Είμαι 60 και έχω εξωσυζυγική σχέση με μια 25χρονη όμως παντρεύεται…

 

Είμαι 60 και έχω εξωσυζυγική σχέση με μια 25χρονη όμως παντρεύεται

Είμαι 60 και έχω εξωσυζυγική σχέση με μια 25χρονη όμως παντρεύεται…

 

Είμαι 60ρης, αλλά αρκετά εμφανίσιμος και ευκατάστατος.

Παντρεμένος εδώ και πολλά χρόνια, με μεγάλα παιδιά που ζουν ανεξάρτητα, με ευτυχισμένο γάμο αλλά κάπως σε ρουτίνα τα τελευταία χρόνια. Πριν μερικούς μήνες γνωρίστηκα στον χώρο εργασίας μου με μια νέα γυναίκα 25 ετών για ένα μικρό διάστημα.

Λίγο αργότερα, η γυναίκα αυτή επικοινώνησε μαζί μου στα ΜΚΔ και επεδίωξε την πιο στενή σχέση μας, λέγοντας μου ότι την είχα γοητεύσει κατά το διάστημα της γνωριμίας μας. Αρχικά είχα πολλές αντιρρήσεις, λόγω του ασύμβατου της ηλικίας μας, αλλά τελικά δεν μπόρεσα να αντισταθώ.

Από τότε ζω στον παράδεισο και στην κόλαση, σε μια παραζάλη που δεν ξέρω αν ενεργώ και σκέπτομαι σωστά.

 

Η κοπέλα είναι πανέμορφη και δεν έχει κανένα οικονομικό κίνητρο, όπως είχα υποψιασθεί στην αρχή.

Το περίεργο είναι ότι έχει δεσμό για πάνω από 4 χρόνια με έναν νέο άνθρωπο, που τον αγαπάει και δεν θέλει να διακόψει μαζί του. Όταν την ρώτησα πως γίνεται να μας αγαπάει και τους δύο, μου είπε ότι εμένα με αγαπάει με διαφορετικό τρόπο, πράγμα που το πίστεψα επειδή και σε εμένα το ίδιο συμβαίνει, δεν έχω πάψει να αγαπάω την γυναίκα μου νιώθοντας τύψεις για την εξωσυζυγική μου σχέση.

 

Επίσης, μου είπε ότι είμαι η μόνη σχέση που είχε τα τελευταία χρόνια εκτός του δεσμού της και έχω λόγους να την πιστεύω.

Ο φίλος της είναι πολύ ζηλιάρης και την παρακολουθεί συνεχώς. Μπορούμε να συναντιόμαστε μόλις 1-2 φορές την εβδομάδα για σεξ, στο οποίο λειτουργώ σαν να είμαι 30 χρόνια νεότερος, αλλά υπάρχει και πολύ συναίσθημα στη σχέση μας. Όλα πήγαιναν καλά, αλλά η κατάσταση περιπλέχθηκε επειδή o φίλος της πρότεινε να παντρευτούν σε λίγους μήνες.

  Πατάτα και μέλι για τις ρυτίδες κάτω από τα μάτια!

Η κοπέλα μου με ενημέρωσε και μου είπε ότι θα το δεχθεί, αφενός επειδή τον αγαπά, και αφετέρου επειδή λατρεύει τα παιδιά, που θέλει να αποκτήσει σύντομα. Εγώ το σκέπτομαι πολύ όλο αυτό το μπλέξιμο και κατέληξα σε 4 πιθανές επιλογές.

 

Είμαι 60 και έχω εξωσυζυγική σχέση με μια 25χρονη όμως παντρεύεται

 

1) Χωρίζω και την παντρεύομαι. Μου είπε ότι αν χωρίσω, θα διακόψει αμέσως τον δεσμό της και θα με παντρευτεί χωρίς δισταγμό. Της εξήγησα ότι τέτοιοι γάμοι σε λίγα χρόνια σίγουρα αποτυχαίνουν, αλλά επιμένει ότι δεν την νοιάζει η διαφορά ηλικίας. Εγώ φυσικά δεν μπορώ να το δεχθώ, αλλά ούτε θέλω και να χωρίσω, θα ήταν μεγάλη ανοησία. Ουδέποτε όμως με πίεσε για διαζύγιο, το συζητήσαμε απλώς υποθετικά.

2) Διακόπτω άμεσα την σχέση μας και ξεκαθαρίζει το τοπίο: Δεν ξέρω αν μπορώ να το αντέξω ψυχολογικά.

3) Συνεχίζω όπως είμαστε και ότι προκύψει. Μου είπε ότι και να παντρευτεί θα συνεχίσουμε να βλεπόμαστε, όπως τώρα. Φοβάμαι όμως ότι το πιθανότερο είναι αργότερα να με χωρίσει στα ξαφνικά, ιδίως αν κάνει κανένα παιδί, και να πάθω καμιά κατάθλιψη, δεν είναι δα και τόσο δύσκολο στην ηλικία μου.

4) Αποστασιοποιούμαι συναισθηματικά σιγά σιγά, και προγραμματίζω να διακόψουμε την σχέση μας όταν παντρευτεί. Έτσι και θα προφυλάξω τον εαυτό μου ψυχολογικά όσο μπορώ, και θα αφήσω τους δυό νέους ανθρώπους να συνεχίσουν την ζωή τους κανονικά, αφού πιστεύω ότι θα περάσει η τρέλλα της κοπέλας μου για μένα.

Καταλήγω στην επιλογή 4, αλλά θα ήθελα την γνώμη σας για το αν είναι η σωστή ή αν μπορώ να κάνω κάτι άλλο που δεν έχω σκεφθεί. Τέλος, μη μου γράψετε διάφορες ψυχολογικές ερμηνείες, του τύπου ότι αποτελώ υποκατάστατο της πατρικής φιγούρας κλπ, η κοπέλα μου έχει πατέρα, με τον οποίο έχει υγιή και αγαπημένη σχέση.

  Όταν Αγαπάμε Την Παναγία, Πολλή Ευλογία Θα Έχουμε Στην Ψυχή Μας

Επίσης, όσοι σκεφθούν να σχολιάσουν επιτιμητικά την ηλικία μου, ας σκεφθούν τι θα έκαναν αν τους τύχαινε κάτι παρόμοιο και βρισκόντουσαν στην θέση μου.

 

ΑΝΩΝΥΜΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ από τη δημόσια ομάδα Φίλοι Ψυχολογίας – Το διαβάσαμε: singleparent.gr

 

fumara.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *