μπάνιο μπορεί να προέρχεται από τον κάδο σκουπιδιών.

Τα χαρτιά υγείας, οι σερβιέτες, τα υγρά μαντηλάκια προκαλούν οσμή όταν μένουν στον κάδο. Ακόμα κι αν ο κάδος δεν είναι πολύ γεμάτος, αδειάστε τον κάθε μέρα και πλύνετε τον μία φορά την εβδομάδα.

 

ΠΗΓΗwww.hayatkolay.com

tospitakimou.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *